Skip to Content

Geef Het Maar Toe! Je Verzint Excuses Voor Zijn Domme Gedrag

Geef Het Maar Toe! Je Verzint Excuses Voor Zijn Domme Gedrag

Hé meisje, ik wist niet zeker of ik dit nu wel of niet moest schrijven, maar ik denk echt dat je jezelf verliest. En je bent gek als je denkt dat ik je dat zou laten doen voor een man die het niet eens verdient om een simpele “hallo” van je te krijgen. Hij verdient niets en ik wil dat je dat eindelijk begrijpt.

Meid, je bent al mijn beste vriendin sinds we vijf waren. Ik ken je beter dan wie dan ook, maar hij verandert je. Ik heb geluk dat je sterk bent en hij doet het zo langzaam, maar ik kan nog steeds het verschil zien en als je door mijn ogen naar jezelf kon kijken dan zou je het ook zien.

Je bent de meest opgewekte persoon die ik ooit heb gekend, maar hij probeert je vonk te stelen. Je zegt dat je angst terugkomt, maar ik weet dat het zijn schuld is. Ik weet dat we elke dag ruzie maakten en hoe sterk je bent, dus ik weet dat die slechte gedachten je niet alleen kunnen beïnvloeden.

Maar hij had het samen met hen op jou gemunt. Ik weet dat je het niet gemerkt hebt, maar ik zou het waarschijnlijk ook niet gemerkt hebben als ik in jouw schoenen stond. Daar ben je vriendinnen voor. En eerlijk gezegd, ben ik meer als je zus en is het mijn plicht om je te beschermen en je van elke bedreiging die op je pad komt te redden.

Geef Het Maar Toe! Je Verzint Excuses Voor Zijn Domme Gedrag

Geloof me, je moet van hem gered worden. Denk aan je dagboek van geluk dat je altijd bijhield. Je schreef er elke avond in voor je naar bed ging, omdat we besloten om samen dankbaarheid te beoefenen. Het heeft ons allebei geholpen, dus ik wil je iets vragen. Wanneer heb je het voor het laatst ingevuld?

Ja, ik weet het. Het spijt me, maar de laatste keer dat ik bij je was zag ik het onder je bed liggen, dus ik heb het geopend, omdat ik wilde weten wat je nu gelukkig maakt. Je hebt echter al weken niets geschreven. En toen herinnerde ik me zijn woorden.

Ik herinner me dat hij zei dat depressie niet bestaat en dat mensen die zeggen dat ze angstig of depressief zijn gewoon excuses verzinnen over hun luiheid. Toen ik dat hoorde, wilde ik zijn leven zo ellendig maken dat depressie zijn beste vriend zou worden.

Maar ik dacht dat het niet mijn strijd was om te vechten, en dat je later iets tegen hem zou zeggen. Ik weet hoe sterk je bent en hoe belangrijk het voor je is om anderen te helpen begrijpen wat geestesziekten echt zijn en hoe ze mensen kunnen beïnvloeden. Maar deze keer koos je ervoor om stil te blijven.

Weet je dat nog? Ik namelijk wel. Toen ik je vroeg waarom, zei je zelfs dat hij misschien gelijk had. Mijn lieve engel, dat heeft hij niet, en dat weet je. Je hebt dat al meegemaakt en je weet dat het niet iets is wat mensen doen om iemands aandacht te trekken of om een paar dagen vrij te krijgen.

Hij probeert je gewoon weer uit elkaar te laten vallen, omdat hij denkt dat hij dan de kans krijgt om je onder controle te krijgen. Hij wil dat je alles doet wat hij wil, en zijn grootste wens is dat je zo afhankelijk van hem wordt dat hij in staat zal zijn om elke beweging van jou te controleren. Laat hem dat niet doen!

Waarom heeft hij je niet opgehaald toen je van je fiets was gevallen? Waarom niet? Je zei dat hij sliep, omdat hij moe was. Maar dat is geen goede reden om de “liefde van je leven” niet te helpen wanneer ze je het meest nodig heeft. Niets is een goede reden om zo te reageren. Het is gewoon walgelijk.

Of weet je nog dat hij je vertelde dat je een huisvrouw moest zijn, die elke dag zijn favoriete maaltijden voor hem moet koken en de shirts moet strijken die hij nodig heeft voor zijn werk? Ik was zo boos op hem toen ik dit hoorde. Maar je probeerde uit te leggen waarom hij dat had gezegd… alweer.

STOP MET EXCUSES TE VERZINNEN VOOR ZIJN DOMME GEDRAG! Hij is gewoon een leugenachtig stuk vuil, en hij verdient jou niet. Ik zal niet stoppen met over hem te praten en hoe slecht hij is totdat jij het zelf ook beseft.

Een persoon die niet naar je verjaardagsfeestje komt vanwege een voetbalwedstrijd en die later zegt dat hij van je houdt, is niet iemand die echt om je geeft. Het is iemand die denkt dat je blijft, wat er ook gebeurt. Maar dat doe je niet. Ik laat je je leven niet voor iemand als hij verwoesten.

Ik weet dat je elke keer dat je binnenkomt de kamer verlicht. Maar hij laat je je vonk verliezen. En hij doet dat omdat hij weet dat je weggaat als je beseft dat hij het ergste is wat je ooit is overkomen.

Dus hij probeert je je zo ellendig mogelijk te laten voelen, want dan kan hij doen alsof hij je helpt. Hij zal je slecht advies geven, zoals de laatste keer dat hij je vertelde dat uitgaan je alleen maar verdrietig maakt, en thuis blijven is goed, omdat je je meer op jezelf kunt concentreren.

Geef Het Maar Toe! Je Verzint Excuses Voor Zijn Domme Gedrag

Nee! Je bent een extravert die graag tijd doorbrengt met mensen. Dat is iets wat iedereen weet. En eerlijk gezegd vragen mensen me waar je bent en waarom ze je niet zo vaak zien als voorheen. Ik probeer altijd wat excuses te verzinnen, maar dat wil ik niet meer.

Waarom niet? Omdat ik wil dat je beseft wat hij doet. Zijn grootste wens is om van jou zijn speeltje te maken, maar je bent zoveel beter dan dat. Je doelen voor de toekomst zijn enorm, laat hem ze niet vernietigen. Werk aan hen en wees jezelf, alsjeblieft! Deze verandering doet pijn, omdat ik weet dat je niet gelukkig bent.

Je dwingt jezelf om je goed te voelen en je verzint elke dag excuses voor zijn domme gedrag. Stop, alsjeblieft. Ik ben hier en ik zal er altijd zijn. En op een dag zul je iemand ontmoeten die het eindelijk waard zal zijn. Laat die eikel los die niet van je houdt.

Hij houdt van het idee om je in de buurt te hebben, omdat hij weet hoe geweldig je bent. Maar hij weet ook hoe makkelijk het voor je zou zijn om hem te verlaten als je je realiseerde hoe slecht hij is.

Jij bent de beste persoon in de wereld en hij is de ergste, en die twee dingen gaan niet samen. Ik weet dat je sterk en slim genoeg bent om de juiste beslissing te nemen. Ik ben hier om je hand vast te houden en je te helpen je vonk terug te vinden. Je bent het niet kwijtgeraakt, het verstopte zich gewoon door hem. Ik hou van je en ik kan niet wachten om je weer echt gelukkig te zien!