Skip to Content

Ik Heb Je Verlaten, Zodat Je Voor Me Zou Vechten

Ik Heb Je Verlaten, Zodat Je Voor Me Zou Vechten

Ik heb je verlaten en dat is waarschijnlijk meer een schok voor je dan wat dan ook. Ik ben er bijna zeker van dat je niet voor mij hebt geleden, maar je was absoluut geschokt.

Laten we eerlijk zijn – ik was altijd degene die meer van je hield en ik was altijd degene die onze relatie vooruit duwde, degene die vocht om dit allemaal te laten werken.

Dus je nam waarschijnlijk aan dat ik altijd bij je zou blijven. Het uitmaken met jou was iets waarvan je nooit had gedroomd dat het zou gebeuren. Maar dat was precies wat er gebeurde.

Hoewel ik je jarenlang enkele dingen bleef vertellen die me dwarszaten met betrekking tot je gedrag en onze relatie, weet ik dat je je waarschijnlijk hebt afgevraagd waarom ik je verliet.

Je denkt misschien dat ik niet meer van je hou of dat ik iemand anders heb gevonden. En hoewel ik graag zou willen dat dit waar is, is de waarheid anders. Ik heb je verlaten om de verkeerde redenen.

De waarheid is dat ik je verlaten heb omdat je me onzeker maakte. Omdat ik goedkeuring nodig had. Ik had bevestiging nodig dat ik goed genoeg voor je was en dat je echt bij me wilde zijn.

Ik had goedkeuring nodig dat ik me al die tijd geen dingen verbeeldde. Dat deze grote liefde tussen ons niet alleen in mijn hoofd zat. Dat het iets echts was en bestond.

Omdat ik bevestiging nodig had dat je echt bij me wilde zijn. Dat je niet jaren aan mijn zijde had doorgebracht alleen maar omdat het me handig was.

Ik heb je verlaten omdat ik wilde dat je me voor een keer achtervolgde.

Ik Heb Je Verlaten, Zodat Je Voor Me Zou Vechten

Dat deed ik omdat ik het zat werd om je constant achterna te zitten. Om de enige te zijn die onze relatie vooruit duwde.

Ik werd moe van het gevoel alsof ik om je aandacht smeekte en alsof ik je dwong om bij me te zijn. En voor een keer wilde ik dat jij degene was die me belde en sms’te en wachtte op mijn antwoord.

Voor een keer wilde ik dat jij degene was, degene die dates initieerde en degene die al onze problemen wilde oplossen.

Ik verliet je omdat ik wilde dat je je liefde aan mij zou tonen. Ik weet niet of je je hier ooit volledig van bewust zult zijn, maar feit is dat ik nooit het gevoel heb gehad dat je van me hield.

Niet helemaal, althans. Je hebt nooit geprobeerd me je liefde te tonen omdat je aannam dat het iets was dat werd geïmpliceerd door het feit dat je bij me was. Maar voor mij was het nooit genoeg.

Ik wilde dat je me liet zien dat je om me gaf en dat je met heel je hart van me hield.

Ik heb je verlaten omdat ik dacht dat je zou zien wat je aan het verliezen was. Want diep van binnen hoopte ik dat je van me hield en dat je me voor lief nam.

Zo dom dat ik aannam dat je het door zou hebben. Dat je wakker zou worden op het moment dat je me echt van je weg zag lopen.

Ik dacht dat je zou zien dat je me echt aan het verliezen was en dat je al het mogelijke zou doen om dat te voorkomen.

De waarheid is dat ik je verliet omdat ik wilde dat je voor me zou vechten.

Ik Heb Je Verlaten, Zodat Je Voor Me Zou Vechten

Omdat ik dacht dat je me de moeite waard vond om voor te vechten. Ik hoopte dat je onze relatie iets waardevols vond en omdat ik hoopte dat je me niet zomaar zou laten gaan.

Maar je hebt nooit een van deze dingen gedaan.

En in het begin was ik zo teleurgesteld en verdrietig over het feit dat je geen vinger uitstak om me aan je zijde te houden. Door dit te doen of eigenlijk door niets te doen, heb je alleen maar bewezen dat al mijn twijfels al die tijd waar waren.

Je hebt bewezen dat je nooit echt van me hebt gehouden, dat dit was wat je altijd al wilde.

Je hebt me laten zien dat je blijkbaar gewoon wachtte tot ik degene zou zijn die weg zou lopen. Zodat jij niet de schuldige zou zijn voor het uit elkaar vallen van ons tweeën.

Maar nu ben ik dankbaar dat je niets hebt gedaan. Ik ben dankbaar omdat ik nu eindelijk weet waar ik sta. Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om de man achter te laten die mijn liefde nooit verdiende.

PinFlight Image