Skip to Content

Dit Is De Waarheid Over Mensen Die In de 20 Ontzettend Volwassen Lijken, Want Dat Gebeurt Niet Zomaar

Dit Is De Waarheid Over Mensen Die In de 20 Ontzettend Volwassen Lijken, Want Dat Gebeurt Niet Zomaar

Wanneer je iemand ontmoet die ontzettend wijs voor zijn leeftijd lijkt moet je weten dat ze meestal niet zo geboren zijn. Ze hebben niet allemaal een oude ziel en een eeuwenoud hart.

De waarheid over mensen die in de 20 ontzettend volwassen lijken is dat ze gedwongen zijn om snel volwassen te worden.

De waarheid is dat ze in omstandigheden terecht zijn gekomen die niet bij hun leeftijd pasten en dat ze daarom hebben geleerd om dingen te doen die niet bij hun leeftijd passen.

Mensen die snel volwassen worden moeten snel weer de controle over hun eigen leven krijgen en dat kunnen ze alleen door volwassen te worden.

Als je vlaag na vlaag ongekend lijden te verduren krijgt wanneer je jong bent leer je een aantal dingen over de wereld. Je leert dat je anderen niet onder controle hebt, maar jezelf wel.

Je leert dat geld voor vrijheid zorgt en daarom stel je dat als prioriteit. Je leert dat mensen reageren op degenen die ze respecteren en daarom wordt het je missie om jezelf zo intelligent en capabel mogelijk te maken.

Niemand wordt op een dag wakker met het gevoel dat ze niet kunnen wachten om de verantwoordelijkheden van een volwassene op zich te nemen. Niemand wil zichzelf afzonderen, op zichzelf aangewezen zijn of in zijn eentje voor zichzelf zorgen.

Dit gebeurt omdat je je als je veel pijn doormaakt, zeker als anderen je deze pijn bezorgen, realiseert dat niemand de baas over je kan spelen als je zelfredzaam bent.

Als je een fysieke ruimte om je heen creëert, creëer je ook een barrière. Als je voor jezelf zorgt hoef je niet bang te zijn dat iemand anders dat wel of niet doet.

Want wat ons het meeste pijn doet is dat we niet met of zonder de mensen kunnen leven die ons de meeste pijn bezorgen.

Er is geen grotere lijdensweg dan in een goed blaadje te moeten staan bij een ouder van wie je afhankelijk bent voor je bestaan, terwijl je tegelijkertijd hun stemmingswisselingen en labiliteit moet doorstaan.

Er is geen grotere lijdensweg dan in een kapotte relatie te moeten blijven omdat als je dat niet doet je op straat eindigt of erger.

Er is geen grotere lijdensweg dan gedwongen te worden om vrienden te worden en je bang bent om weg te lopen omdat de gevolgen voor de lange termijn ondenkbaar zouden kunnen zijn.

Jonge mensen worden niet snel volwassen omdat ze saai, serieus en gefocust willen zijn. Ze worden snel volwassen omdat een zelfgenoegzame volwassene zijn de perfecte vrijheid biedt.

Het scheurt je los van de behoefte om op mensen te bouwen die onbetrouwbaar zijn. Het bevrijd je van hun controle. Het houdt in dat je weg kunt lopen als dat nodig is.

Het betekent dat je een plek hebt waar jij zelf alleen de baas over bent. Het betekent dat je zelf bepaalt wat je wel of niet van je leven maakt.

In veel moderne relatie komt het vaak voor dat jongere vrouwen volwassener en persoonlijk meer ontwikkeld zijn dan hun mannelijke leeftijdsgenoten — zelfs als hun partner aanzienlijk ouder is dan zij. Millennial vrouwen hebben zelfs nog hogere scores.

Het was niet altijd zo. Al decennia-lang waren mannen het hoofd van het gezin, degenen die de taak kregen verantwoordelijker en meer gefocust te zijn. Weet je waarom het tij is gekeerd?

Omdat jonge vrouwen de stemmen van hun moeders en oma’s al sinds hun jeugd in hun hoofd horen die hen zegt dat ze ervoor moeten zorgen dat ze altijd hun eigen geld verdienen, dat ze altijd op de een of andere manier autonoom moeten blijven, dat ze altijd hun eigen boontjes moesten doppen, zodat niemand anders dat voor ze hoefde te doen.

Weet je wat ze hun dochters en kleindochters probeerden te leren? Dat ze ervoor moesten zorgen dat ze een uitweg zouden kunnen vinden als ze die nodig zouden hebben.

Daarom worden jonge vrouwen capabeler en zelfredzamer, nemen ze meer leiderschapsrollen op zich, verdienen ze meer en hebben ze meer te bieden, en zijn ze vooral de baas over hun eigen leven en toekomst.

Volwassen zijn heeft de reputatie dat het iets saais en onhandigs is. Dit geldt niet voor mensen die niet zijn vertroeteld en alle voorrechten en kansen ooit hebben gekregen.

Voor de meesten van ons is volwassen zijn een portaal naar een nieuwe wereld, een nieuw leven, een vrije geeft, een open hart en de capaciteit om zelf keuzes te maken.

Dit Is De Waarheid Over Mensen Die In de 20 Ontzettend Volwassen Lijken, Want Dat Gebeurt Niet Zomaar