Skip to Content

Laat Liefdesverdriet Je Er Niet Van Overtuigen Dat Je Beter Alleen Kunt Zijn

Laat Liefdesverdriet Je Er Niet Van Overtuigen Dat Je Beter Alleen Kunt Zijn

Hier is het, nog een sprookje dat slecht eindigde… Ik had nooit gedacht dat ons verhaal in liefdesverdriet zou eindigen, maar ik geloof dat we niet kunnen kiezen. Ik hield met heel mijn ziel en zaligheid van je, maar het is tijd om verder te gaan.

Als je hetzelfde meemaakt, laat je dan niet door liefdesverdriet overtuigen dat je beter alleen kunt zijn. Ja, je hebt wat tijd alleen nodig, dat ga ik niet ontkennen. Je moet genoeg kracht verzamelen om terug bij jezelf te komen en een ‘normaal leven’ te leiden. Maar geloof me, deze ervaring zal een geluk bij een ongeluk zijn.

Het hele proces zal soms verwarrend en hartverscheurend zijn, maar je bent voor grote dingen gemaakt. Je kunt deze ongemakkelijke momenten overleven, omdat je je er van bewust bent dat stormen niet eeuwig duren. En je kunt nooit vergeten om in de regen te dansen, toch?

Als het het hele proces om de stukken van jezelf weer bij elkaar te rapen en het maken van een mooi geheel een beetje makkelijker, zal maken dan zal ik een aantal reminders met je delen. Ik schreef ze op toen ik een gebroken hart had. Schrijf ze zelf post-its en gebruik ze als dagelijkse affirmaties, zodat je weet dat het niet beter is om alleen te zijn.

9 reminders zodat je weet waarom het niet beter is om alleen te zijn

Reminder 1: diepbedroefd is niet het juiste bijvoeglijk naamwoord om jezelf te beschrijven

Laat Liefdesverdriet Je Er Niet Van Overtuigen Dat Je Beter Alleen Kunt Zijn

Stop met het gebruik van dit bijvoeglijk naamwoord om jezelf te beschrijven. Vergeet ook ‘gebroken’, ‘beschadigd’, ‘hulpeloos’, ‘verloren’ en elk ander woord met een negatieve connotatie. Je bent niet je vroegere ervaringen, je liefdesverdriet bepaalt niet wie je bent.

Je bent zoveel meer dan wat je pijn doet, omdat je van elke tegenslag sterker bent geworden. Ja, er zijn geen fouten, alleen gelukkige kleine ongelukjes. Dus wat als je van een eikel hield? Dat hebben we allemaal op een gegeven moment in ons leven gedaan en als een van je vriendinnen iets anders zegt, dan liegt ze.

Reminder 2: het kost tijd, dus wees geduldig

Wees lief voor jezelf. Behandel je ziel met vriendelijkheid, net zoals je anderen behandelt. Zorg ervoor dat je stappen zet in de richting van je genezing en kijk niet achterom. Genezing kost tijd, dus wees geduldig. Wonden verdwijnen niet, maar je leert ermee te leven.

Je zult niet zomaar de pijn weg kunnen vegen die dit liefdesverdriet heeft veroorzaakt, maar je zult het verdragen. Na deze puinhoop zul je veranderen, omdat verandering onvermijdelijk is. Omarm het. Accepteer gretig wat het leven te bieden heeft.

Reminder 3: je bent sterk en veerkrachtig

Laat Liefdesverdriet Je Er Niet Van Overtuigen Dat Je Beter Alleen Kunt Zijn

Niets kan je vernietigen.

Fouten zijn een belangrijk onderdeel van ons leven en als je dit als één geheel ziet, dan zul je beseffen dat het je zal helpen groeien. Je wordt een betere versie van jezelf, je leert je dromen en doelen te volgen en je bent vastberadener.

Gebruik deze ervaring als basis om jezelf op te bouwen. Blijf met opgeheven hoofd door het leven lopen. Neem risico’s, want je zult teleurgesteld raken over alles wat je niet hebt gedaan, in plaats van wat je verkeerd hebt gedaan.

Reminder 4: wees aanwezig

Hoe vaak was je tijdens een prachtige zonsondergang even afwezig of terwijl jij en je ex aan het chillen waren in het park? Te vaak om te tellen? Je moet leren om aanwezig te zijn, om echt van elk moment te genieten zolang het duurt.

Laat het verleden en de toekomst los en concentreer je op alles om je heen. Alleen dan zul je echt gelukkig zijn en in staat zijn om van de pure schoonheid van de wereld te genieten. Als je niet zeker weet hoe je dit moet doen, begin dan met mediteren. Het zal je helpen om bewust te zijn en je bewustzijnsniveau te verhogen.

Reminder 5: het is niet beter om alleen te zijn, dus maak je na liefdesverdriet klaar om weer lief te hebben

Laat Liefdesverdriet Je Er Niet Van Overtuigen Dat Je Beter Alleen Kunt Zijn

Liefdesverdriet is onvermijdelijk als je jezelf kwetsbaar opstelt, maar dat is ook een reminder dat je tot liefde in staat bent. Is dat niet mooi? Om van een ander mens te kunnen houden zonder enige verwachting om er iets voor terug te krijgen…

Ik zou zeggen dat het iets positiefs is. Natuurlijk doet het vreselijk veel pijn, maar hoe klein is die pijn in vergelijking met die prachtige emoties die je voelde toen die relatie voortduurde? Dat is wat ik bedoel.

Herinnering 6: voel

Voel die gevoelens, wat ze ook mogen zijn. Woede, verdriet, boosheid, zelfs liefde, en verwarring wanneer ze verschijnen. Laat het je op de meest prachtige manier vernietigen, en dan genezen.

Voel de warme zomerbries op je gezicht. Laat het zoute water van de oceaan die tranen van je mooie gezicht wegspoelen. Adem leven in en adem pijn uit. Maar laat jezelf het allemaal voelen. Dat is de enige manier waarop je goed kunt genezen.

Herinnering 7: wees dankbaar

Laat Liefdesverdriet Je Er Niet Van Overtuigen Dat Je Beter Alleen Kunt Zijn

Wees dankbaar voor alles wat er gebeurd is en voor alles wat nog moet komen. Soms zijn we zo in het dagelijks leven verslonden dat we de kleine dingen die ons vreugde brengen volledig vergeten. We klagen dat de wereld geen einde maakt aan hongerproblemen, maar ben je dankbaar dat je eten op je bord hebt liggen?

Vaker wel dan niet zien we de goede dingen in ons leven over het hoofd en richten we ons in plaats daarvan op het slechte. Wat als je die negatieve gedachten vanuit een andere hoek kon zien? Zou het dan anders zijn? Weet je hoe je alles moet waarderen wat het leven je heeft gegeven? Leer dat te doen als je dat nog niet hebt gedaan.

Herinnering 8: vecht tegen je angsten

Ik weet dat je misschien bang bent om weer lief te hebben en dat het beter is om alleen te zijn, maar bestrijd die angst. De kleur rood staat voor liefde en passie, dat weet je. Dus, trek die rode jurk aan die achter in je kast ligt, vind een goede kleur lippenstift, en wees gepassioneerd over het leven, je hobby’s, wat dan ook. Wees gewoon gepassioneerd.

Spring op dat podium en geef die presentatie, zing voor de eerste keer een liedje hardop en doe dingen waar je altijd bang voor was om te proberen. Duw jezelf uit je comfortzone en groei.

Reminder 9: sta elke ochtend op met een glimlach op je gezicht

Laat Liefdesverdriet Je Er Niet Van Overtuigen Dat Je Beter Alleen Kunt Zijn

High five jezelf in de spiegel, want waarom niet? Wees je grootste steun en verover de wereld met je glimlach. Laat die parelwitte tanden aan voorbijgangers zien en vermaak kinderen terwijl je bij de kassa wacht.

Kies ervoor om gelukkig te zijn en ten volle van het leven te genieten. Ik bedoel, je weet nooit wie je met die mooie grijns van je verblindt. Er is daarbuiten een geweldige man, die geduldig op je wacht om zijn pad te kruisen. Hij zal zielsveel van je houden en er zal geen plaats zijn voor twijfel.

Dus, sta op, meisje. Want er is een oase in een woestijn, hoe levenloos het ook lijkt, toch?

PinFlight Image