Skip to Content

Wat Als Hij Toch Geen Narcist Was?

Wat Als Hij Toch Geen Narcist Was?

Er zijn in ons leven veel dingen die onverwacht gebeuren. Voor veel van hen zullen we proberen een excuus te verzinnen.

Soms doen we het omdat we niet weten hoe we er op een andere manier mee om moeten gaan. Andere keren is het een vorm van troost voor onszelf.

Misschien heb je een fout gemaakt die je veel heeft gekost, maar je bent te trots om het aan jezelf toe te geven. Dan begin je met je vingers naar anderen te wijzen en je hoofd van de waarheid af te draaien.

Wat als je het mis hebt, maar niet helemaal? Wat als hij geen narcist was, maar gewoon een eikel? Je hebt hem een tijdje geleden gedumpt, maar alleen omdat je dacht dat hij een narcist was.

Om echt te begrijpen en te navigeren door de complexe wereld van narcisme, en om te leren hoe je je eigen gevoelens en reacties kunt beheren, is de ’30 Dagen Narcismevrij Challenge’ een essentiële stap voor iedereen die verdieping zoekt in dit onderwerp.

Misschien heb je er nu spijt van en probeer je uit te sluiten dat je hem verkeerd hebt beoordeeld. Je was toen boos en nu heb je tijd gehad om af te koelen, dus begin je je stukjes en beetjes te herinneren.

Een narcist of een eikel?

Wat Als Hij Toch Geen Narcist Was

Je hebt je onderzoek gedaan naar narcisten, maar alleen nadat je het tussen jullie had uitgemaakt. Toen realiseerde je je dat hij geen van de rode vlaggen had.

Misschien zit je vol met dat schuldgevoel iemand te beschuldigen van iets wat hij niet is. Maar wacht. Kruip niet naar hem terug, omdat je een fout hebt gemaakt.

Misschien heb je nu medelijden met hem, maar wat als hij toch geen aardige vent was? Ook al was hij geen narcist, wie zegt dat hij geen eikel was? We kunnen het vaak verkeerd inschatten vanwege een aantal van de eigenschappen die deze twee delen.

Ik zal er een paar noemen en jij mag het beoordelen. Dan kun je beslissen of je hem een tweede kans moet geven.

Praat hij door je heen? Heb je ooit het gevoel dat het hem niet kan schelen wat je te zeggen hebt? Misschien laat hij je duidelijk weten dat hij niet geïnteresseerd is door over je heen te praten.

Narcisten doen dit om je je ondermijnd te laten voelen en om dat gevoel van superioriteit te bereiken. Aan de andere kant, een eikel is gewoon een eikel. Hij heeft geen manieren en zal gewoon in het gesprek springen en je gedachten onderbreken.

Gaslighten

Wat Als Hij Toch Geen Narcist Was

Een ander gemeenschappelijk kenmerk van een narcist en een eikel is wanneer hij je gaslight.

Dit is een van de beruchte tactieken die narcisten gebruiken om de geschiedenis van gebeurtenissen te herschrijven. Ze zullen dit in hun voordeel gebruiken om de realiteit te verdraaien. Een narcist geeft je het gevoel dat je je verstand verliest om je vertrouwen te winnen.

Hij laat je geloven dat je dingen verbeeldt en vergeet. Dit zal je van de rest van de wereld isoleren, omdat je niet wilt dat mensen denken dat je gek wordt.

Integendeel, als hij gewoon een eikel is, wil hij er niets uithalen door je te gaslighten. Het kan ook zijn dat hij het niet eens expres doet.

Hij kan je onbewust gaslighten. Een eikel ziet de dingen simpelweg niet vanuit jouw standpunt. Het kan hem niet schelen waar je bent geweest of wat je hebt gedaan.

Daarom is het mogelijk dat je over deze dingen hebt gesproken, maar het hem nooit genoeg kon schelen om het te onthouden. In plaats daarvan zal hij ruziemaken en zeggen dat je dat nooit hebt gedaan, zodat je zijn dekmantel niet verpest.

Denk je niet dat het mogelijk is dat dit is gebeurd? Je hebt waarschijnlijk niet genoeg aandacht aan de details in zijn gedrag besteed om uit te sluiten of hij een narcist was of gewoon een eikel.

Liefdesbombardementen

Wat Als Hij Toch Geen Narcist Was

Misschien bombardeerde hij je met liefde en wist je niet wat je ervan moest denken? Je hebt de eigenschappen van een narcist opgezocht en je zag dat het een van de waarschuwingssignalen is.

Dit kan echter niet het geval zijn. Liefdesbombardementen kunnen zowel binnen als buiten een narcistische relatie plaatsvinden. Je hoeft niet de vriendin van een narcist te zijn dat iemand je met liefde bombardeert.

Het is een veel voorkomende misvatting, maar ik begrijp waarom mensen dat denken. Je gelooft niet dat een persoon in staat zou zijn om deze trucs te gebruiken als ze geen narcist waren.

Nou, kijk eens hoe de rollen op een zieke manier zijn omgedraaid. Als hij geen narcist was, maar een eikel, waarom gebruikte hij dan deze strategie?

Hij wist waarschijnlijk niet hoe hij met je om moest gaan. Hij realiseerde zich dat je dwars door hem heen zou kijken als hij een fout zou maken. Zulke mensen zijn niet echt verliefd op je.

Om echt te begrijpen en te navigeren door de complexe wereld van narcisme, en om te leren hoe je je eigen gevoelens en reacties kunt beheren, is de ’30 Dagen Narcismevrij Challenge’ een essentiële stap voor iedereen die verdieping zoekt in dit onderwerp.

Het is mogelijk dat hij je met alle gebaren van liefde alleen probeerde te verblinden, zodat je er niet voorbij kon kijken. Hij probeerde zich met alle geschenken, afspraakjes en aandacht te maskeren.

Conclusie

Wat Als Hij Toch Geen Narcist Was

Natuurlijk wilde hij niet dat je zag wat voor een eikel hij was! Over aandacht gesproken, een narcist zou je er tonnen van gegeven hebben. Maar alleen voor een bepaalde periode. Ze geven alleen wat ze terug kunnen krijgen en dan twee keer zoveel.

Een narcist zal je met zijn genegenheid en toewijding overspoelen om er iets voor terug te krijgen. En dat is je vertrouwen en liefde, dus je ziet de scheve versie van hem.

Het verschil is dat een eikel er niets voor terug wil terwijl een narcist alles gepland heeft.

Het is verwarrend, omdat je niet eens vermoedt dat deze mooie, knappe man in staat is om je pijn te doen. Alles aan hem is misleidend, van zijn blikken tot zijn woorden.

Zelfs als hij geen narcist was, ben je beter af zonder hem. Er is een grote kans dat hij een van die giftige vriendjes was die je leven tot een hel kan maken. Het enige wat ze hoeven te doen is met hun vingers knippen en alles wordt in een seconde verpest.

Als je erover nadenkt of hij een narcist was of gewoon iemand die niet om je gaf, stop dan. Het zou hoe dan ook slecht geweest zijn of hij nou een narcist of een eikel was.

Geen van beide verdient jou. Daarom moet je er niet aan denken om hem een tweede kans te geven. Ik bedoel, je dacht echt dat hij een narcist was!

Hij heeft duidelijk een aantal ongewenste eigenschappen die je bij geen enkele man wilt vinden. Daarom denk ik dat je de juiste beslissing zal nemen en niet naar hem terug zal gaan.

Wat Als Hij Toch Geen Narcist Was?