Skip to Content

Aan Elk Meisje Dat Ooit Een Beetje Te Veel Haar Best Heeft Gedaan Voor De Verkeerde Relaties

Aan Elk Meisje Dat Ooit Een Beetje Te Veel Haar Best Heeft Gedaan Voor De Verkeerde Relaties

Ik wil je zeggen dat het opzienbarend is hoe hard je je best doet voor de mensen om wie je geeft. Ik bewonder hoeveel je in mensen investeert en wat je bereid bent te geven. Ik denk dat het een erg positieve kwaliteit is dat je je hart ergens volledig in stort.

Je ziet het beste in iedereen. De mensen die anderen niet opmerken. Degenen die uitgeput en ingewikkeld zijn. Degenen die je denkt te kunnen fiksen.

Maar de mensen die je denkt te kunnen veranderen zijn juist degenen die jou het meest kwetsen.

Het zijn diezelfde mensen die alles maar aannemen tot je niets meer over hebt en dan lopen ze ermee weg en voel jij je verslagen van verdriet.

Ik bedoel te zeggen dat omdat jij bent zoals je bent, je slechts goede relaties zult zien. Maar je zult eerst zoveel meer slechte relaties zien voordat je de goede te zien krijgt.

Je zult een relatie krijgen met mensen die spelletjes met je hoofd spelen en je zal het gaan analyseren terwijl je denkt dat jij iets verkeerd doet.  Zij zullen degenen zijn die drie dagen later pas op je apps reageren.

Degenen die jou schijnbaar zien als iets dat ze aan en uit kunnen zetten. Het zullen de mensen zijn die je nieuwsberichten overspoelen en je daarna negeren.

Degenen die in je leven komen en weer uit je leven verdwijnen alsof dat hun goed recht is.

Je zult met veel mensen te maken krijgen die je vertellen wat je graag wilt horen, omdat ze onaardige bedoelingen hebben. En ze denken slechts aan een ding.

Je zult veel fysieke relaties met mensen hebben, maar er zal een gebrek zijn aan een emotionele band. En dat kun je nu eenmaal niet forceren.

En je zal het blijven proberen en je zal om hen blijven geven, want zo ben je nu eenmaal.

Je doet niet aan relaties die voor de lol zijn of zonder emoties, want zo ben je niet. Zelfs de verkeerde mensen zullen de overhand krijgen in je leven.

Als het aankomt op binden zullen veel van hen afhaken. Je zal jezelf onder de loep nemen en je mankementen doornemen, terwijl je denkt dat jij schuld hebt aan het feit dat de ander niet kan zijn wat jij nodig hebt, terwijl je heel erg je best doet om de rol van wat iemand wil te spelen.

Er zullen momenten komen waarop je jezelf verliest, omdat je jezelf voordoet als hoe zij jou graag willen zien, in plaats van dat je jezelf bent.

Ik zou zo graag willen dat ze jou niet het gevoel gaven dat het een slecht eigenschap is om zoveel om anderen te geven. Maar jammer genoeg heeft deze generatie andere normen en waarden. 

Ik vraag je om niet te veranderen. Zelfs als je mensen tegenkomt die naar je kijken en denken dat je gek bent dat je bepaalde normen en waarden hebt en bepaalde overtuigen.

Ze zullen je het gevoel geven dat je het bij het verkeerde eind hebt, terwijl dat juist voor hen geldt.

Ze zullen je proberen te dwingen om genoegen te nemen met minder. En er zullen momenten zijn waarop je ook echt genoegen neemt met minder dan je verdient.

Er zullen een aantal toxische relaties volgen met mensen die niet aardig zijn. En ik weet dat dit veel pijn zal gaan doen.

Je zult je in allerlei bochten wringen om genoeg te zijn voor bepaalde mensen. Je zal verliefd worden op mensen die die liefde en moeite niet verdienen.

En veel van hen zullen je niet teruggeven wat je allemaal aan hen hebt gegeven, omdat het anders is. Jij bent anders.

Iedereen is het gewend om gebruikt en uitgebuit te worden en om toe te kijken wanneer iemand iets geeft om daar iets voor terug te krijgen.

Jouw echtheid en vriendelijkheid en dat je geeft zonder iets terug te verwachten is bewonderenswaardig. En ik weet dat dit soms pijnlijk zal zijn.

En ik weet dat je jezelf vaak in slaap zult huilen. Ik weet dat jezelf zal proberen te doorgronden om daar beter van te worden.

Maar je moet je realiseren dat je beter bent.

Je bent beter dan de mannen die je alleen maar gebruiken voor de seks.

Je bent beter dan de mannen die je alleen maar emotioneel gebruiken.

Je bent beter dan de mannen die tegen je liegen en je vertellen wat je graag wilt horen, terwijl ze beloftes maken die ze nooit na zullen komen.

Je bent beter dan de mannen die zich maar niet willen binden.

Je bent beter dan de appberichten die niet worden beantwoord en de spelletjes die ze graag spelen.

Je bent beter dan de mensen die jou laten wachten.

Je bent beter dan de mensen die vertrekken.

Je raakt emotioneel verbonden en je denkt dat je mensen nodig hebt, maar zij zijn juist degenen die jou nodig hebben en veel van hen zullen dit zich pas realiseren als je vertrokken bent en het te laat is.

Maar ik smeek je om niet te veranderen, ook al voel je je gekwetst.

Want op een dag zul je iemand ontmoeten die jou leert dat je genoeg bent. Ooit zul je iemand ontmoeten en je zal alles wat je ooit voor anderen hebt gedaan terugkrijgen.

Op een dag zal je pad zich kruisen met iemand die je bewust maakt van hoe geweldig je bent en je zal jezelf door zijn ogen gaan zien.

En je zal je mankementen of de dingen die je graag zou willen veranderen niet opmerken. Want in zijn ogen zal je perfect zijn. 

Je zal iemand ontmoeten die je niet voor lief neemt of die je gebruikt voor de seks, maar die je leert hoe seks in een relatie hoort te zijn.

Hij zal iemand zijn die je niet geheimhoudt, maar die bij iedereen met je pronkt. Hij zal iemand zijn die je tegemoetkomt.

En wanneer dat gebeurt zal het allereerst een beetje vreemd voelen, want ik weet dat je het niet gewend bent om terug te krijgen wat je geeft, maar dat is precies wat je verdient.

Hij zal iemand zijn die je apps snel beantwoordt en die jou net zo vaak wil zien als jij hem. Hij zal jullie plannen niet annuleren of je ergens alleen laten staan en je je groothoudt, ondanks dat je je gekwetst voelt.

Als je bent zoals jij bent, zul je gekwetst worden, maar dat is maar een klein deel.

Op een dag zul je weer liefhebben en zal het kloppen en zul je er zeker van zijn en zul je naast iemand wakker worden die je het gevoel geeft dat je nooit een gebroken hart hebt gehad. Want hij behandelt je niet zo.

Als ik de kans had om mijn jongere ik en alle andere meisjes iets te vertellen over de relaties waar je je in bevindt, tot je de juiste vindt, doe niet zo hard je best.

Doe jezelf geen pijn door zoveel van iemand te houden. Denk niet dat je alles moet doen om de relatie te laten slagen. Kies de verkeerde mensen niet. Maar dan realiseer ik me dat die relaties wel moesten bestaan.

De slechte relaties die me onderuit lieten gaan, zullen de relaties zijn die ervoor gaan zorgen dat ik de juiste waardeer. Elke slechte relatie en elke nacht dat ik mezelf in slaap huilde en hoe erg het pijn deed, zoveel beter zal het straks zijn. 

Ik zou zeggen dat je vooral niet moet veranderen, zelfs niet als jezelf zijn zo erg pijn doet, want ooit zal het geen pijn meer doen en ooit zal alles wat je voor degenen hebt gedaan die het niet verdienden je te binnen schieten.

En je zal je realiseren dat zij juist degenen waren die jou niet verdienden.

Aan Elk Meisje Dat Ooit Een Beetje Te Veel Haar Best Heeft Gedaan Voor De Verkeerde Relaties