Skip to Content

Traditioneel Daten Voor Het Huwelijk: 5 Voordelen Van Verkering

Traditioneel Daten Voor Het Huwelijk: 5 Voordelen Van Verkering

De meesten van ons hebben geleerd dat romantiek iets moois en unieks is. Die liefde kan je met je hoofd in de wolken laten belanden en je moet haar ten koste van alles beschermen.

Zoals de tijden zijn veranderd, zo is echter de definitie van ware liefde ook veranderd.

Op de een of andere manier hebben we geleerd dat het ontmoeten van je zielsverwant veel energie en tijd kost, en dat het bijna onmogelijk is om je hart te beschermen om niet verscheurd te worden.

Eerlijk gezegd, de dating scene is tegenwoordig emotieloos, eng, en meedogenloos. En het lijkt erop dat niemand meer op zoek is naar hun ware liefde. Er is geen anticipatie of opwinding meer voor de eerste kus of de eerste zachte aanraking.

Als je over verkering hoort, dan is het eerste waar je aan denkt een aantal ouderwetse praktijken die niet langer bestaan of van toepassing zijn. Maar wat zijn de voordelen van verkering en was het in de tijd van Shakespeare echt makkelijker om liefde te vinden dan het nu is?

Wat is verkering?

Traditioneel Daten Voor Het Huwelijk 5 Voordelen Van Verkering

Voordat we het over de regels en voordelen van verkering gaan hebben, is het belangrijk om te weten wat het betekent en hoe het van daten verschilt. Verkering wordt meestal als de vroege fase van een relatie tussen twee mensen aangeduid.

Het is waar ze de mogelijkheid hebben om meer over elkaar te leren kennen zodat ze een meer betekenisvolle en diepere emotionele verbinding kunnen ontwikkelen die al dan niet tot een huwelijk kan leiden.

Verkering gaat over het creëren van een prachtige en unieke band om ervoor te zorgen dat de relatie een duidelijk gedefinieerd pad heeft en dat het in de goede richting gaat.

Ik begrijp dat deze term misschien verouderd klinkt en dat het herinneringen oproept aan onze grootouders die kilometers reisden om elkaar te zien, maar tegenwoordig is verkering iets heel anders. Het is geen beslissing meer, maar eerder een keuze die emotionele nabijheid boven fysieke verleiding plaatst.

Aan de andere kant, wordt daten gebruikt om alles te definiëren van flikflooien tot een niet-monogame relatie, die soms moeilijk uit te leggen kan zijn. Velen zullen het er zelfs over eens zijn dat daten een vorm van verkering is, maar zonder het emotionele deel.

Voordelen van verkering

1. Je besteedt je aandacht maar aan één persoon

Een van de belangrijkste voordelen van verkering boven daten is dat het vanaf het allereerste begin strikt monogaam is. Je gaat niet met meerdere partners tegelijk daten en je betrekt er geen andere mensen bij.

Ik heb het niet over trouw zijn aan één partner – dat zou als het om liefde gaat ook normaal moeten zijn. Ik heb het over verkering hebben met één persoon per keer en hen al je aandacht geven.

Dingen zoals vrijblijvende relaties, bijna-relaties, en fysieke intimiteit zonder betrokkenheid zijn geen onderdeel van verkering, en dat is wat het zo uniek en eenvoudig maakt.

Je gaat er helemaal voor als het om de persoon gaat met wie je verkering hebt en er zou niemand anders voor je moeten bestaan. En hetzelfde geldt ook voor de andere persoon. Op die manier zijn jullie beiden veilig zodat je niet bedrogen en aan het lijntje gehouden wordt.

2. Een man moet de eerste stap zetten

Traditioneel Daten Voor Het Huwelijk 5 Voordelen Van Verkering

Een ander voordeel van iemand het hof maken is dat een man altijd degene is die de eerste stap zet. Het mag nooit andersom zijn. De plicht van een man is om achter een vrouw aan te gaan. Hij moet al zijn moeite en tijd investeren om haar hart te winnen – vergelijkbaar met de oude, romantische films.

Hij is degene die de communicatie initieert en interesse in een vrouw toont. Er wordt dan van een vrouw verwacht om een beetje besluiteloos te zijn over zijn voorstel en wat weerstand te tonen.

Tegelijkertijd moet ze bescheiden zijn en zich niet gedragen alsof ze niet kon wachten dat de man de eerste stap zou zetten. De waarheid is, dat elke vrouw ten minste één keer in haar leven achternagezeten en het hof gemaakt wil worden, maar het hoeft niet te duidelijk te zijn.

Ik weet dat mannen nu zeggen dat we allemaal gelijk zijn en dat ze ook achternagezeten moeten worden. Maar ik heb het hier niet over moderne dating.

3. Emotionele verbinding krijgt voorrang boven fysieke intimiteit

Vergeet die kussen en omhelzingen voordat je “Ja, ik wil” zegt. Ouderwetse verkering regels staan voor de trouwdag geen fysieke intimiteit toe.

Moderne dating benadrukt niet alleen emotionele verbinding, maar ook een fysieke. Daarom zijn veel mensen bang dat ze niet in staat zijn om iemand te vinden die aan al hun behoeften voldoet.

Maar als je verkering hebt, dan wordt verwacht dat beide mensen een diepe en unieke emotionele band met respect voor elkaars grenzen creëren. Dat betekent dat je zo lang mogelijk met fysiek contact wacht en jezelf genoeg tijd geeft tot je zeker weet dat je de juiste persoon hebt ontmoet.

4. Toewijding is essentieel

Traditioneel Daten Voor Het Huwelijk 5 Voordelen Van Verkering

Een van de voordelen van verkering is dat toewijding cruciaal is. Je kunt geen verkering hebben als je bindingsangst hebt.

Dit is niet iets wat je doet als je niet zeker bent dat je klaar bent om jezelf volledig aan slechts één persoon te wijden. Je kunt geen onopgeloste problemen uit het verleden hebben en emotionele bagage van je vorige verbroken relaties met je meedragen.

Je moet je volkomen voor je verkering inzetten en niet bang zijn om je hart volledig voor de andere persoon te openen. Je best doen om het te laten werken is een must bij verkering hebben met een potentiële romantische partner.

Daar boven op moet je boven alles prioriteit aan je relatie geven. Dat betekent dat je ze met de liefde en respect moet behandelen die ze verdienen en erop vertrouwen dat ze dat zullen beantwoorden.

5. Het heeft altijd een doel

Het ding dat verkering van daten onderscheidt is dat verkering hebben altijd een doel heeft. Soms daten mensen om wat plezier te hebben of omdat ze bang zijn om alleen te zijn. Maar als het om verkering gaat, dan zijn deze redenen een grote nee.

Je bent niet op zoek om een leuke tijd te hebben of gewoon je opties aan het verkennen. In plaats daarvan weet je dat je einddoel is – om je ware voor altijd te vinden – en je niet bang bent om in die richting te gaan.

PinFlight Image