Skip to Content

Deze 50 Dingen Vinden Mannen Leuk Om Te Horen

Deze 50 Dingen Vinden Mannen Leuk Om Te Horen

Het is niet alleen leuk voor je man, maar ook leuk voor jou om af en toe iets liefs tegen hem te zeggen. Je wil op zo’n moment natuurlijk niet aankomen met een afgezaagd en betekenisloos compliment. Dus ben je op zoek naar iets wat voor hem leuk om te horen is.

Mannen vinden het altijd leuk om te horen als je iets zegt dat hun ego streelt. Laat hem bijvoorbeeld merken dat hij een eigenschap heeft die heel bijzonder is.

Hij wil echt horen dat hij anders is dan alle andere mannen op de wereld. Dat is namelijk hoe een man zichzelf graag ziet. Onoverwinnelijk en een echte superheld.

Er is ook een categorie complimenten voor mannen die wat gevoeliger zijn. Hier bevestig je bijvoorbeeld dat jullie relatie wel goed zit of dat hij een goed persoon is.

Voor iedere situatie is wel een compliment te bedenken en het werkt altijd! Streel zijn ego daarom eens met een van deze complimenten:

Deze complimenten vinden mannen leuk om te horen

Deze 50 Dingen Vinden Mannen Leuk Om Te Horen

1. Je bent echt super goed in je werk/sport/hobby.
Dit is een inkoppertje. Mannen zijn graag goed in dingen, het liefst nog beter dan ieder ander. Streel zijn ego door hem te vertellen waar hij zo ontzettend goed in is.

2. Ik vind het inspirerend om te zien hoe jij sommige situaties aanpakt.
Het liefst is een man jouw allergrootste bron van inspiratie. Hij is in jouw leven om alles beter te maken en dat doet hij het liefst door een voorbeeld op alle vlakken te zijn.

3. De manier waarop jij denkt is echt heel anders dan de meeste mannen.
Prijs hem eens over de manier waarop hij nadenkt. Dit is namelijk iets waar hij zelf misschien nog niet over had nagedacht. Je geeft hem iets leuks om te horen en weer iets om over na te denken!

4. Jij hebt me laatst zo goed geholpen, zonder jou had ik echt in de problemen gezeten!
Je band plakken, een kastje in elkaar zetten of een schilderijtje ophangen. Het maakt niet uit of je het zelf kan, laat het gewoon door je man doen. Geef hem vervolgens een dik compliment en hij voelt zich onmisbaar.

5. Ga jij vaak naar de sportschool? Je ziet er zo sterk uit!
Laat hem even het gevoel hebben alsof hij de meest fitte man op de wereld is. Je zal zien dat hij van dit compliment meteen gaat stralen! Dit compliment is trouwens niet alleen geschikt voor je geliefde, iedere man in jouw omgeving zal van dit compliment genieten.

Meer complimenten die zijn ego strelen

Deze 50 Dingen Vinden Mannen Leuk Om Te Horen

Complimenten vinden mannen echt leuk om te horen en daarom hebben we er nog een paar voor je verzameld:

6. Ik vind je zo lekker mannelijk!
Eerlijk gezegd weet ik niet eens wat dit betekent, maar mannen vinden dit heerlijk om te horen. Het geeft ze het gevoel alsof ze alles onder controle hebben.

7. Wil jij rijden? Je kan veel beter autorijden dan ik.
Trek alle stereotypes uit de kast en vertel hem dat hij zo goed kan autorijden. Natuurlijk kan je dat zelf net zo goed, maar dat hoeft hij niet te weten.

8. Je bent zo veel leuker dan alle andere mannen die ik ken.
Een vergelijking met andere mannen is altijd goed, zeker als hij daarbij als beste uit de test komt. Laat hem dus even weten dat geen andere man aan hem kan tippen.

9. Jij zegt altijd precies de juiste dingen op het juiste moment.
Wat vinden mannen leuk om te horen? Dingen waar ze zelf nog nooit over nagedacht hebben. Hij zegt altijd gewoon maar wat en blijkbaar is dat precies wat jij wil horen. Bingo!

10. Je hebt zo’n leuke vriendengroep
Het verlengstuk van jouw man is zijn vriendengroep. Complimenteer hem dus met zijn keuze. Zo laat je meteen zien dat je heel relaxed bent en totaal geen problemen met zijn vrienden hebt.

11. Ik waardeer het dat je er bent.
Mannen snappen soms niet altijd dat ze soms nodig zijn voor emotionele steun. Laat hem dus weten dat je het fijn vindt dat hij er voor je is.

12. Bedankt dat je altijd naar me luistert.
Soms snapt hij echt totaal niet waar je het nu weer over hebt. Voor hem is er in jouw leven veel te veel drama. Moedig hem aan om toch te blijven luisteren met dit compliment.

Ook dit vindt hij leuk om te horen

Deze 50 Dingen Vinden Mannen Leuk Om Te Horen

13. Als jij het zegt, dan geloof ik dat.
Natuurlijk zegt die man van jou ook vaak genoeg dingen die kant nog wal raken. Dat hoeft hij niet altijd te weten. Laat hem met dit compliment zien dat je vertrouwen in hem hebt.

14. Ik heb zo veel van je geleerd
Ik kan het niet vaak genoeg herhalen, maar een man vind het heerlijk om voor jou een soort voorbeeld of leider te zijn. Wrijf het er nog eens extra in met deze zin.

15. Je hebt het geduld van een engel.
Laat hem met dit compliment weten dat je heus wel weet dat het niet altijd even makkelijk is om met jou om te gaan. Je ziet zijn goede bedoelingen en je erkent ze. Lekker bezig!

16. Het maakt niet uit wat er an de hand is, jij kan me altijd aan het lachen maken.
Dit compliment kan op twee manieren worden opgevat. Hij kan denken dat hij de grappigste man op aarde is of dat jij vrolijk wordt van hem. Waarschijnlijk denkt hij allebei en dat is helemaal niet erg.

17. Je ‘uiterlijk kenmerk’ is zo mooi.
Mannen staan er misschien niet om bekend dat ze heel ijdel zijn, maar dat betekent niet dat ze een compliment over hun uiterlijk niet kunnen waarderen. Of het nu om zijn neus, haar of ogen gaat, jouw compliment is zeker leuk om te horen!

18. Die trui staat je echt heel goed
Je krijgt misschien vaak het idee dat een man zomaar iets aangetrokken heeft, maar niks is minder waar. Soms doen ze echt hun best om die ene trui en die spijkerbroek aan te trekken. Zeg er dus eens iets liefs over, dat vind hij echt leuk om te horen!

Nog meer complimenten die hij echt zal waarderen

Deze 50 Dingen Vinden Mannen Leuk Om Te Horen

19. Ik heb je advies nodig.
Dit is weer zo’n typisch compliment waarbij jouw man de heldenrol kan vervullen. Laat hem advies geven over de verschillende aspecten in je leven.

20. Bij jou voel ik me veilig.
Het is typisch voor een man om ervoor te willen zorgen dat jij je veilig en geborgen voelt. Bevestig dat hij het goed doet.

21. Vertel me eens meer over...
Je kan een man niet gelukkiger maken dan wanneer je hem vraagt naar iets wat hij enthousiast over is. Het maakt daarbij niet uit wat jouw gevoelens zijn. Ook als je voetbal totaal niet interessant vindt, luister je toch naar hem.

22. Laten we het samen doen.
Als hij het ergens moeilijk mee heeft, is het leuk om te horen dat jij hem wil steunen. Stel dus eens voor om iets waar hij tegen opkijkt samen te doen.

23. Ik heb iets voor je!
Net als iedereen houden ook mannen ervan om een cadeautje te krijgen. Ga dus op jacht naar iets waar hij echt blij mee zal zijn. Dat kan iets klein zijn als een koffie van zijn favoriete café of iets veel groters zoals nieuwe AirPods.

24. Je had gelijk.
Wees de volwassen persoon in jullie relatie en geef toe dat jij ongelijk had. Dit zal ervoor zorgen dat hij zich nog meer tot jou voelt aangetrokken. Doe dit wel alleen als je echt fout zat, niet alleen om hem een plezier te doen.

Ook dit vinden mannen leuk om te horen

Deze 50 Dingen Vinden Mannen Leuk Om Te Horen

25. Ik betaal wel.
Laat je van je meest geëmancipeerde kant zien en pak een keer de rekening op. Dat heeft hij vast totaal niet verwacht en een financiële meevaller is natuurlijk altijd leuk. Kan hij z’n geld besteden aan iets wat hij graag wilde hebben.

26. Wat we gisteren hebben gedaan was echt geweldig.
Als hij iets speciaals heeft georganiseerd, moet je nooit vergeten om daar achteraf een compliment over te geven. Ook als jullie niks bijzonders hebben gedaan, maar het wel gewoon gezellig was, loont het om daar iets over te zeggen.

27. Het komt allemaal wel goed.
Ondanks dat een man graag de held wil uithangen, kan hij het ook heel fijn vinden om juist van jou te horen dat het allemaal goed komt. Ook als je het niet zeker weet, moet je dit soms toch gewoon zeggen.

28. Ik wil alleen maar jou.
Af en toe moet je even bevestigen dat jouw man echt de enige voor je is. Ook als er helemaal geen dreiging is. Laat hem weten dat er niemand is die zijn plaats kan innemen, dat vindt hij echt leuk om te horen.

29. Gelukkig kan ik altijd op je rekenen.
Je man staat dag en nacht voor je klaar en hij mag best weten dat je dat door hebt. Vertel hem dat je graag op hem bouwt. Hij zal super trots zijn op zichzelf!

30. Je bent lief als je lacht.
Dit is een makkelijk compliment, want de meeste mannen zijn ook heel lief als ze lachen. Herinneren hem eraan als hij weer eens lief naar je kijkt en hij zal meteen smelten.

Deze dingen vind iedere man stiekem leuk om te horen

Deze 50 Dingen Vinden Mannen Leuk Om Te Horen

Mannen zijn stiekem best gevoelig en daarom horen ze ook graag wat lieve woorden uit jouw mond. Hier hebben we een aantal zinnen en complimenten verzameld waarvan je niet had verwacht dat hij het leuk vindt om te horen:

31. Ik ben trots op je.
Ook als hij niet per se iets gepresteerd heeft, is het goed om te zeggen dat je trots op hem bent. Zeg dat je onder de indruk bent van hoe hij zijn leven voor elkaar heeft. Dit kan voor hem echt een belangrijk moment in zijn dag zijn.

32. Iedere avond voordat ik ga slapen denk ik aan jou.
Deze uitspraak zal zijn hart vullen met warmte en liefde. Het feit dat jij voor het slapen gaan aan hem denkt, maakt hem helemaal week. Ik kan je beloven dat hij die avond voor het slapen gaan ook aan jou zal denken!

33. Ik zou niet weten wat ik zonder jou zou moeten.
Laat hem weten dat hij onmisbaar is in je leven, dat vindt iedere man leuk om te horen. Met deze uitspraak laat je zien dat je hem echt nodig hebt. Dat geeft hem een enorme ego-boost en zal hem motiveren om extra goed voor je te zorgen.

34. Jij bent veel belangrijker voor me dan je denkt.
Natuurlijk weet hij dat hij belangrijk voor je is, maar weet hij ook hoe belangrijk hij is? Druk hem weer even met z’n neus op de feiten met deze uitspraak. Het is voor hem heel leuk om te horen dat hij zo’n belangrijke rol vervult in je leven.

Gevoelige complimenten om tegen je man te zeggen

Deze 50 Dingen Vinden Mannen Leuk Om Te Horen

35. Ik ben zo veel gelukkiger met jou erbij!
Je man laat jou helemaal stralen en dat mag hij best weten. Hij maakt alles in het leven veel leuker, gezelliger en spannender. Zorg ervoor dat hij zich daar van bewust is. Dit compliment zal zijn dag helemaal goed maken.

36. Volgens mij zal jij een hele goede vader zijn.
Diep van binnen wil iedere man natuurlijk een goede vader zijn. Het liefst nog een betere vader dan hij zelf ooit gehad heeft. Laat doorschemeren dat je denkt dat die wens wel eens uit zal kunnen komen. Misschien laat hij het niet meteen zien, maar dit compliment raakt hem echt!

37. Ik geloof in jou en dat zal ik ook altijd blijven doen.
Andre Hazes zong het al: ‘Zij gelooft in mij en ziet toekomst in ons allebei’. Grote kans dat jouw man dit nummer ooit keihard in de kroeg heeft meegezongen. Geef hem even het gevoel dat hij een echte Hazes is en zeg hem dat je in hem gelooft.

38. Je bent een goed persoon.
Iedereen wil natuurlijk een goed persoon zijn, maar ook iedereen twijfelt wel eens of je dat ook echt bent. Help je man uit zijn zorgen door hem te vertellen dat hij een goed persoon is. De kans is groot dat hij zich er ook naar zal gedragen en meteen een beter persoon zal zijn.

39. Ik waardeer het echt dat je er bent.
Dit is iets wat alle mensen uit je omgeving een keer van je moeten horen. Begin bij je geliefde en laat hem weten dat je het fijn vindt dat hij er is. Hopelijk hoor je hetzelfde van hem!

Deze lieve dingen vinden mannen leuk om te horen

Deze 50 Dingen Vinden Mannen Leuk Om Te Horen

40. Je werk zo hard, je moet echt even aan jezelf denken.
Hardwerkende mannen vergeten soms om aan zichzelf te denken. Wees lief voor je man en herinneren hem er even aan dat hij ook best even rust mag pakken. Hij zal merken dat hij dit echt nodig had en je dankbaar zijn voor deze waarschuwing.

41. Ik heb je echt gemist!
Het maakt niet uit of je elkaar een uur of een week niet hebt gezien, het is altijd fijn om te horen dat iemand je heeft gemist. Geef je geliefde dus een dikke knuffel en vertel hem hoe veel je hem gemist hebt. Dit vindt hij sowieso leuk om te horen.

42. Je hebt mijn volledige vertrouwen.
Vertrouwen is het aller belangrijkste in een relatie. Wijs hem er dus regelmatig op dat je hem volledig vertrouwt. Let op dat dit een typisch geval is waarbij woorden niet genoeg zijn. Laat ook met je acties zien dat hij je volledige vertrouwen heeft.

43. Het is me opgevallen dat je veel gegroeid bent in de afgelopen tijd.
Ieder mens is op zoek naar persoonlijke groei. Zeker mannen willen iedere dag beter, slimmer en sterker worden. Laat hem met dit compliment zien dat je zeker hebt opgemerkt dat hij aan zichzelf heeft gewerkt. In het beste geval verzin je er ook nog een paar voorbeelden bij.

44. Er is niks dat jij niet aan kan, je hebt nu al zo veel uitdagingen overwonnen.
Als je man echt in de put zit, trek je dit compliment uit je mouw. Op momenten dat hij het allemaal echt even niet meer ziet zitten, is dit een goede herinnering aan het feit dat dat niet nodig is. Je haalt hem uit de put en geeft hem tegelijkertijd nieuwe energie om deze uitdaging aan te gaan.

Nog meer lieve dingen om aan je man te vertellen

Deze 50 Dingen Vinden Mannen Leuk Om Te Horen

45. Ik voel een hele innige verbintenis met jou.
Iedereen twijfelt wel eens aan zijn relatie, dus ook jouw man. In de drukte van het alledaagse leven kunnen jullie elkaar soms kwijtraken. Op zo’n moment is het goed dat je nog steeds een innige verbintenis met hem voelt. Nu weet hij zeker dat het goed zit tussen jullie.

46. Het is voor mij al fijn om bij je in de buurt te zijn.
Het drukke dagelijkse leven kan er ook voor zorgen dat hij niet altijd tijd heeft om uitgebreid met jou bezig te zijn. Door dit te zeggen geef je aan dat dat even niet zo erg is. Dat is voor hem leuk om te horen, omdat het erg veel stress weg kan nemen. Hij weet dat je er nog zal zijn als hij straks weer meer tijd heeft.

47. Al mijn vrienden zijn ook dol op je.
Jouw vrienden zijn belangrijk voor jou, dus een een man wil altijd dat hij bij ze in de smaak valt. Vertel hem dat jouw vrienden hem hebben goedgekeurd en hij zal zich veel minder zorgen maken. Je zal zien dat hij de volgende keer bij jouw vrienden veel meer onspannen is.

48. Veel plezier vanavond!
In een gezonde relatie kan je elkaar ook af en toe los laten. Wens hem dus altijd veel plezier als hij een avondje iets zonder jou gaat doen. Zo kan hij met een gerust hart op stap en hoeft hij zich niet de hele avond zorgen over je te maken. Dit creëert een vertrouwensband waar je je hele relatie lang plezier van kunt hebben.

Dit vindt een man echt leuk om te horen!

Deze 50 Dingen Vinden Mannen Leuk Om Te Horen

49. Ik weet precies wat je nodig hebt.
Mannen kunnen niet zo goed aangeven wat ze nodig hebben en daarom moet je soms gewoon doen alsof je dat al weet. Stiekem heb je namelijk al lang door waar hij behoefte aan heeft. Zorg voor hem en wees lief voor hem, dat is vaak alles wat een man in een relatie zoekt.

50. Ik wil je nooit meer kwijt.
Bevestig je gevoelens door te zeggen dat je hem nooit meer kwijt wil. Dat is voor hem heel leuk om te horen. Als je weet dat het met je relatie goed zit, houd je namelijk veel meer ruimte over om je te concentreren op andere dingen. Zo groei je als persoon én in je relatie.

Het is altijd een goed moment om iets liefs tegen je man te zeggen. Hij laat het misschien niet altijd zien, maar soms kan hij echt een complimentje gebruiken.

Gebruik deze 50 verschillende complimenten dus als inspiratiebron. Dit heeft niet alleen een hele positieve invloed op zijn dag, maar ook op die van jou.

Niks is zo leuk als zien dat jouw man gelukkig is en weer helemaal straalt. Tot slot krijgt ook je relatie weer een boost als je lief voor elkaar bent.

Kortom, je hebt geen excuus om je man niet af en toe te vertellen dat je hem waardeert. Houd deze lijst bij de hand en je zal al snel het positieve effect zien!

PinFlight Image