Skip to Content

4 Bewezen Manieren Om Je Leven Te Verbeteren, Zelfs Als Het Lijkt Alsof Het Te Laat Is

4 Bewezen Manieren Om Je Leven Te Verbeteren, Zelfs Als Het Lijkt Alsof Het Te Laat Is

Het leven is het mooiste geschenk dat we ooit hebben gekregen, maar het kan ook een uitdaging zijn om er van tijd tot tijd voor te zorgen. Hoewel het iedereen overkomt, hebben we nog steeds het gevoel dat we de enigen zijn die door moeilijke tijden gaan, en we denken dan dat er geen uitweg is.

Steeds meer mensen lijden aan angst en depressie, omdat ze denken dat niets kan veranderen. Maar ze vergissen zich. Het is wat hun hersenen willen dat ze geloven, omdat het soms makkelijker is om los te laten dan om te vechten.

Maar zelfs als je denkt dat de dingen niet beter zullen worden, weet dan dat er veel manieren zijn waarop je je doelen kunt bereiken. Weet dat je toekomst schitterend is, ongeacht hoe je je nu ook voelt. Je hoeft alleen maar te blijven vechten en er is dan geen kans dat je dit spel verliest. Geloof in jezelf, want iedereen om je heen doet dat al.

Om je daarbij te helpen, heb ik een lijst gemaakt van dingen die je kunt doen om je leven te verbeteren, zelfs als het te laat lijkt te zijn. Ik heb ooit in jouw schoenen gestaan, maar ik heb die schoenen uitgedaan en heb besloten om nieuwe aan te trekken. Nu leef ik mijn beste leven. Zo doe je die van jou ook uit.

4 manieren om je leven te verbeteren

1. Hobby’s

Kijk terug op je leven. Welke hobby’s had je en welke vond je het leukst? Stel je nu eens voor dat je je hobby weer doet. Welk gevoel geeft het je? Ben je weer gelukkig of heb je het gevoel dat je iets anders moet proberen?

Maak je geen zorgen; beide antwoorden zijn prima. Als je je gelukkig voelt bij je oude hobby en het voelt alsof het je kan helpen om je leven te verbeteren, ga er dan weer mee aan de slag! Ik weet dat je het gevoel hebt dat het moeilijk is om te beginnen, maar dat is het niet. Je bent sterker dan de slechte gedachten in je hoofd!

Misschien laten die oude hobby’s van je je te veel aan het verleden denken en wil je iets nieuws proberen. Geen probleem! Er zijn tal van nieuwe dingen in de wereld die je kunt proberen. En elke dag is er iets nieuws, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het niet kunnen vinden van de juiste hobby.

Toen ik met dezelfde gedachten te maken had, waren de dingen die me het meest hielpen boeken, muziek, films en lichaamsbeweging. Als je op dit moment geen andere ideeën hebt, dan kun je mijn hobby’s proberen.

Misschien hou je van schilderen, fotograferen, schrijven, koken of fietsen. Wat je ook maar gelukkig maakt, de juiste keuze is aan jou!

2. Beweging

Ik wilde je vertellen hoe lichaamsbeweging me heeft geholpen toen ik op mijn dieptepunt was. Lang geleden hoorde ik mijn vader zeggen dat lichaamsbeweging hem altijd helpt als hij verdrietig of boos is. Maar ik geloofde hem nooit. Ik dacht dat hij het als afleiding gebruikte.

Toen kwam ik op het punt in mijn leven waar er iets moest veranderen, en ik besloot om te proberen het eruit te sporten. Ik begon naar de sportschool te gaan, en ik zwom af en toe. En dat was de beste beslissing die ik in lange tijd genomen had. Geloof het of niet, ik voelde de verandering na de eerste week.

Ik ging naar de training en voelde me zo down, maar als ik klaar was dan had ik het gevoel alsof ik op de top van de wereld stond. Fysieke activiteiten hielpen me om van alle stress af te komen die zich de dagen daarvoor hadden opgekropt. En de veranderingen die je in je uiterlijk opmerkt, zullen je zeker ook helpen om je beter te voelen!

3. Zorg voor een bedtijdroutine

Ik weet dat dit klinkt als een zwakke zet, maar geloof me, het is een game-changer. Het is bewezen dat depressies mensen het meest raken als ze ‘s avonds naar bed gaan. Dat komt omdat een persoon probeert in slaap te vallen en de slechte gedachten vrij zijn om in je hoofd rond te dwalen.

Dat is waarom we het zullen bedriegen! Je negatieve gedachten wachten op je om naar bed te gaan, zodat ze je kunnen lastigvallen met alles wat er in het verleden is gebeurd. Maar als je in je comfortabele bed gaat liggen en in plaats daarvan een boek begint te lezen, dan zullen die gedachten zo verward en bang worden dat ze onmiddellijk zullen verdwijnen.

Maak je geen zorgen, als je niet van lezen houdt, is er altijd iets anders dat je kunt doen. Als je wilt socialiseren, kun je je vriend bellen en van die late telefoontjes je traditie maken. Je kunt over je dag en de plannen voor morgen praten.

Als je echter graag alleen bent voordat je in slaap valt, dan kun je een aantal andere dingen proberen, zoals het bijhouden van een dagboek, nadenken over de positieve dingen die die dag zijn gebeurd, kleuren, grappige video’s bekijken of iets anders waarvan je denkt dat je ervan zult genieten! Geloof me, het zal heel erg helpen.

4. Beoefen dankbaarheid

Elke dag dat we wakker worden is een dag waarop we genoeg redenen hebben om gelukkig te zijn. Ik weet dat het lijkt alsof dat schip is vertrokken, maar het ligt nog steeds in de haven. Het is ergens verborgen, omdat de storm het van zijn oorspronkelijke positie heeft verplaatst, maar je zult het terug kunnen vinden. En het beoefenen van dankbaarheid zal je zeker helpen.

Je kunt beginnen door over iets goeds na te denken dat je pas geleden is overkomen of over iets dat je gelukkig maakt. Het beste idee is om iets te vinden dat elke dag om je heen is. Zoals de vogels die je ‘s ochtends kunt horen fluiten, of de schoolbus vol energieke kinderen.

Alles kan je geluk brengen, het is gewoon jouw taak om de eenvoudige dingen te vinden die je laten glimlachen. Voor mij waren die dingen de appelboom voor mijn huis, een lied dat mijn moeder ‘s morgens altijd neuriet, grappige wolken die ik vanuit mijn bed kan zien, en de geur van gebakken brood.

Ik weet dat het voelt alsof je vastzit in de tunnel, maar dat zit je niet. Je hebt genoeg kracht om je leven te verbeteren en ik weet zeker dat je dat zult doen. Deze vier tips hebben me enorm geholpen en nu ben ik dankbaar voor alles wat ik heb.

Natuurlijk zullen er af en toe slechte dagen zijn. Maar je zegt ze beleefd dat ze moeten vertrekken. Ze zullen het moeten doen omdat ze kunnen zien hoe sterk je bent. Ik geloof in je, en iedereen om je heen ook; nu hoef je alleen maar in jezelf te gaan geloven, en alles zal beter worden.