Skip to Content

Hoe Ik Door Een Ongenezen Trauma Voor De Verkeerde Partners Koos

Hoe Ik Door Een Ongenezen Trauma Voor De Verkeerde Partners Koos

Na veel mislukte relaties (en ik bedoel veel mislukte relaties), begon ik me af te vragen: hoe komt het dat ik steeds voor de verkeerde partners kies?

Nadat ik hen voortdurend de schuld had gegeven dat ze me slecht behandelden, begon ik te begrijpen dat ik misschien de belangrijkste reden was voor mijn rampzalige liefdesleven. Shocker, ik weet het.

Begrijp me niet verkeerd. Het was hun schuld dat ze me zo behandelden. Ik was echter nog steeds degene die ervoor koos om mijn dagen met hen door te brengen.

Ik ben het die alle verkeerde keuzes maakte. En ik kon niet begrijpen wat het was dat me zo blind maakte voor al hun rode vlaggen.

Ik was er niet alleen blind voor, maar zij waren wat me zo tot de verkeerde partners aantrok. Natuurlijk heb ik in het leven wat slechte ervaringen gehad, maar de meeste hadden niets met liefde te maken.

Mijn slechte jeugd kon niet de reden zijn waarom ik voor de verkeerde partners koos die niet in staat waren om van me te houden, toch?

Natuurlijk kon dat de reden zijn! Slechte jeugd, verkeerde keuzes van partners en alle andere dingen die bij dat mooie pakket horen, waren een recept voor een ramp.

Toen besloot ik: als ik echte liefde wil ervaren, dan moet ik eerst aan mezelf werken.

Ik begon alles uit te pakken wat diep in me was opgeslagen en het opende mijn ogen. Als je ook maar een beetje op mij lijkt, dan ben ik blij om te delen wat ik in het proces heb geleerd.

Laten we samen groeien, zodat we nooit meer slechte liefde hoeven te ervaren.

Waarom ik door een ongenezen trauma voor de verkeerde partners koos

Hoe Ik Door Een Ongenezen Trauma Voor De Verkeerde Partners Koos

1. Ik was ervan overtuigd dat ik ze kon repareren

Als je merkt dat je denkt, “Misschien ben ik degene die hem kan repareren,” stop dan daar. Je bent niet zijn therapeut, schat, en het opvoeden van een volwassen man is niet jouw taak.

Voortdurend een fixer zijn in een relatie kan ongelooflijk vermoeiend zijn. Niet alleen dat, maar je loopt ook het risico om met een narcist te daten.

Iemand die op zoek is naar iemand die bereid is om aan al hun behoeften te voldoen. Zonder dat ze veel moeite doen om aan die van hun partner te voldoen.

Meestal kom je niet in de buurt van hem ‘repareren’, omdat hij niet gerepareerd wil worden. Het enige dat je in je leven zal brengen, is een giftige relatie die al je energie en tijd in beslag zal nemen.

Je zult je niet geliefd voelen omdat je belangrijkste focus zal zijn om hem zich zo te laten voelen.

Ik deed hetzelfde totdat ik besefte dat ik op zoek ben naar wat ik als kind heb meegemaakt. Een ouder die worstelde, en ik die er alles aan deed om ze zich beter te laten voelen.

Ik was ervan overtuigd dat ik ze kon redden, maar het heeft me diep beschadigd.

Als je echte liefde wilt ervaren met een man die je respecteert, dan is het tijd om je op je eigen behoeften en interesses te concentreren.

Realiseer je dat het niet jouw taak is om een redder te zijn en dat je niet iedereen kunt helpen. Vooral geen mensen die niet gerepareerd willen worden.

2. Ik voelde me altijd aangetrokken tot mensen die zich niet kunnen binden

Als je bang bent voor liefde en serieuze relaties, dan heb je meer kans om je aangetrokken te voelen tot mannen die zich niet kunnen binden.

Ze hebben ofwel problemen die ze moeten oplossen, of ze zijn gewoon players die niet op zoek zijn naar iets serieus.

Je houdt van de achtervolging en je houdt van het feit dat ze jou uit iedereen kiezen. En je bent echter nog steeds veilig wetende dat ze zich niet zullen binden.

Je hebt iemand waar je de hele dag aan kunt denken, maar dat geeft ze geen kans om je pijn te doen omdat je nooit iets serieus hebt gehad.

Vraag jezelf af: waarom ben je zo bang om iemand te hebben die je kan laten zien waar liefde over gaat? Als je iemand bent zoals ik, dan komt dat waarschijnlijk omdat je nooit echt liefde hebt ervaren voor alles wat het is.

Vroeger klampten je je vast aan dat beetje hoop dat jullie op een dag samen zouden eindigen. Hoewel je diep van binnen wist dat dat nooit zou gebeuren.

In zekere zin gaf het je vrede. Je hebt tegen anderen en tegen jezelf gelogen, simpelweg omdat je bang was voor gehechtheid.

Is het omdat je eerder in de liefde gekwetst was? Of omdat er een belangrijk persoon in je leven was die op een gegeven moment vertrok?

Het maakt niet uit. Waar het nu om gaat, is dat je werkt aan het loslaten van je trauma. En je jezelf de liefde laat ervaren die je verdient.

3. Ik was zo onzeker dat ik dacht dat ik geen liefde verdiende

Hoe Ik Door Een Ongenezen Trauma Voor De Verkeerde Partners Koos

Als je een vriendin had die naar je toe kwam en je vertelde dat ze geloofde dat ze het niet verdiende om geliefd te worden, hoe zou je je dan voelen? Je hart zou voor haar breken en je zou haar vertellen hoe geweldig en lief ze is.

Dus waarom zou je niet hetzelfde voor jezelf doen? Toen ik me eenmaal realiseerde dat mijn slechte keuzes met mannen geworteld waren in mijn onzekerheden, veranderde het mijn liefdesleven volledig.

Ik wist eindelijk waar ik het meest aan moest werken: mijn zelfrespect.

Er is enige waarheid in dat cliché dat zegt dat je niet van iemand anders kunt houden totdat je leert hoe je van jezelf kunt houden.

Ik zou er echter mijn eigen draai aan willen geven. Je kunt geen liefde vinden in de andere persoon, als je het nog niet in jezelf hebt gevonden.

Ik dacht altijd dat ik geen liefde verdiende omdat ik me een mislukkeling voelde. En ik dacht altijd dat de man die ik wilde hebben nooit van iemand zoals ik zou kunnen houden.

Om te geloven dat je nu hetzelfde zou kunnen voelen, breekt echt mijn hart.

Zoals de auteur van mijn favoriete boek zegt, “We accepteren de liefde die we denken dat we verdienen.” Voordat je besluit om je hart aan iemand te geven, zorg er dan eerst voor dat het gevuld is met eigenliefde.

Hou van jezelf zodat je niet meer voor de verkeerde partners kiest

Als je eenmaal hebt geleerd om van jezelf te houden en jezelf te respecteren, dan zul je nooit meer toestaan dat een andere man je pijn doet.

Je zult je waarde kennen. En je zult weten dat je zoveel meer verdient dan iemand die je als vanzelfsprekend beschouwt.

Je verdient een man die je de wereld zal geven omdat je in staat bent om de wereld aan hem te geven. Als je eenmaal ziet wat een geweldig persoon je bent, dan zal het je leven volledig veranderen.