Skip to Content

De Slechtste Relatie Van Je Leven Zal Plaatsvinden Als Je Hem Vreemdgaan Vergeeft

De Slechtste Relatie Van Je Leven Zal Plaatsvinden Als Je Hem Vreemdgaan Vergeeft

Het voelde alsof je alles had.

Jij, je vriendje en de kleine wereld die jullie samen hadden opgebouwd. Al sinds je een kind was droomde je ervan om je partner op de middelbare school te ontmoeten. Katy Perry had je het idee gegeven dat je die tienerliefde wilde voelen en dat is je gelukt. Je werd verliefd op je klasgenoot en je dromen begonnen langzaam uit te komen.

Eerst dacht je dat het gewoon een korte tienerrelatie zou zijn die zou eindigen, omdat een van jullie zou moeten verhuizen om naar de universiteit te gaan. Maar dat gebeurde niet, omdat jullie beiden aan dezelfde universiteit werden toegelaten en jullie eindelijk samen konden wonen.

Het voelde alsof je in de mooiste romantische film leefde die ooit was geproduceerd. Je was er zeker van dat je de gelukkigste persoon ooit was en dat je je zielsverwant had gevonden. Maar op een dag kreeg je de boodschap en stortte je wereld in.

Of…

Je hebt niet over tienerliefde gedroomd. Je zou jezelf een hopeloze romanticus noemen. En je was in ieder geval hopeloos voordat je hem ontmoette. De man die je hoop gaf en die je alle mooie kanten van het leven liet zien. Je had je nog nooit zo gevoeld en je was er zeker van dat jullie voor elkaar bestemd waren.

Het was het lot, dat moest gewoon, toch? Ik bedoel, hoe is het mogelijk dat jullie nooit ruzie hebben gehad, zelfs niet over de kleinste dingen? Jullie konden altijd een compromis vinden en de dag zonder onnodige stress voortzetten. Het leven was perfect… Totdat je iets zag dat je hart in miljoenen stukken brak.

Als een van deze situaties je aan iets herinnert wat je hebt meegemaakt, dan ben je op de juiste plek. Ik ben een vrouw die de liefde van haar leven heeft ontmoet. Tenminste, dat dacht ze. Maar diezelfde persoon brak haar hart en liet haar geloven dat ze nooit voorbestemd was om liefde te ervaren.

Diezelfde vrouw, ook bekend als ik, is sterker dan ooit. Waarom? Omdat ik heb geleerd hoe ik mezelf een prioriteit kon maken en nooit meer iemand over me heen zou laten lopen.

Nu wil ik alles wat ik heb geleerd met je delen. Ik wil een glimlach op je mooie gezicht toveren, want je hebt al genoeg tranen gehuild, en het is tijd om weer gelukkig te zijn. Ik weet dat het voelt alsof alles uit elkaar valt, maar als je het juiste doet, dan zul je beseffen dat je eigenlijk aan het begin staat.

Helaas ben je niet het enige meisje wiens partner besloot dat vreemdgaan een goed idee was. Het gebeurt veel vaker dan we denken. En het is hartverscheurend om zoveel mensen gekwetst te zien door iemands egoïstische beslissingen. Niemand verdient het om zo verraden te worden, en dat geldt ook voor jou!

Ik weet dat je het gevoel hebt dat het de beste relatie in je leven was, die de slechtste wending ooit had. En je overweegt om hem te vergeven vanwege alles wat jullie samen hadden. Alles wat je gepland en gedroomd hebt, zal weg zijn als je hem vertelt dat je weggaat. En dat maakt je zo bang dat je eraan twijfelt.

Je wilt nog steeds je doelen bereiken. Je wilt nog steeds samen jullie eerste huisdier nemen en hem naar een van zijn favoriete voetbalspelers vernoemen (omdat hij je echt niet laat kiezen). En je wilt nog steeds zijn hand vasthouden tot de dag dat je deze wereld verlaat.

Dat is begrijpelijk. En ik snap het, je bent bang om alles te verliezen waar je van gedroomd hebt. Ik weet dat het verliezen van hoop beangstigend is, want dat maakt ons tot wie we zijn. En het feit dat je helemaal opnieuw moet beginnen, maakt je zo bang dat elke keer als je eraan denkt je je fysiek ziek voelt.

Maar laat me je iets vertellen. Je zou kunnen denken dat hem vergeven betekent dat je teruggaat naar de perfecte relatie die je (dacht dat je) had. Je hoopt dat de dingen hetzelfde zullen zijn en dat liefde alles overwint. Maar dat is niet waar.

Als je hem vergeeft, zal dat het begin zijn van de slechtste relatie van je leven. Als hij het lef had om je te bedriegen na alles wat jullie samen hebben meegemaakt, dan verdient hij je niet. Hij verdient de tranen niet die je elke nacht huilt voordat je gaat slapen.

Als je hem vergeeft, dan laat je hem zien hoeveel je van hem houdt en hoe weinig je om jezelf geeft. Dan denkt hij dat hij kan doen wat hij wil, want je geeft hem altijd nog een kans. En geloof me, hij zal je weer pijn doen. Hij zal flirten, afstandelijk worden, ongeïnteresseerd. En misschien gaat hij zelfs weer vreemd en zit je in de slechtste relatie ooit.

Waarom? Omdat je hem zult laten zien dat hij kan doen wat hij wil, en dat je hem altijd zult vergeven. Wanneer mensen zien dat ze een veilige pas hebben, dan stoppen ze om er net zoveel om te geven als voorheen. Ze zien dat je ongeacht wat bereid bent om van ze te houden en dat moedigt ze aan om zich te gedragen zoals ze willen.

Het is alsof je echt een nieuwe telefoon wilt, en als je die krijgt, begin je na een paar weken iets anders te wensen. Als hij een keer vreemd is gegaan, en je hem zou vergeven, dan zou hij zo hard proberen om je te laten geloven dat jullie relatie weer kan worden zoals vroeger. En als je je hoop terug hebt, dan zal hij het weer verpletteren, omdat je in de slechtste relatie ooit zult zitten.

Je moet leren je eigen prioriteit te zijn. Kijk naar jezelf. Wie wil er nou niet bij een vrouw als jij zijn? Wees niet bang om iemand los te laten. Aan een persoon gewend zijn is geen goede reden om bij een vreemdganger te blijven. Je hebt maar 18 dagen nodig om een nieuwe gewoonte te vormen, dus stop met je daar druk over te maken.

Natuurlijk zul je hem een tijdje missen. Maar als je hem vergeeft, dan zul je je geluk missen. Ik weet dat het hard klinkt, maar ik vertel je dit omdat ik dezelfde fout heb gemaakt. Alsjeblieft, geef jezelf de kans om je echte zielsverwant te vinden. Als hij de ware was, dan zou hij je nooit zo verraden.

Nu voelt het alsof je niets hebt, maar het beste moet nog komen! Geloof me.