Skip to Content

Hoe Je Je Goed Kunt Voelen Als Iemand Je Niet Als ‘De Ware’ Ziet

Hoe Je Je Goed Kunt Voelen Als Iemand Je Niet Als ‘De Ware’ Ziet

We hebben het allemaal meegemaakt. Er is iemand die je echt leuk vindt en je vindt het leuk om tijd met die persoon door te brengen. Het lijkt erop dat ze hetzelfde voor jou voelen. Maar dan zegt die speciale persoon dat hij je niet als ‘de ware’ ziet.

Het is een van de meest hartverscheurende momenten ooit. Maar je moet weten dat je niet alleen bent en dat er een aantal zeer nuttige tips zijn om je hiermee te helpen. En je hebt geluk, want ik wil ze delen; omdat je het verdient om te weten hoe je weer na zoiets als dit weer overeind kunt komen.

8 tips om te te helpen als hij je niet als de ware ziet

Hier zijn de 8 beste manieren om je te helpen het herstelproces te versnellen.

1. Gun jezelf wat tijd

Hoe Je Je Goed Kunt Voelen Als Iemand Je Niet Als 'De War'e Ziet

Het eerste wat je moet doen is jezelf wat tijd geven. Dwing jezelf niet om een glimlach te veinzen. Sta jezelf in plaats daarvan toe om je gevoel te uiten zoals je dat wilt. Als je moet huilen, huil dan. Als je in je kussen wilt schreeuwen, doe het dan. Of misschien wil je rennen en zingen op je favoriete liedjes.

Denk niet dat je verplicht bent om je de volgende dag al goed te voelen. Het is oké om niet in orde te zijn als zoiets gebeurt. Je moet er echter voor zorgen dat je niets destructiefs doet. Onthoud die regel, en dan komt de rest wel goed.

Je zult genezen, maar eerst heb je waarschijnlijk een paar dagen nodig om je gevoelens te verwerken. Wees niet bang; dat gevoel van gebroken zijn, zal niet eeuwig duren!

2. Praat met je dierbaren

Ik weet dat het soms heel moeilijk is om over de dingen te praten die je pijn doen. En van een man die je leuk vindt horen dat hij je niet als ‘de ware‘ ziet, is er zeker een van. Soms schamen we ons er zelfs voor om er iets over te zeggen, of dan zijn we bang dat mensen niet zullen begrijpen waarom we ons zo voelen.

Maar de mensen van wie je houdt, houden ook van jou. En ze willen alleen het beste voor je. Je moet nooit bang zijn om met hen te praten, want je echte vrienden en je familie zullen er altijd voor je zijn om je te helpen. Soms hebben we echt iemand anders nodig om onze hand vast te houden als we door moeilijke tijden gaan.

3. Houd jezelf bezig

Als ons iets kwetsends overkomt, dan denken we er veel meer over na dan we eigenlijk zouden willen. Er is echter elke keer een trucje dat heel goed werkt. Als je wilt stoppen met over de recente gebeurtenissen na te denken, zelfs voor maar eventjes, dan moet je een activiteit vinden die je bezig kan houden.

Het kan zijn om naar de sportschool te gaan, een boek te lezen, films te kijken (die niets met liefdesverdriet te maken hebben), te koken, met vrienden uit te gaan of iets anders dat je meestal gelukkig maakt.

4. Maak een lijst van je positieve eigenschappen

Beseffen dat een persoon die je leuk vindt, je niet als ‘de ware’ ziet, is een vreselijk gevoel. En het kan onzekerheid veroorzaken. Je denkt misschien dat je saai bent, of niet mooi genoeg, slim, vrolijk, of je kleedt je niet zoals mannen dat zouden willen.

Maar dat is niet waar. Hij is gewoon de verkeerde man en je zult snel de juiste vinden. Maar voordat je dat doet, moet je genezen en jezelf eraan herinneren dat je het waard bent.

Maak dus een lijst van je positieve eigenschappen. Iets wat je leuk vindt aan jezelf en iets waar andere mensen je over blijven complimenteren. En elke keer als je je onzeker voelt, kijk dan naar die lijst, en ik garandeer je dat je je meteen beter zult voelen.

5. Houd een dagboek bij

Hoe Je Je Goed Kunt Voelen Als Iemand Je Niet Als 'De War'e Ziet

Soms is het echt moeilijk om over al onze gevoelens te praten en over de dingen die we in gedachten hebben. Dus als je niet elk klein detail met je vrienden en familie wilt delen, dan moet je een dagboek bijhouden. Neem een notitieboekje waar je dol op bent, versier het zoals jij wilt en begin te schrijven.

Schrijf over alles wat je wilt. Gebruik het als je veilige plek. Iets dat je geheimen, je wensen, angsten en diepste spijt zal bewaren. Het zal je helpen om vrede met jezelf te sluiten. En je zult sneller genezen dan als je al die gedachten voor jezelf houdt.

6. Stel enkele doelen

Ik heb je al gezegd om jezelf bezig te houden, maar ik heb iets beters voor je. Als je een aantal toekomstige doelen voor jezelf stelt, dan krijg je de kans om langer bezig te blijven. Zo krijg je de kans om je op iets productiefs te concentreren, in plaats van op iets destructiefs.

Het kan zo simpel zijn als ‘Ik wil aan het eind van dit jaar 10 boeken hebben gelezen.’ Maar het kan ook iets groters zijn, zoals ‘Ik zal proberen geld te besparen voor mijn reis naar Venetië. Ik zal ervoor zorgen dat ik dit jaar een hond adopteer. Of ik wil een nieuwe baan vinden.’

Op die manier stop je met je zorgen te maken of hij je wel of niet als ‘de ware’ ziet, omdat je iets anders hebt om over na te denken en naar uit te kijken.

7. Probeer je negatieve gedachten realistischer te maken

Als je sneller wilt genezen, probeer dan bewuster te worden van je gedachten. Je zult waarschijnlijk enige tijd jezelf de schuld geven voor de dingen die gebeuren. Maar als je merkt dat je dat doet, probeer dan je negatieve gedachten realistischer te maken.

Als je je bijvoorbeeld slecht voelt omdat je zeker weet dat je nooit een vriendje zult vinden. Zeg dan tegen jezelf dat de persoon die je nu leuk vindt niet de juiste man voor je is. En je soulmate staat ergens om de hoek, geduldig te wachten om je te ontmoeten.

Of als je zoiets denkt als “Ik was zo dom omdat ik hem heb verteld hoe ik me voel” onthoud dan wat ik je nu zal vertellen. Je bent niet dom dat je dat hebt gedaan. Je bent een van de dapperste mensen die er zijn, omdat praten over gevoelens erg eng is. En het is je gelukt!

8. Beslis of je deze persoon wel of niet in de buurt wilt hebben

Een ding dat je zeker zal helpen te genezen nadat iemand je vertelt dat hij je niet als ‘de ware’ ziet, is om een belangrijke beslissing te nemen. Wil je vrienden met hen blijven, of wil je afstand nemen? Zorg ervoor dat je de optie kiest die jou het meest tevreden zal houden.

Als je denkt dat je het aankunt om met die persoon uit te gaan, ook al weet je dat er niets romantisch is in jullie relatie, blijf dan vrienden. Maar als je denkt dat het het moeilijker voor je zal maken, verontschuldig je dan en stop om met die persoon om te gaan.

Mijn laatste advies aan jou

Ik weet dat je waarschijnlijk zoiets denkt als “Het is makkelijker gezegd dan gedaan”, maar geloof me, je hebt genoeg kracht om over hem heen te komen. Je hoeft niet al deze adviezen tegelijkertijd op te volgen. Je kunt ze geleidelijk aan in je leven opnemen.

In het begin zul je het moeilijk vinden om te begrijpen waarom hij heeft gezegd dat hij je niet als ‘de ware’ ziet. Maar uiteindelijk zul je beseffen dat alles wat er gebeurd is, betekent dat hij ook niet de juiste man voor jou is. Omdat je zielsverwant jou en je waarde altijd zou herkennen.

Probeer dit als iets positiefs te zien. Want uiteindelijk is het beter om vrijgezel te blijven en te wachten tot de juiste man komt, dan je tijd te verspillen aan de verkeerde relaties. En vergeet niet, het beste moet nog komen!