Skip to Content

Dit Is Hoe Je Al Je Textationships Oplost (En Er Nooit Meer Een Krijgt)

Dit Is Hoe Je Al Je Textationships Oplost (En Er Nooit Meer Een Krijgt)

Laten we eerlijk zijn, er is gewoon geen toverstaf die al je problemen kan oplossen. Je moet het zelf doen. Het enige wat je hoeft te bedenken is hoe. Ik kan je misschien een beetje helpen als het gaat om textationships.

Ik neem aan dat je moe bent van al dat heen en weer sms’en en er nooit iets waardevols van ontvangt. Eerlijk gezegd, het is klote.

Relaties op zichzelf kunnen een beetje veeleisend zijn – het onderhouden van een gezonde relatie moet in onze cv’s worden vermeld als een speciale vaardigheid! Alsof monogamie en polygamie nog niet ingewikkeld genoeg waren, hebben we nu al deze nieuwe soorten relaties.

Geen wonder dat de nieuwe generaties moeite hebben om te definiëren wat ze met iemand hebben. Hoe dan ook, terug naar je textationships…

Misschien was het in het begin spannend voor je om met hem te sms’en. Om hem vragen te stellen die je waarschijnlijk niet persoonlijk zou kunnen stellen. Maar nu verveel je je een beetje. Je wilt iets meer, of je wilt het afbreken – twee simpele oplossingen.

Het hele plaatje is uiterst belangrijk bij het bepalen welke kant je op wilt met de relatie. Denk goed na over alles voordat je een definitieve beslissing neemt.

Ik zal je enkele tips geven over hoe je al je textationships kunt oplossen. Als je besluit deze te volgen, beloof ik je dat je er niet snel in vast zult zitten.

1. Geef je grenzen op het gebied van textationships aan

Dit Is Hoe Je Al Je Textationships Oplost (En Er Nooit Meer Een Krijgt)

Stel eerst en vooral wat grenzen, maar houd het stijlvol. De volgende keer dat hij je begint te sms’en en je pusht om een langere sms-sessie te houden, weiger je, maar beleefd. Reageer niet overdreven of maak er geen ophef van, stel gewoon een aantal basisregels op.

Als hij volhardend is in sms’jes, schrijf hem dan iets als “Het spijt me, maar dit is niet het soort relatie dat ik zou willen hebben. Je lijkt me een geweldige kerel en als je het officieel wilt maken, laat het me dan weten.”

Op deze manier laat je hem zien dat je je waarde kent en hij zal ofwel zijn spel opvoeren en voor je opduiken, of hij zal je leven verlaten. Beschouw het in beide gevallen als een overwinning.

2. Antwoord niet meteen

Stel het beantwoorden van zijn bericht uit. Ik weet dat dit als ghosting kan worden beschouwd, maar ik zou het een goede techniek noemen om te voorkomen dat je vast komt te zitten in textationships. Ik weet dat het moeilijk kan zijn om jezelf onder controle te houden, vooral als je het echt leuk vindt om met hem te sms’en.

Maar waarom zou je je tijd en energie investeren in iets dat misschien nooit IRL zal bestaan? Als je niet meteen antwoordt, zal hij nadenken over alles wat je hebt en kan hij een ontmoeting voorstellen.

Als hij om je geeft zoals hij in zijn berichten zegt, zal hij iets aan je relatie doen. Je maakt zijn nieuwsgierigheid wakker, want niet meteen reageren is iets nieuws. Dit kan in feite je ticket zijn uit dit soort relaties.

3. Wees eerlijk

Dit Is Hoe Je Al Je Textationships Oplost (En Er Nooit Meer Een Krijgt)

Als je echt geen textationships wilt, wees daar dan duidelijk over. Het zou perfect zijn geweest als je vanaf het begin eerlijk was geweest, maar je wist waarschijnlijk niet zeker of je de man leuk zou vinden of niet.

Niemand kan je gedachten lezen, dus je moet je gedachten uiten. Ook al is het misschien een beetje moeilijk, het is het beste wat je kunt doen.

Verduidelijk eerst de situatie met jezelf. Specificeer alles wat je van hem en deze relatie verwacht en kijk dan hoe de zaken zich ontvouwen. Wie weet zit je op dezelfde golflengte.

Ik bedoel, de arme man denkt misschien al een tijdje aan een serieuze relatie, maar jij schreef iets waardoor hij van gedachten veranderde.

Het kan een misverstand zijn, maar de enige manier om dit te weten te komen is door open kaarten te spelen. Als hij bereid is de situatie te veranderen, geeft hij echt om je en heb je net wat eisen gesteld.

4. Wees een beetje rebels en breek de regels van textationships

Af en toe rebels zijn is een goede zaak. Ik bedoel, weet je nog je tienertijd? Vertel me niet dat je iets niet hebt gedaan omdat iemand het heeft verboden. We zijn er allemaal geweest, dus waarom zou je het niet nog een keer doen?

Wees nog een keer rebel en breek die regels (ze bestaan uitsluitend voor dat doel, als je het mij vraagt). Wie zei dat je de hele tijd moet sms’en? Wat is er mis met telefoontjes en ‘s avonds laat Facetimen totdat jullie allebei in slaap vallen? Ik zal je vertellen – niets!

Dit zijn allemaal mooie aspecten van een langeafstandsrelatie en als je momenteel niet beschikbaar bent om elkaar IRL te zien, kun je wat je hebt als zodanig behandelen en het laten werken.

5. Neem nieuwe gewoontes aan

Dit Is Hoe Je Al Je Textationships Oplost (En Er Nooit Meer Een Krijgt)

Ik neem aan dat er iets is dat je altijd al wilde doen, maar op de een of andere manier kwam je tijd te kort. Er zijn nu geen excuses. Als je uren zou kunnen sms’en met die man van je, kun je zeker beginnen met het leren van een nieuwe taal en het bespelen van een muziekinstrument.

Zijn er enkele van je hobby’s die ongeduldig wachten om te beginnen? Ga wandelen, ga joggen of adopteer een hond. Creëer nieuwe, gezonde gewoonten die je leven ten goede zullen veranderen, en zet de vuilnis buiten.

Deze vijf stappen zijn uiterst belangrijk, maar onthoud bij dit alles één ding: je moet weten wat je waard bent! Dat is iets waar je nooit concessies aan moet doen, ongeacht de omstandigheden.

Concentreer je gewoon op je welzijn en je zult niet meer verstrikt raken in deze “pseudo-relaties”. Maar als je van deze textationships geniet, is het helemaal goed. Jij bent degene die de leiding heeft over je eigen leven en geluk.

Dus volg je gevoel en geniet van elke stap!

PinFlight Image