Skip to Content

Als Hij Je Liefdesbombardementen Geeft, Maar Je Dan Begint Te Ghosten: Wat Moet Je Dan Met De Pijn Doen?

Als Hij Je Liefdesbombardementen Geeft, Maar Je Dan Begint Te Ghosten: Wat Moet Je Dan Met De Pijn Doen?

Ik was wanhopig. Al mijn beste vriendinnen waren verloofd of getrouwd. Ashley, Noelle en Michaella hadden zelfs kinderen. En ik? Ik had niemand, en ik had het gevoel dat ik nooit iemand zou vinden die van me kon houden.

Iedereen probeerde me aan wat willekeurige jongens te koppelen die we in bars hadden ontmoet, maar ik was niet in hen geïnteresseerd, en zij ook niet in mij. Eerlijk gezegd geloofde ik dat ik voor de rest van mijn leven alleen moest blijven en een kattenvrouwtje of een gekke tante moest worden.

Maar op een ochtend werd ik wakker en voelde ik me anders. Ik weet niet hoe of waarom, maar er was iets veranderd. Misschien heb ik iets gedroomd (ik herinner me mijn dromen nooit) of mijn hersenen hadden besloten dat het tijd was om te veranderen.

Misschien klink ik een beetje te dramatisch, maar dat is precies hoe ik me die ochtend voelde, als een ander persoon. En ook al klinkt het misschien eng, het was eerlijk gezegd een fijn gevoel. Dat komt omdat ik me voor het eerst in mijn leven echt gemotiveerd voelde om mijn leven weer op de rails te krijgen.

Dus ik begon weer naar de sportschool te gaan, ik kocht een paar boeken die ik al een lange tijd wilde lezen, en ik begon eindelijk naar banen te solliciteren. Even een maand en 6 dagen vooruit spoelen, en ik kreeg een baan als bibliothecaresse (mijn jeugddroom), ik las 7 boeken, en ik ging nog steeds regelmatig naar de sportschool.

Als Hij Je Liefdesbombardementen Geeft, Maar Je Dan Begint Te Ghosten Wat Moet Je Dan Met De Pijn Doen

Toen besloot ik dat het tijd was om de liefde te vinden. “Ik wil echt geen dronken tante, een kattenvrouwtje of een oude luidruchtige bibliothecaresse zijn. Er moet iemand voor me zijn,” dacht ik. Dus deed ik iets waarvan ik nooit had gedacht dat ik het zou doen en ik maakte voor mezelf een profiel op een dating app aan.

De eerste 23 jongens waren natuurlijk een grote nee, maar de 24e man… Hij was anders. Ik weet niet waarom, misschien omdat hij de enige was die me geen bericht stuurde met “Hallo, jij sexy bibliothecaresse.”, “Vanavond vrij?” of “Nwtv?”

Hij was eigenlijk erg fantasierijk en hij schreef, “Heb je nog aanbevelingen voor boeken?” En zo begonnen we met elkaar te chatten. Zijn foto’s waren zo goed dat ik even dacht dat hij een van die goden uit de Griekse of Romeinse mythologie was.

Na 10 dagen non-stop chatten, kwamen we overeen om op een date te gaan. We spelen allebei graag bordspellen, dus besloten we naar een nieuw café te gaan dat er vol mee zit. We hebben de hele avond Monopoly gespeeld en gelachen. Toen realiseerde ik me dat hij mijn zielsverwant was.

De connectie die we na slechts 10 dagen hadden, was ongelooflijk. Oh ja, ik vergat te zeggen dat hij me voor mijn deur had gekust. Jaaaaa!! Net als in de film! Ik wilde schreeuwen en een dansje doen, maar ik dacht dat het een beetje raar zou zijn, dus deed ik dat toen hij weg was.

Al mijn vriendinnen waren blij, en ze waren dol op hem. Hij stuurde me elke maandag bloemen, omdat hij wist dat ik de maandag haatte. Om de een of andere reden houden mensen er niet van om op maandag bibliotheken te bezoeken, dus het is altijd een rustige dag. Dus hij wilde het beter maken.

We schreven honderden date-ideeën op kleine briefjes en stopten ze in een grote pot. Elke keer als we niet wisten wat we moesten doen, pakten we een van die ideeën en deden we dat. Maar het maakte niet uit, want alles wat we samen deden was altijd perfect.

Ik werd nooit wakker en ging nooit slapen zonder de leukste boodschap van hem te krijgen, noch hoefde ik me zorgen te maken dat ik naar de bibliotheek moest lopen, omdat hij er altijd was om me te brengen. Hij behandelde me als een prinses en ik heb me nog nooit zo goed gevoeld.

Hij zei altijd, “Hé prinses, je verdient de wereld. Dat kan ik je niet geven, maar ik kan proberen je er zoveel mogelijk van te geven. En daar zal ik nooit mee ophouden.”

Twee maanden vooruit spoelen, en hij deed precies wat hij zei dat hij nooit zou doen. Hij stopte met proberen. Ik bedoel, misschien had ik om kunnen gaan met het feit dat hij stopte met proberen. Maar het probleem was dat hij verdween. Ik voelde me eerst de meest geliefde persoon in het heelal, maar toen gaf hij me zo’n waardeloos gevoel.

Hij stopte gewoon zonder enige reden met aandacht aan me te schenken. Ik was gebroken en ik kon er niet achter komen wat er aan de hand was. Een paar dagen daarvoor gedroeg hij zich volkomen normaal, maar ineens veranderde alles.

Als ik om 10.00 uur een bericht stuurde, dan gaf hij rond 13.00 uur antwoord dat hij het druk had en dan zou hij weer de hele dag verdwijnen. Elke keer als we op een date zouden gaan, dan had hij ‘een of ander werkding’ of andere plannen. En zo zijn we gestopt met elkaar te zien.

Als Hij Je Liefdesbombardementen Geeft, Maar Je Dan Begint Te Ghosten Wat Moet Je Dan Met De Pijn Doen

Uiteindelijk stopte hij met appen. Ik wilde mijn zielsverwant niet opgeven, dus bleef ik hem berichten sturen. Eerst gaf hij antwoord, en op een dag begon hij me compleet te ghosten. Boem, het was alsof we nooit hadden bestaan. En het was alsof hij nooit van me had gehouden, of me tenminste leuk had gevonden.

Ik wist niet wat ik met al die pijn moest doen.

Mijn vriendinnen hadden medelijden met me, maar dat maakte het alleen maar erger. Ik wilde niet dat iemand me zou vertellen hoe erg ze het vonden wat er was gebeurd. Ik wilde dat iemand zou zeggen dat ik zoveel beter verdien, en dat het goed is dat hij weg was.

Aangezien niemand wist wat ik nodig had, dacht ik dat ik mezelf moest helpen. Dus ik nam een stuk papier en ik schreef alle dingen op die me geweldig maken. Toen las ik ze elke ochtend voordat ik naar mijn werk ging. Het klinkt misschien raar, maar het hielp echt!

Waarom? Omdat ik eindelijk begreep dat ik mijn grootste fan moet zijn als ik iemand wil vinden die echt van me houdt en me koestert. Dus dat is wat ik deed, ik begon mezelf meer te waarderen en ik voelde de verandering van binnenuit.

Het klinkt moeilijk, maar het is eigenlijk veel makkelijker dan we denken. Je hoeft alleen maar in de spiegel te kijken en je ziet een mooie, slimme, sterke, grappige en interessante vrouw. En als je haar ziet, zeg haar dan dat ze de beste is en dat ze al haar dromen kan bereiken. Ze zal het geweldig vinden!