Skip to Content

In 2019 Kap Ik Toxisch Gedrag Af & Focus Ik Me Op Mezelf

In 2019 Kap Ik Toxisch Gedrag Af & Focus Ik Me Op Mezelf

In 2019 laat ik niet langer toxische mensen dichtbij komen.

Ik laat me geen schuldgevoel aanpraten zodat ik oproepen of apps beantwoord, of ga ik stappen met iemand die me heeft gekwetst. Ik heb hun toxische gedrag niet langer nodig in mijn leven omdat ik hun onvolwassen gedrag ben ontgroeid.

Ik zal niet langer mezelf voor de gek houden dat ik het verkeerd had toen ik het achter me liet.

Weglopen van mensen, plekken, of situaties die niet goed zijn voor mij maakt me niet kinderachtig. Het maakt me sterk.

En als zij dat niet begrijpen, dan is dat hun probleem. Ik blokkeer hun nummer als dat nodig is, maar ik zal niet langer mijn geluk en innerlijke rust riskeren.

In 2019 zal ik alleen moeite doen voor de dingen die ik belangrijk vind.

Ik zal mijn energie niet verspillen aan degenen die niets om me geven. Ik ben er klaar mee. Ik zal geen “moer” geven om onbelangrijke zaken en mensen.

In plaats daarvan zal ik mijn innerlijke passie volgen. Ik zal me op mezelf richten. Ik zal nieuwe doelen stellen en daarop focussen terwijl ik alle andere dingen vergeet.

Ik heb me gerealiseerd dat mijn tijd dierbaar is, en dat de jaren voorbij vliegen, dus ik zal de rest van mijn tijd op deze aarde niet voor lief nemen.

In 2019 zal ik beter voor mijn geestelijke gezondheid zorgen.

Ik zal een dag vrij nemen als ik zonder reden ga trillen. Angstigheid is een aandoening, en ik zal het goed behandelen. Ik zal diep inademen in plaats van een paar glazen alcohol te drinken.

Als ik pijn heb en me verloren voel zal ik in therapie gaan. Ik zal niet langer mijn emoties opkroppen.

In 2019 zal ik mijn relatie met mezelf verbeteren. Ik zal niet meer wensen dat ik er anders uitzag. Ik zal niet meer denken dat ik niet goed genoeg ben, niet mooi genoeg, niet slim genoeg.

Ik zal warmer voor mezelf zijn. Ik zal aardiger zijn en meer liefde aan mezelf geven. Want aan het eind van de dag heb ik alleen mezelf. En we zijn allemaal mooi en buitengewoon zoals we zijn.

In 2019 zal ik niet meer verdriet hebben om mensen die mijn waarde niet kennen, en ik zal meer waardering en dankbaarheid tonen dat ik mensen bij me heb die mij wel waarderen.

In plaats van iets te willen dat ik niet kan krijgen, zal ik vanaf nu dankbaar zijn voor alle geweldige dingen en mensen die altijd aanwezig zijn geweest in mijn leven.

In 2019 zal ik vaker uit mijn comfortzone stappen. Ik wil niet vastgeroest zitten aan een bepaalde plek. Ik zal geen genoegen nemen met het gemiddelde.

Ik zal risico’s nemen. Ik zal een sprong in het diepe wagen en het onbekende verkennen. Want de engste dingen zijn vaak de dingen die ons echt voldoening geven.

Dit is waarom ik mezelf niet meer tegen zal houden. Ik zal al mijn angsten en bezorgdheden aan de kant zetten, en ik zal het waar maken.

Want in 2019 zal ik van elk moment genieten. En ik beloof mezelf dat dit een jaar wordt om nooit te vergeten.