Skip to Content

Partner Controleren Op Vreemdgaan: Hoe Doe Je Dat?

Partner Controleren Op Vreemdgaan: Hoe Doe Je Dat?

Als jij vermoedt dat je partner het ‘buiten de deur zoekt’, dan is dat natuurlijk alles behalve leuk. Maar je wil eerst zeker weten dat hij of zij inderdaad overspel pleegt, voordat je hem of haar confronteert. Wil jij je partner controleren op vreemdgaan? 

In dit artikel lees je over de tekens die wijzen op vreemdgaan en op welke manieren je je partner kunt controleren op overspel. Het is echter niet altijd even makkelijk te spotten. Pas als je met je partner een gesprek aangaat en ervanuit kan gaan dat hij of zij eerlijk is, kun je het pas zeker weten. Of je moet natuurlijk keihard bewijs hebben, of hem/haar op heterdaad betrappen. Maar er zijn ook nog andere manieren om na te gaan of je partner ontrouw is. 

Wat zijn de tekenen van vreemdgaan?

Helaas komt vreemdgaan vaker voor dan je wellicht denkt. Zo tussen de 33% en de 75% mensen doen het. Dat zijn erg hoge cijfers. Dat één van de twee partners vreemgaat, is dus zeker niet ‘ongewoon’. Inderdaad: sad but true.

Je wil graag je partner controleren op vreemdgaan. Dat komt wellicht omdat je bepaald gedrag hebt gezien wat je niet helemaal vertrouwt. Of je hebt gewoon het gevoel dat er iets mis is. Hieronder een lijst van tekenen die kunnen wijzen op overspel van je partner.

Je partner liegt

Je betrapt je partner steeds weer op liegen. Was jij bijvoorbeeld samen met je partner op een feestje van zijn werk, en was een van zijn collega’s nogal verrast om te zien dat hij getrouwd was? Als je partner constant liegt, kan dat een teken zijn van vreemdgaan. Het is nu eenmaal zo dat mensen die ontrouw zijn vaak de waarheid moeten verbloemen met leugens en bedrog.

Je partner checkt zijn telefoon non-stop

Partner Controleren Op Vreemdgaan

Je weet vast nog wel hoe graag je op Whatsapp zat toen jij net begon met het daten van je partner. Jullie waren constant met elkaar in contact. Als jouw partner nu ook steeds zijn/haar telefoon checkt, kan het zijn dat hij/zij berichtjes binnen krijgt van een ander. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het gewoon werk gerelateerde berichtjes zijn. Dat is nu dus de vraag. 

Je partner verdwijnt soms

Weet je soms echt niet waar je partner is? Of is hij/zij op bepaalde momenten gewoon niet te bereiken? Tsja, het kan voorkomen in relaties die al een tijdlang voortbestaan. Maar het kan helaas ook goed zijn dat je partner met een andere liefde uithangt.

Of hij geeft een vreemde uitleg voor de plekken waar hij was

Werkgerelateerde afspraken zullen over het algemeen logisch klinken. Maar als je partner met een ander uithangt, kan zo’n uitje nogal raar klinken. Als jij hem of haar vraagt waar hij/zij is geweest, en het antwoord is: ‘Ik moest een vriend helpen met het opzetten van een tent’, of iets anders vaags, dan heb je natuurlijk al snel je twijfels.

Je partner heeft geen zin meer in intimiteit

Wanneer je voelt dat je partner intimiteit met jou vermijdt, is dat geen goed teken. Je moet je afvragen waarom je partner afstand van jou aan het nemen is, en ook wil je natuurlijk je partner controleren op vreemdgaan. Als je partner inderdaad een ander heeft, kan het zijn dat hij/zij zijn/haar intieme behoeften met die persoon vervuld. Intieme momenten met jou zijn nu dus ‘overbodig’ geworden. 

Je partner besteedt meer tijd aan zijn uiterlijk

Als je partner ineens veel meer moeite doet om er goed uit te zien, dan kan het zijn dat hij of zij indruk probeert te maken op iemand (anders). Maar dat hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Als dat een keertje gebeurt, kan het zijn omdat hij of zij een belangrijke meeting op het werk heeft. Maar als het steeds vaker gebeurt, is dat natuurlijk wel opmerkelijk. Het is namelijk onwaarschijnlijk dat iemand uit het niets een persoonlijke make-over doormaakt.

Je partner lockt zijn telefoon of laptop als hij jou ziet

Als je partner snel zijn/haar telefoon weglegt of zijn/haar laptop inklapt als jij in de buurt bent, lijkt dat erop als hij of zij iets voor je verbergt. Tenzij je partner je ergens mee wil verrassen natuurlijk.. Of iets aan het opzoeken is wat hij/zij jou liever niet laat zien. Het kan natuurlijk ook iets anders zijn, bijvoorbeeld het aanschaffen van een spel voor de PlayStation waarvan hij of zij weet dat jij het niks vindt. 

Je partner noemt steeds dezelfde naam

Soms is het echter heel duidelijk met wie je partner zoveel uithangt. In andere gevallen is het een groot raadsel. Als je partner steeds dezelfde naam noemt wanneer hij/zij dingen met je deelt, kan het zijn dat die persoon een belangrijk deel is geworden van het leven van je partner. Of in ieder geval de persoon aan wie jouw partner die ene naam heeft gekoppeld, mocht hij/zij zijn of haar echte naam proberen te verbergen.. Wanneer iemand veel voor een ander voelt, zal het moeilijk zijn om niet steeds het over die persoon te hebben. Houd je oren (en ogen) dus goed open.

Je ziet uitgaven die je niet bekend voorkomen

Kom je uitgaven tegen in een restaurant dat je helemaal niet kent? Zie je online aankopen die jou onbekend voorkomen? Kosten die je niet kunt verklaren, hoeven niet altijd te wijzen op overspel, maar ze kunnen je wel wantrouwend maken. 

Je krijgt ineens zomaar cadeautjes 

Hopelijk is dat gewoon puur uit liefde, maar soms kan het zomaar krijgen van cadeautjes en overdreven liefdevol gedrag wijzen op bedrog. Je partner probeert daarmee iets te verbergen. Hij of zij voelt zich misschien schuldig, waardoor je partner jou ineens veel liefdevoller gaat behandelen.

Je partner wil ineens meer tijd voor zichzelf

Tsja, dat is niet fijn om te horen. Als je partner aangeeft dat hij/zij meer tijd nodig heeft voor zichzelf, dan betekent dat dus dat hij/zij liever wat minder tijd met jou wil besteden. Dat is pijnlijk nieuws, en is zeker geen goed teken. Het kan betekenen dat er iets gaande is, want in een gezonde relatie hoort dit niet. Als je er al een paar keer naar hebt gevraagd en het verhaal steeds anders is, kan het zijn dat je partner liegt en zelf ook niet meer goed weet wat er wel of niet klopt. 

Je hebt een onderbuik gevoel

Partner Controleren Op Vreemdgaan

Soms voelen we gewoon dat er iets aan de hand is. Als je meerdere ‘red flags’ bent tegengekomen die kunnen wijzen op ontrouw en je maar niet van het gevoel kunt afkomen, dan kan er inderdaad iets niet pluis zijn. Intuïtie kan ons helpen bij het maken van beslissingen. Helaas negeren we onze intuïties in het begin vaak, terwijl we er later achter komen dat onze intuïtie het toch bij het juiste eind had.

Je hebt bewijs

Als je harde bewijzen hebt gevonden dat je partner vreemdgaat, zullen de meeste mensen het ook nog eens proberen te ontkennen. Of ze negeren het. Als jij bewijs hebt, moet je direct zijn tegen je partner. Idealiter blijf je kalm, maar confronteer je hem of haar er wel meteen mee. In dit geval is je partner controleren op vreemdgaan dus overbodig, want je hebt al bewijsmateriaal.

Vreemdgaan gaat steeds makkelijker

Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om met elkaar te communiceren. Behalve WhatsApp, hebben we nu ook Instagram, Facebook Messenger, iMessage en ga zo maar door. Via al deze kanalen kunnen mensen dus in het ‘geheim’ met elkaar communiceren. Het staat vol met persoonlijk gesprekken. Zijn dit gesprekken tussen jou en je partner, dan is dat natuurlijk prima. Maar als je partner via deze communicatiemethoden contact heeft met een ander, dan is dat natuurlijk wel een probleem voor jullie relatie.

Als je het gevoel hebt dat je partner met een ander bezig is, dan kun je natuurlijk eerst gewoon een gesprek aangaan met je partner. Toch zijn we ons ervan bewust dat onze partner ervoor kan kiezen om te liegen. Hier spelen app aanbieders tegenwoordig op in. Hieronder lees je daarover meer.

Behalve social media en apps, zijn er ook diensten die inspelen op vreemdgaan. Denk bijvoorbeeld Secondlove, waarbij je in wezen wordt aangespoord om een date te zoeken buiten je relatie om. Bij deze datingsite maak je een profiel aan en hoef je het verder niet te hebben over je relatie. Niet helemaal oké, als je het ons vraagt.

Telefoon van geliefde controleren

Omdat vreemdgaan zo makkelijk is geworden, gebeurt het in deze tijd vaak dat partners de telefoon van hun geliefde controleren. Daarmee willen ze hun partner controleren op vreemdgaan of andere dingen die hij of zij niet zou moeten doen. Helaas is het heel normaal geworden dat mensen in hun partner’s telefoon gaan zitten rondneuzen. Doe jij dit ook? Misschien voel je je dan schuldig. Een troost: je bent een van de velen die het doet. Ook kan het zijn dat je denkt dat je partner niet 100% te vertrouwen is en je daarom graag zijn of haar telefoon checkt. Door toegang te krijgen tot de telefoon van je partner, zou je je vermoedens wel eens kunnen bevestigen.

Veel mensen doen het

Onlangs is er uit een onderzoek – onder 2000 Britten – gebleken dat een derde van de Engelsen de apparaten en social media van hun geliefde in de gaten houden, met als reden hun partner controleren op vreemdgaan. Vier op de tien deelnemers heeft bekend in de telefoon van zijn of haar partner te snuffelen. Erger is wellicht de bevinding dat 1 op de 5 mannen wachten tot hun partner in slaap is gevallen, om vervolgens de vingerafdruk te gebruiken voor de ontgrendeling van de smartphone!

Social media wekt wantrouwen op

Door de nieuwe technologieën en de populariteit van social media, zijn er meer manieren gekomen om een ander te bespioneren. Social media heeft er ook toe geleid dat we sneller wantrouwend worden. Bijvoorbeeld wanneer we iets zien – zoals een ‘like’ van onze partner op een foto van een andere vrouw – zijn we al snel geneigd om actie te ondernemen en meer informatie op te zoeken over onze partner. We willen bijvoorbeeld nagaan of onze partner vaker de foto’s ‘liked’ van deze vrouw, of constant de ‘posts’ van andere vrouwen een ‘like’ geeft. 

Hoe controleer je de telefoon van je partner?

In de meeste gevallen willen mensen de telefoon van hun partner controleren om te weten te komen wat hun partner uitspookt. Hier kunnen goede redenen voor zijn. Tegenwoordig is het ook steeds makkelijker om de telefoon van je partner te checken.

Vroeger konden wellicht alleen hackers in de telefoon van een ander komen. In deze tijd kun je met de juiste hulpmiddelen en zonder enige expert kennis zo de telefoon van je partner ‘binnendringen’.

Spionage apps

Wil jij je partner controleren op vreemdgaan? Dan kun je gebruik maken van verschillende apps. Als jij één van deze apps stiekem op de telefoon van je partner installeert, kun je zo precies zien wat hij of zij uitspookt. Op onzichtbare wijze kan de app alles volgen. Deze apps zijn te installeren op zowel Android als iPhone.

Je moet eerst een account maken op één van die apps, en vervolgens een moment vinden dat je partner niet in de buurt is van zijn of haar telefoon. Want je moet de app namelijk ook op de telefoon van je partner installeren om hem/haar te kunnen bespioneren. Maar dat is een fluitje van een cent en kost slechts enkele minuten. Nu kun je via je eigen account precies bijhouden wat er gebeurt op de telefoon van je partner. Mocht je daar bewijs vinden van overspel, dan kun je met deze informatie je partner confronteren mocht hij/zij het vreemdgaan ontkennen.

Via deze apps kun je dus zo alle social media kanalen van je partner checken. Denk aan Whatsapp, Facebook, Instagram, TikTok, etcetera. Maar dat is niet alles. Je kunt zelfs sms berichtjes die binnenkomen en zelfs de smsjes die hij/zij verstuurt lezen. De apps bieden je onwijs veel mogelijkheden tot het bespioneren van je partner. Op afstand kun je dus altijd precies zien wat je partner doet op zijn/haar telefoon. 

Apps die locaties traceren

Partner Controleren Op Vreemdgaan

Ook kun je met bepaalde apps nagaan waar je partner is geweest. Misschien is het uiteindelijk niet wat je dacht, en zat je geliefde gezellig met wat vrienden in een café. 

Behalve dat je met dit soort apps met vrienden ergens af kunt spreken voor een drankje, kun je de apps net zo goed gebruiken om na te gaan waar je partner is. Dit hoeft niet altijd in negatieve zin te zijn: soms wil je je partner verrassen met een maaltijd en kun je via de app zien of je al kunt beginnen met koken of niet (omdat je weet dat je partner zo thuiskomt). Ook kun je op deze app bekijken welke plaatsen je partner regelmatig bezoekt. Wat je bij deze app net zo goed moet doen, is je partner ‘overhalen’ om de app te installeren op zijn/haar telefoon en vervolgens de locatie met je te delen..

Veelbezochte locaties

Je wil je partner controleren op vreemdgaan. Voordat je je waagt aan het installeren van apps, kun je eerst in de iPhone van je partner kijken naar de locaties die hij vaak bezoekt. Dat doe je via de Instellingen button. Je gaat dan naar ‘Privacy’, ‘Locatievoorzieningen’, ‘Systeem’ en ten slotte druk je op ‘Belangrijke locaties’. Hier kun je precies zien waar je partner vaak komt. Dit moet dus wel via de telefoon van je partner. Bij iedere plaats kun je zien welke locaties meerdere keren zijn bezocht, en via het kaartje heb je toegang tot nog meer informatie. Je kunt zelfs de data van de bezoekjes achterhalen, de tijdstippen en of je partner de auto heeft genomen of te voet is gegaan.

Op deze manier kun je dus heel makkelijk achterhalen waar jouw partner zoal uithangt, zonder dat je een app hoeft te installeren of anders in zijn/haar berichten moet gaan rondneuzen. Dat willen we toch het liefst vermijden.

Probeert mijn partner mij te controleren op vreemdgaan?

Met deze informatie ben je je waarschijnlijk ook bewust geworden van het feit dat het ook andersom kan zijn: misschien probeert je partner jou wel te begluren! Maar hoe kom je daarachter en hoe houd je het tegen?

Er bestaat ontzettend veel apps voor zowel de ‘cheater’ als het slachtoffer. Apps dus voor de partner die vreemdgaat, zoals we dat net hebben gelezen, om zijn/haar overspelige gedrag te camoufleren, maar ook apps voor het slachtoffer, om de ontrouw aan het licht te brengen en de overspelige partner te confronteren. Voor iedere app die vreemdgaan ‘bevordert’, zijn er apps waarmee je vreemdgaan kunt ontdekken.

Voor wie zijn die apps ‘fijn’?

Tsja, voornamelijk de app makers worden hier beter van, omdat de apps vaak kosten met zich meebrengen. Er zijn zelfs apps die bedoeld zijn voor beide partijen. Zo is er een app waarmee je berichtjes kunt verwijderen, maar met de app kun je ook verwijderde berichtjes doorsturen naar een andere telefoon. Zo kunnen beide ‘partijen’ gebruik maken van zo’n app: de bedrieger om zijn berichtjes te verbergen, en het slachtoffer om die berichtjes te achterhalen.

De relatie is stukgelopen..

Partner controleren op vreemdgaan: heb je het voor elkaar? Dan kan het zijn dat je ervoor kiest om de relatie per direct te beëindigen. En dat is geen vreemde consequentie. Maar wist je dat er zelfs apps zijn om de relatie weer te ‘lijmen’? Zulke apps zorgen ervoor zorgt dat je op een unieke manier in contact kan blijven met je ex. Denk bijvoorbeeld aan elkaar live tekeningen sturen. Je kunt dan een bos bloemen tekenen en deze naar je verdrietige partner opsturen om haar op te vrolijken. Naar omstandigheden best romantisch, niet?

Toch schijnen er steeds meer relatietherapeuten te zijn die mensen aansporen om die spionage apps te blijven gebruiken, vooral wanneer koppels het weer willen proberen nadat de een de ander bedrogen heeft. Maar nogmaals: wijzelf zijn er geen voorstander van. 

Conclusie

Wil jij je partner controleren op vreemdgaan? Je hebt in dit artikel kunnen lezen op welke manieren je dat allemaal kunt doen. Wij moedigen je aan om eerst te kijken of er genoeg tekenen zijn die wijzen op ontrouw. Als jouw intuïtie aangeeft dat er echt iets mis is, dan is de eerste stap een gesprek aangaan met je partner. Geeft je partner aan dat alles in orde is en laat hij/zij dat op meerdere manieren zien, dan zat je (gelukkig) misschien fout.

Echter, als je partner zich vreemd blijft gedragen en ook blijft ontkennen dat hij/zij verliefd is op een ander, dan kun je er altijd nog over nadenken om hem of haar te bespioneren middels een van de bovengenoemde apps. Idealiter kunnen jullie alles oplossen via een open gesprek, en eventueel een relatietherapeut in de arm nemen als jullie allebei het waard vinden om de relatie te proberen te redden.