Skip to Content

De Wet Van Aantrekking En Hoe Je Deze Kunt Gebruiken

De Wet Van Aantrekking En Hoe Je Deze Kunt Gebruiken

Tegenwoordig kun je bijna niet meer om de wet van aantrekking heen. Overal hoor je dat je moet manifesteren en dat je er echt zelf voor kunt zorgen dat je krijgt wat je verdient.

Je moet affirmaties uitspreken en moodboards maken om zo te krijgen wat je al die tijd al wilt. Het is bijna onmogelijk om je Instagram of TikTok te openen en geen filmpje tegen te komen van iemand die je uitlegt hoe je dat precies moet doen.

Het is de bedoeling dat je gelooft dat je het laten uitkomen van al je dromen zelf in handen hebt. Daarbij moet je denken aan zowel materiële dingen, zoals een auto of een huis, maar ook een nieuwe liefde of een goede baan.

Of het nu te mooi is om waar te zijn of echt werkt, het lijkt de moeite waard om er in ieder geval eens wat meer over te leren.

Op deze pagina kun je lezen wat het precies is en hoe je het in je eigen leven kunt toepassen. Misschien is dit precies wat je nodig hebt om al jouw dromen eindelijk waar te maken.

Wat is de wet van aantrekking?

Ondanks dat het pas recent is dat je er zo veel over hoort, is het idee al veel ouder. Auteur Rhonda Byrne schreef er in 2006 al over in haar boek The Secret.

De theorie achter de wet van aantrekking is deels wetenschappelijk. Er is namelijk al heel lang bekend dat alles in het universum een bepaalde trilling heeft. Alles beweegt op een bepaalde frequentie wat ook daadwerkelijk gemeten kan worden.

Volgens de wet van aantrekking, komen trillingen op dezelfde frequentie bij elkaar. Door met jouw gedachten op een bepaalde frequentie te zitten, trek je dus de dingen op dezelfde frequentie aan.

Positieve dingen trillen op een hoge frequentie en de negatieve dingen zitten vanzelfsprekend op de lage. Misschien heb je al wel eens gemerkt dat de slechte dingen altijd met meerdere tegelijk komen.

Op een dag dat je je bijvoorbeeld verslaapt, lijkt alles mis te lopen. Blijkbaar tril je die dag op een lage frequentie, waardoor je nog meer negativiteit op je afroept.

Hetzelfde geldt andersom natuurlijk ook. Als jij met het juiste been uit je bed stapt, gaat de rest van je dag vaak ook een stuk beter.

Op die manier moet je proberen om je gedachten om te zetten in dingen. Hiervoor moet je ervoor zorgen dat je blijft trillen op die positieve frequentie.

De 7 manieren om de wet van aantrekking in jouw leven op te nemen

Hopelijk heb je nu een beetje een idee van hoe de wet van aantrekking precies werkt. Natuurlijk wil je nu weten hoe je dat in je eigen leven kunt toepassen.

Hoe mooi zou het zijn als je alles wat je altijd al hebt gewild kunt bereiken door je gedachten een beetje aan te passen?

Hier onder kun je lezen over een aantal technieken die vaak worden genoemd als het over de wet van aantrekking gaat. Er zal er altijd eentje zijn die bij jou past en die je gemakkelijk in je dagelijkse leven kunt toepassen.

Manifestatie

De Wet Van Aantrekking En Hoe Je Deze Kunt Gebruiken

Een van de dingen die het vaakst wordt genoemd als het om de wet van aantrekking gaat, is het manifesteren. Als je het internet mag geloven, kun je tegenwoordig echt alles manifesteren.

Maar wat is het nu precies? De letterlijke uitleg is het met je gedachten iets in leven roepen. Volgens de wet van aantrekking heb je dat tot nu toe gedaan met alles wat er in je leven speelt.

De eerste stap van iets manifesteren is dat je vertelt wat je wil. Je moet je doel heel scherp voor ogen hebben, zodat je het kunt aantrekken in je leven.

Hierbij moet je nadenken over alle verschillende stappen die erbij komen kijken. Hiervoor begin je bij de plek waar je nu bent en werk je helemaal door naar het einde.

Je denkt daarbij ook aan waarom iets belangrijk voor je is, welke stappen je moet zetten om het te bereiken, welke emoties je erbij voelt en welke dingen je aan jezelf als persoon moet veranderen om het te bereiken.

Het gevoel dat al deze vragen bij je oproepen, moet je zien vast te houden. Iedere keer dat je denkt aan je doelen, moet je proberen om dit gevoel ook weer op te roepen.

In je brein maak je dan een bepaalde connectie tussen dat gevoel en je positieve gevoelens. Je zalen de toekomst geholpen worden om zo de positiviteit gemakkelijker op te roepen.

Meditatie

Het is al lang geleden bewezen dat meditatie echt een positief effect heeft op alles wat te maken heeft met positiviteit en gelukkig worden. Alles in jouw brein wat met stress te maken heeft, zal juist langzaam kleiner worden.

De kunst van meditatie is om rustig te beginnen. Als je nog geen ervaring hebt, kun je starten met vijf minuutjes per dag.

Eigenlijk is de enige voorwaarde dat je er volledig mee bezig bent en niet wordt afgeleid. Het enige wat je hoeft te doen is rustig zitten en nadenken over je dromen, wensen en doelen.

Op die manier is je brein heel even alleen maar daar mee bezig, waardoor je vanzelf meer naar je positieve gedachtes getrokken wordt.

Probeer om er langzamerhand een dagelijks ding van te maken, waarbij je opbouwt tot een uiteindelijke meditatie van 25 minuten. Meer heeft niet veel zin, omdat je het punt van saturatie dan al lang voorbij bent. Wel kun je ervoor kiezen om het per dag twee keer te doen.

Merk je in het begin dat je gedachtes nog snel afdwalen? Dan kan het een goed idee zijn om bij een professional een begeleide meditatiesessie te boeken.

Je hebt alleen even de juiste handvaten nodig om het mediteren onder de knie te krijgen, na een tijdje kun je hiermee zelf prima vooruit.

Visualisatie

De Wet Van Aantrekking En Hoe Je Deze Kunt Gebruiken

De manier om je positieve gedachten te versterken is om ze ook te visualiseren. Dit werkt heel simpel.

Als jij bijvoorbeeld een nieuwe auto wil, dan kun je alvast een proefrit inboeken. Je weet dan echt hoe het is om in jouw droomauto te rijden, waardoor je nog gemotiveerder zal raken.

Iedere keer als jij dan bezig bent met je positieve gedachten, kun je weer aan deze ervaring terugdenken.

Er is voor iedere wens wel een manier te bedenken waarop je deze kunt visualiseren. Als jij een man wil vinden die je goed behandelt, ga je vervolgens alleen nog maar op dates met mannen die aan dat criterium voldoen.

Waarschijnlijk zal je niet meteen met de eerste beste man eindigen, maar je weet in ieder geval hoe het zal zijn met een man die goed voor je is.

Op het moment dat je er dan even doorheen zit, weet je weer precies waar je je op moet concentreren.

Vergeet niet, er is altijd een manier waarop je heel even kunt hebben wat je wilt. Al ga je maar naar de Chanel winkel om die tas even vast te houden.

Moodboard

Moodboard is een onderdeel van visualisatie dat vaak los benoemd wordt. Het heeft namelijk twee verschillende kanten.

In de eerste plaats ben je actief bezig met je wensen en verlangens. Je gaat er echt even voor zitten om in tijdschriften en bladen te zoeken naar afbeeldingen. Op die manier krijgt alles veel meer vorm, wat het gemakkelijker maakt om er aan te denken.

Ten tweede heb je met een moodboards ook een werkelijke visualisatie van wat je wil. Het maakt het gemakkelijker om je eraan te herinneren wat het is waar je wil komen.

Het is een uitstekend hulpmiddel om je gemotiveerd te houden. Je hebt je doelen letterlijk altijd voor ogen.

Om een goed moodboards te kunnen maken, moet je eerst goed op een rijtje hebben van dat wat je wil. De kunst is om niet te veel te willen, zodat je je energie niet te veel hoeft te verdelen.

Richt je op een paar specifieke dingen en plaats die op je moodboard. Gebruik hiervoor foto’s, quotes en losse woorden.

Tot slot is het belangrijk dat je je moodboard ophangt op een plek waar je het vaak ziet. Op doe manier wordt je elke dag ten minste een keer herinnerd aan je doelen en wensen.

Positieve affirmaties

De Wet Van Aantrekking En Hoe Je Deze Kunt Gebruiken

Deze positieve bewoordingen zullen jou helpen om negativiteit los te laten. In combinatie met de wet van aantrekking kunnen ze er voor zorgen dat je wordt losgetrokken van alles wat niet positief is.

Er zijn altijd een aantal negatieve overtuigingen die je van jezelf hebt. Zo denk je bijvoorbeeld dat je niet knap genoeg bent, niet grappig genoeg of niet slim genoeg.

Hierdoor wordt je tegengehouden om bepaalde dingen te doen. Je zal bijvoorbeeld nooit op een baan solliciteren als je denkt dat je er niet genoeg ervaring voor hebt.

Vanaf nu denk je dus niet langer ‘Ik vind mezelf niet slim genoeg om te solliciteren op een baan met deze functie’, maar ‘Ik heb het zeker in me om een serieuze kandidaat te zijn voor een baan met deze functie’.

Alles waarvan je denkt dat het je niet zal lukken, moet je zo verwoorden dat het niet langer een belemmering is. Je zal verrast worden door wat je eigenlijk allemaal wel kunt.

Schrijf je positieve affirmaties op en lees ze dagelijks door om de wet van aantrekking te activeren. Gek genoeg hoef je het jezelf maar een paar keer te vertellen, om er ook echt in te gaan geloven.

Al die tijd heb je jezelf verteld dat het je niet zal lukken, nu is het tijd om dat te veranderen. Zo lang je het maar tegen jezelf blijft zeggen, verdwijnt die negativiteit vanzelf.

Omdenken

Stel dat je op weg bent naar een afspraak en je weet dat je te laat gaat komen. In je hoofd herhaal je de hele tijd het zinnetje: ‘Ik ga te laat komen, ik ga te laat komen’.

Onbewust ben je dus de hele tijd bezig met het begrip ‘te laat’, waardoor de kans veel groter is dat je ook echt te laat zal komen.

Jouw energie is namelijk gericht op het negatieve aspect van de situatie, waardoor je automatisch ook naar die negatieve frequentie gaat.

Het is in dit geval beter om te omdenken en je te richten op het feit dat je er alles aan zal doen om op tijd te komen. Vanzelf zullen je gedachten naar de positieve kant trekken en daarmee de kans dat je wel op tijd komt echt vergroten.

Hierdoor ga je (onbewust) ook harder werken en meer je best doen om echt op tijd te komen. Denk dus altijd om, leer om van iedere negatieve gedachte iets positiefs te maken, alleen zo zal je jezelf altijd kunnen pushen om tot een positief resultaat te komen.

Dat is niet altijd even gemakkelijk gezegd als gedaan, maar na een tijdje zal je er vanzelf veel handiger in worden. Iedere negatieve gedachte heeft ook een positieve tegenhanger.

Richt je op dat wat je wil bereiken, niet op dat wat je denkt niet te kunnen bereiken. Alleen dan zal je de wet van aantrekking in jouw voordeel kunnen gebruiken.

Dankbaarheid

Positieve emoties hangen met elkaar samen. In het Engels worden deze ook wel de elevated emotions genoemd, daar onder vallen plezier, liefde, vertrouwen en ook dankbaarheid.

De negatieve tegenhangers zijn angst, schaamte, boosheid en schuldgevoel. Deze kunnen natuurlijk nooit helemaal geminimaliseerd worden, maar dankbaarheid is wel een sterke tegenhanger.

Op de momenten dat je merkt dat de negatieve emoties beginnen met alles over te nemen, moet je denken aan de dingen waar je dankbaar voor bent.

Zo zal je je hersenen kunnen aanleren om de negatieve emoties uit te bannen. Zo blijf je er niet te lang in hangen en kun je je weer concentreren op dat wat echt belangrijk is.

Ook als het even tegenzit, zijn er genoeg dingen waar je dankbaar voor kunt zijn. Het is handig om altijd een paar dingen te hebben waar je op terug kunt vallen.

Zo heb je bijvoorbeeld een fijne relatie, veel leuke vrienden of een sterke band met je familie. Dit zijn de dingen die vaak even ver weg voelen als het niet zo goed met je gaat.

Juist op die momenten is het extra belangrijk om er aan te denken. Zodat je weer de positieve energie krijgt die je nodig hebt om je dromen waar te maken.

Uitspreken

De Wet Van Aantrekking En Hoe Je Deze Kunt Gebruiken

Het klinkt misschien een beetje ongemakkelijk, maar het is ook belangrijk dat je je wensen ook echt uitspreekt.

Hiervoor hoef je natuurlijk niet voor de spiegel te gaan staan, dat kan ook gewoon als je iets anders aan het doen bent.

Wel is het belangrijk dat je even de tijd neemt om je te concentreren op dat wat je zegt. Je kunt het bijvoorbeeld doen als je op de fiets onderweg ergens naartoe zit of als je de afwas staat te doen.

Dit zijn de perfecte momenten waarop je je handen hun werk kunt laten doen en je kunt concentreren op dat wat je wil. Zo laat je de wet van aantrekking zijn werk doen.

In het begin is het misschien beter om dit te doen als je geen andere activiteit hebt. Je moet namelijk echt leren om je volledig op je wensen te richten.

Zonder afleiding lukt dat het beste, als je wat meer ervaring hebt, kun je het verweven met andere aspecten van je leven.

Probeer ook om je wensen af en toe een beetje anders te verwoorden, zonder dat je daarbij de kern uit het oog verliest. Hetzelfde op een andere manier benoemen, zorgt weer voor nieuwe energie.

Verschillende voorbeelden van de wet van aantrekking in jouw leven

De Wet Van Aantrekking En Hoe Je Deze Kunt Gebruiken

Zoals het hier wordt beschreven, kijkt het misschien een dagtaak om de wet van aantrekking in je dagelijkse leven in te passen.

Dat is echter helemaal niet zo, het enige wat je moet doen, is een paar kleine aanpassingen maken. In principe zet je gewoon alle negatieve dingen om in iets positiefs.

In het begin zal je echt schrikken van hoe negatief je eigenlijk denkt. Het is heel menseigen, en misschien ook wel een beetje Nederlands, om altijd van het slechtste uit te gaan.

Door van jezelf te houden, altijd van het beste resultaat uit te gaan en niet meer bitter te zijn, kun je een meer positieve vibe voor jezelf maken.

Let op wat je denkt en op wat je uitspreekt. Merk je daar iets negatiefs in? Corrigeer het dan meteen. Roddelen is uit den boze, probeer in plaats daarvan eens een gesprek te hebben over iemand die je echt bewondert.

Pas als je dat doet heb je door hoe zeer alles wat je zegt en denkt invloed heeft op hoe je je voelt. Nu weet je dat hoe je je voelt ook weer invloed heeft op wat je aantrekt in het leven.

Doorbreek de negatieve spiralen, elke dag weer. Hiervoor moet je goed opletten en hard werken, maar uiteindelijk zal het het allemaal waard zijn. Vanaf nu is het glas voor jou half vol en niet langer half leeg!

Tot slot: werkt de wet van aantrekking nu echt?

Het is natuurlijk erg moeilijk om te zeggen of de wet van aantrekking echt werkt of niet. Er zijn tal van voorbeelden uit de praktijk die aangeven van wel.

De eerder genoemde influencers op Instagram en TikTok lijken een prachtig leven te hebben, wat ze naar eigen zeggen met de wet van aantrekking hebben bereikt.

Ook bekende sterren zoals Oprah, Lady Gaga en Jim Carrey zweren erbij dat ze hun succes te danken hebben aan een verandering van hun mindset. Zij geloofden erin dat ze succesvol zouden worden in hun vak en zijn dat uiteindelijk ook geworden.

Maar, het is helaas niet zo dat jij alleen door het denken aan een nieuwe auto, ook echt opeens een nieuwe auto zal hebben. Ook krijg je nooit een beach body zonder daarvoor ook maar een enkele verandering in je leven te maken.

Wetenschappelijk is er geen enkel stuitend bewijs dat kan aantonen dat de wet van aantrekkingskracht echt werkt. Maar de vraag is of dat wel belangrijk is.

Het is namelijk wel aannemelijk dat het je kan motiveren om harder te werken en positiever in het leven te staan. Daar kan geen wetenschappelijk bewijs tegenop.

Zonder hard werken, kom je er niet. Alleen de wet van aantrekking is niet genoeg.

De Wet Van Aantrekking En Hoe Je Deze Kunt Gebruiken

De bovengenoemde celebrities hebben ook niet thuis op de bank zitten wachten tot ze werden gebeld voor een auditie. Ze hebben keihard gewerkt om hun dromen waar te maken.

Je kunt niet ontkennen dat deze manier van leven er voor zal zorgen je op een meer positieve manier in het leven staat. Hierdoor zal je meer gemotiveerd raken om je dromen ook echt na te jagen.

Het kan dus nooit kwaad om positieve gedachten te hebben. Je zal er gelukkiger van worden en dat zou op de lange termijn zeker kunnen bijdragen aan een succesvoller bestaan.

Positieve gedachten zorgen er namelijk voor dat je meer open staat voor dingen. Hierdoor zal je sneller risico’s nemen en die brengen mogelijkheden met zich mee. Je bewandelt paden die je eerder niet eens zag, waardoor je ook weer op nieuwe plekken terecht zal komen.

Zo zal je bijvoorbeeld wel solliciteren naar die nieuwe baan of toch op die knappe man afstappen. Ongetwijfeld zal je een veel leuker leven leiden en beter voor jezelf zorgen.

Je zal altijd een streepje voor hebben op iemand die alleen maar negatief in het leven staat. Een potentiële vlam of een nieuwe werkgever zal jouw energie eruit pikken en er toe aangetrokken worden.

Ben je op dit moment niet tevreden met hoe je leven eruitziet? Dan kan ik je zeker aanraden om eens wat vaker over de wet van aantrekking na te denken. Al pas je maar een aantal kleine dingen uit dit artikel toe, het zal nooit kwaad kunnen. Zo lang je er maar in gelooft.

Het lijkt erop dat je leven er alleen maar beter van kan worden, dus waarom niet! Als Oprah het kan, waarom zou jij het dan niet kunnen?