Skip to Content

7 Overlevers Van Mishandeling Praten Over Het Ziekste Wat Hun Misbruiker Deed Om Ze In De Buurt Te Houden

7 Overlevers Van Mishandeling Praten Over Het Ziekste Wat Hun Misbruiker Deed Om Ze In De Buurt Te Houden

Het ervaren van mishandeling is nooit gemakkelijk. Maar jezelf een overlever noemen is bewonderenswaardig – omdat het betekent dat je de kracht had om jezelf op de eerste plaats te zetten, je liefde te negeren en te vertrekken!

En weggaan is meer dan moeilijk. Hoe kun je iemand verlaten van wie je hart nog steeds houdt? Hoe kun je afscheid nemen van iemand met wie je geweldige herinneringen deelt?

Nou, dat kun je. En dat moet je. Er is geen schaal in deze wereld die elke vorm van mishandeling met een overvloed aan liefde in perfecte balans kan brengen. Elke keer zal de mishandeling zegevieren.

Want als er mishandeling is, dan is er geen echte liefde.

Als je zelf een overlever van mishandeling bent en je voelt je stom voor wat je talloze keren hebt doorstaan en vergeven, geloof me – je bent niet de enige.

We brengen je verhalen van overlevers van mishandeling. Het zijn 7 sterke vrouwen die zo vriendelijk waren om enkele van de ziekste dingen te delen die hun misbruiker heeft gedaan om ze langer in de buurt te houden.

7 verhalen van overlevers van mishandeling

1. Jessica, 25: hij dreigde zichzelf iets aan te doen

7 Overlevers Van Mishandeling Praten Over Het Ziekste Wat Hun Misbruiker Deed Om Ze In De Buurt Te Houden

Ik realiseerde me dat mijn ex me mishandelde na bijna twee jaar samen te zijn geweest. Ik merkte dat ik me constant ellendig voelde en mijn negativiteit ergens op moest richten.

En toen ik eenmaal alle punten met elkaar had verbonden, was ik vastbesloten om hem te verlaten.

Het was echter niet gemakkelijk. Elke keer als ik het over een breuk had, dreigde hij dat hij zichzelf iets aan zou doen.

En omdat ik zoveel van hem hield, kon ik dat niet laten gebeuren.

Hij heeft misbruik van mijn liefde gemaakt en me emotioneel leeggezogen. Gelukkig werd ik op een dag wakker en besloot ik gewoon – dat het tijd was. Ik ben weggegaan en heb nooit meer omgekeken.

En ja – hij leeft nog steeds.

2. Anna, 30 overlever van mishandeling: hij bleef beloven dat hij zijn vrouw zou verlaten

Ik weet wat je denkt, “Anna, waarom was je überhaupt met een getrouwde man?” Nou, het punt is, ik wist niet meteen vanaf het begin dat hij getrouwd was.

We hadden elkaar op een avond in een bar ontmoet, begonnen te praten en het ‘klikte’ meteen. We wisselden nummers uit, appten meerdere keren en regelden al snel een ontmoeting.

Het probleem was dat we niet in dezelfde stad woonden. Hij was om het weekend in de mijne voor zaken, en dat was het moment waarop we samen waren.

Ik kwam erachter dat hij een vrouw had toen ik zes maanden met hem aan het daten was. Ik was woedend en wilde het meteen beëindigen, maar hij beloofde dat ze op de rand van een scheiding stonden en dat ze aan het wachten waren tot haar bedrijf van de grond zou komen, zodat ze het zich kon veroorloven om alleen te wonen.

Stom dat ik dat allemaal geloofde, natuurlijk. En de zes maanden daarna in dezelfde leugen bleef geloven.

Toen ik alles zat was, heb ik het met hem uitgemaakt. En heb ik natuurlijk een berichtje naar zijn vrouw gestuurd.

3. Jamie, 34: hij belde elke keer mijn moeder als ik zei dat ik bij hem wegging

Ik ben opgegroeid zonder vaderfiguur, dus ik heb een heel hechte relatie met mijn moeder. Ik stelde haar mening altijd meer op prijs dan de mijne en geloofde dat zij een veel betere beoordelaar van karakter is dan ik.

Daarom heb ik haar überhaupt aan mijn narcistische ex voorgesteld. En ze werd letterlijk verliefd op hem! De man bestookte haar ook met liefdesbombardementen.

Ze zei altijd hoe aardig en goed opgevoed hij was, en wat een heer hij was geweest.

Hij hield natuurlijk van de lof! En hij gebruikte de bewondering van mijn moeder voor hem in zijn voordeel.

Dus elke keer als ik wilde dat we uit elkaar gingen (omdat ik zijn giftige gedrag niet meer kon verdragen) belde de man letterlijk mijn moeder en vertelde haar “hoe gemeen ik tegen hem was en dat hij niets had gedaan om het te verdienen.”

Dus natuurlijk ging mijn moeder me bellen en me overhalen om bij hem te blijven. En aangezien ik wist dat zij de wijze in ons kleine gezin was, geloofde ik haar altijd en dacht ik dat ik de giftige was en dat ik moest veranderen.

4. Suzanne, 28: hij kwam elke keer met nieuwe “ongelukken”

Elke keer dat mijn gewelddadige ex en ik op het punt stonden uit elkaar te gaan, zou er op magische wijze een vreemd ongeluk gebeuren.

De eerste keer was het de beroerte van zijn vader. Ik bleef bij hem omdat hij niemand aan zijn zijde had.

De tweede keer was hij flauwgevallen in zijn badkuip, niet wetende wat er was gebeurd. Ik bleef de komende dagen bij hem, maakte soep voor hem en zorgde voor hem.

De derde keer sneed hij ernstig in zijn vinger, die hij bijna had kunnen verliezen.

Om een lang verhaal kort te maken, ik kwam er al snel achter dat al die ongelukken en alles wat hij ooit heeft gezegd om ons bij elkaar te houden – een hoop leugens waren!

Kun je het je voorstellen? Hij loog over zijn eigen vader die een beroerte had gehad. Zielig!

5. Britney, 25: hij dreigde dat hij “me zou laten boeten”

7 Overlevers Van Mishandeling Praten Over Het Ziekste Wat Hun Misbruiker Deed Om Ze In De Buurt Te Houden

Ik heb nooit geweten wat hij bedoelde met, “Ik zal je laten boeten.” of, “Je zou willen dat je me nooit had verlaten.” Het enige wat ik wist was dat ik op dat moment zo bang voor hem was. En ik bleef bij hem uit angst voor wat hij me aan zou doen als ik hem ooit zou verlaten.

Ik heb tegenwoordig ernstige vertrouwensproblemen en regelmatig paniekaanvallen. Ik heb nog steeds dromen dat hij me pijn doet, ook al zijn we drie jaar geleden uit elkaar gegaan.

6. Donna, 24 overlever van mishandeling: hij dreigde dat hij foto’s van mij zou lekken

Dit gebeurde op de middelbare school. Ik heb mijn hele laatste jaar met deze man gedate. Hij was erg agressief, manipulatief en gemeen tegen me. Maar er was ook een passie tussen ons, ik kan het nog steeds niet uitleggen.

Hoe dan ook, ik was natuurlijk stom genoeg om hem wat… twijfelachtige foto’s van mezelf te sturen. Hij gebruikte ze om me te bedreigen wanneer ik zei dat we uit elkaar ging.

Op dat moment kon ik het me niet ‘veroorloven’ om die foto ‘s te laten lekken. Mijn ouders zouden zo boos op me zijn. Dus ben ik gebleven.

7. Christen, 27: hij dreigde geheimen over mijn beste vriendin te verspreiden

Ik was zo verblind door mijn ex. Ik hield heel veel van hem. Dus natuurlijk vertrouwde ik hem wat geheimen toe die mijn beste vriendin me over haar en haar vriend had verteld.

Ik vertrouwde hem met heel mijn hart en ik had nooit gedacht dat hij die informatie tegen me zou gebruiken.

Oh, wat had ik het mis! Op het moment dat ik het had over uit elkaar gaan (omdat ik zijn giftige gedrag niet meer aankon) begon hij te dreigen dat hij iedereen dat ding over mijn bestie en haar relatie zou vertellen.

Ik was zo bang. En verwoest. Die kwelling of hij wel of niet iets zou zeggen, heeft me echt gebroken. De gedachte om mijn beste vriendin kwijt te raken maakte me doodsbang.

En daarom ben ik nog een heel jaar bij hem gebleven.