Skip to Content

We Hebben 3 Liefdes In Het Leven En Dit Is Hoe Elk Van Hen Ons Veranderd

We Hebben 3 Liefdes In Het Leven En Dit Is Hoe Elk Van Hen Ons Veranderd

We willen allemaal geliefd zijn, zoveel is simpel. We zijn bereid om allerlei soorten onzin te doen en ons tot het uiterste in te spannen om het te bereiken. We staan nooit echt stil bij:

Maar wie probeert het ooit voor mij?

Is er iemand bereid om van mijn ware zelf te houden?

Het vinden van zo’n persoon is zeker een zeldzaamheid, maar zeker niet onmogelijk. Maar om te zien wat liefde is, moet je eerst zien wat het niet is.

Heb je ooit van de 3 liefdes in het leven gehoord?

Wat leren ze ons?

Worden we echt drie keer verliefd?

Als je merkt dat je deze vragen stelt, blijf dan verder lezen, want we staan op het punt om ze te beantwoorden.

Wat zijn de drie liefdes in het leven?

In haar boek introduceerde Kate Rose drie soorten liefde: de eerste liefde, de tweede liefde en de derde liefde. Volgens haar gebeurt elk van deze om een specifieke reden…

Je moet al deze verschillende stadia doorlopen om wijzer en meer ervaren te worden. En dan komt het moment dat je eindelijk alles wat je hebt geleerd kunt toepassen bij iemand die altijd bedoeld was om van jou te zijn.

Maar wat leer je eigenlijk? Lees verder en ontdek het!

1. De eerste liefde

We Hebben 3 Liefdes In Het Leven En Dit Is Hoe Elk Van Hen Ons Veranderd

Herinner je je die persoon van de lagere of middelbare school waar je heel erg verliefd op was?

Ze komen waarschijnlijk zelfs na al die jaren nog steeds in je op, en als je ze toevallig tegenkomt, dan komen dezelfde gevoelens even terug.

Ze waren tenslotte je eerste liefde… de liefde waarvan je dacht dat die eeuwig zou duren. En toen gebeurde het niet, en het kostte je jaren om eroverheen te komen.

Misschien had je een relatie, of misschien was het niets anders dan een kalverliefde. Maar wat je voelde was niettemin heel echt. Ze lieten je tenslotte zien hoe liefde was, en op die momenten was je echt gelukkig.

Als we iemand verliezen van wie we houden, dan moeten we niet leren om zonder hem te leven, maar we moeten leren om te leven met de liefde die hij achterliet.” – Onbekend

Het is je eerste liefdesverdriet

Mijn eerste liefde heeft me veel pijn gebracht, die ik allemaal graag heb vergeven en tot op de dag van vandaag koester ik geen wrok jegens hem. Ik denk zelden aan hem, maar als ik dat doe, dan kies ik ervoor om de goede herinneringen op te halen.

Wat interessant is, is dat terwijl ik dit schrijf, ik nogal onverschillig ben. Ik waardeer wat ik toen had, maar het is alsof het iemand anders is overkomen.

Misschien heb je een andere ervaring en koester je nog steeds veel genegenheid voor jouw persoon, of misschien heb je hem net ontmoet. Misschien realiseer je je over jaren dat ze eigenlijk je eerste liefde waren.

En dat is het probleem dat ontstaat als je verliefd wordt op deze persoon. Je denkt dat je hebt gevonden waar je altijd naar op zoek was.

Het is echter heel begrijpelijk, omdat je geen eerdere ervaring had. Alles wat je van liefde wist, was van het kijken naar de Assepoester-films of soapseries en dat kan je enorm beïnvloeden.

Je bent verliefd op het idee van liefde

We Hebben 3 Liefdes In Het Leven En Dit Is Hoe Elk Van Hen Ons Veranderd

Als je zoveel personages op tv ziet die ware liefde ervaren, terwijl je constant wordt verteld dat je ooit met de juiste persoon zult trouwen, dan kun je gewoon niet wachten om je eigen sprookje te beleven.

En dan verschijnt deze persoon voor je, perfect voor die rol. Je probeert elk deel van jezelf te veranderen waarvan je denkt dat het hen niet aanspreekt. Waar ze uiteindelijk van gaan houden, is een leugenachtige versie van jezelf, en waar jij van houdt is iemand die je volledig hebt geromantiseerd.

Eigenlijk is het niet echt liefde, maar eerder verliefdheid.

Het is heel goed mogelijk dat je je eerste liefde niet goed kende, of dat je ze kende, maar er was altijd iets niet helemaal goed. Toch geloofde je stellig dat jullie voor eeuwig samen zouden zijn. Dit is komt doordat je van het idee van liefde hield.

Je wilde gewoon geliefd worden, dus accepteerde je alles wat je werd aangeboden, ook al was het veel minder dan wat je verdiende.

Je verwachtte ze elke dag met grote opwinding te zien. Behalve dat gevoel bestond er niets anders voor je.

Je onderdrukt je ware zelf

Je had al over de ideale toekomst gefantaseerd die je met hen zou hebben. Voor jou was dat de enige liefde die bestond, en er was absoluut geen mogelijkheid om ooit nog eens verliefd te worden.

Daarom wordt het idealistische liefde genoemd. Je bent tenslotte jong en je wilt gewoon liefde ervaren. Om dat te bereiken, ben je bereid om je individualiteit te verliezen als dat nodig is. Je geeft niet veel om compatibiliteit.

Als ik terugkijk, dan zie ik iemand die me het gevoel gaf dat ik me onaantrekkelijk en waardeloos voelde, maar toch vond ik hem mijn inspanningen waard. Ik kon geen seconde mezelf zijn omdat hij altijd de spot dreef met wie ik was.

Ik kwam er onlangs achter dat hij getrouwd is. Ik vond het vreemd dat ik ooit van hem heb gehouden. Het leek zo lang geleden.

Maar zelfs als ik nu niets voel, voelde ik het toen wel en elke emotie verdient onze validatie en waardering des te meer als we ons realiseren wat de rol ervan al die tijd is geweest.

2. De harde liefde

We Hebben 3 Liefdes In Het Leven En Dit Is Hoe Elk Van Hen Ons Veranderd

Na je eerste liefdesverdriet denk je dat je nooit meer van een ander mens zult houden. Sterker nog, je weigert het zelfs. Je hebt het gevoel dat je bij je eerste liefde hoort en je wijst alles af wat op je pad komt.

Het is dan wanneer de tweede liefde verschijnt en die je van het tegendeel overtuigt.

Dit soort liefde is het krachtigste dat je ooit in je leven hebt gevoeld. Er is een chemie tussen jullie die gewoon ongeëvenaard is.

Dit is de persoon waarvan je denkt dat hij je zielsverwant is, degene over wie je een roman zou willen schrijven.

Je zou hem zelfs als je echte eerste liefde kunnen zien, omdat je deze keer, in tegenstelling tot voorheen, elk deel van zijn geest kent. Niemand hoeft meer te doen alsof, en toch…

Het is nooit vredig

Je merkt dat je het probeert zoals je het nog nooit geprobeerd hebt. Het ene moment is alles dromerig en het volgende moment vernietig je je mentale gezondheid met constante diepgaande analyses.

Je zit constant in een lus van hoogte- en dieptepunten, maar hoe groot de pijn ook is, je voelt dat het de moeite waard is als je daarna een totale extase ervaart.

Dit soort liefde is niet gewoon lust zoals het vaak wordt waargenomen, maar het IS intens en gepassioneerd. Het wordt ook wel romantische liefde genoemd.

Wanneer je in de aanwezigheid van deze persoon bent, dan voel je je onvoorstelbaar opgewonden en dan trekt hij zich plotseling terug en dan laat hij je je ellendig voelen.

Je weet niet precies wat er mis is gegaan en je bent elk wakker moment aan het wachten tot het weer goed komt. Vaak geef je jezelf de schuld.

Het voelt als ware liefde

We Hebben 3 Liefdes In Het Leven En Dit Is Hoe Elk Van Hen Ons Veranderd

Wanneer je deze persoon tegenkomt, consumeren ze je volledig. Je liefde wordt een verslaving. Slechts één woord is genoeg om je het gevoel te geven dat je aan zijn zijde de wereld kunt veroveren. Het is opwindend om eindelijk begrepen te worden. Het voelt gewoon goed.

Hij geniet waarschijnlijk echt van je gezelschap en je gekke grappen en hij kan 24/7 naar je luisteren zonder zich te vervelen. Omdat je die waardering altijd hebt gemist, waardeer je je tweede liefde des te meer.

Je hebt het gevoel dat je eindelijk de persoon hebt gevonden met wie je altijd bedoeld was te zijn. Je hebt het gevoel alsof het ware liefde is, en in zekere zin is het dat…

Het gebeurt met een reden

Net zoals de eerste liefde, moest deze gebeuren. We moesten extreme droefheid ervaren om te herkennen hoe liefde die ons verdient voelt.

Als je nu pijn hebt en je hebt het gevoel dat het voor altijd zal duren, weet dan dat het niet zo hoeft te zijn. Je liefde zal niet minder betekenisvol zijn als je besluit om los te laten.

Je kunt niet eeuwig op iemand wachten. Deze persoon kan zich duidelijk niet aan je binden op een manier die je verdient. Houd van hem, maar loop weg.

Het is oké om te worstelen

Het is heel begrijpelijk dat je het moeilijk zult hebben om deze persoon te vergeten. Wat je voelde was tenslotte buitengewoon. Wat belangrijk is, is niet terugkijken en niet meer zo hard proberen.

Je hebt je best gedaan en het is eindelijk tijd om jezelf emotioneel van hem los te maken en te leren hoe je iets anders kunt accepteren.

Als je merkt dat het verleden je nog steeds achtervolgt, weet dan dat het dat alleen zal blijven doen als je het toelaat.

Er is echt een manier om iemand liefdevol te herinneren zonder dat het je ervan zal weerhouden om geluk met iemand anders te vinden. Je hoeft hem niet te haten en de herinneringen niet te onderdrukken.

De liefde kan er nog steeds zijn, het zal gewoon minder macht hebben over hoe je ervoor kiest om je leven te leven.

” … er zal altijd een stukje van jou in mij zijn en daar ben ik dankbaar voor. Wie je ook wordt en waar je ook bent in de wereld, ik stuur je liefde. Je bent mijn vriend tot het einde.”– de film, “Haar”

3. De liefde die blijft

We Hebben 3 Liefdes In Het Leven En Dit Is Hoe Elk Van Hen Ons Veranderd

Nadat je zoveel moeite hebt gedaan om de harde liefde los te laten, kun je je afvragen: is liefde wel echt? En dan komt de derde liefde op je deur kloppen…

Je bent misschien nog steeds in een kwetsbare toestand, niet helemaal voorbereid om iets nieuws te ervaren, maar wanneer dit soort liefde arriveert, dan is het een trend die je van harte verwelkomt.

Het voelt vredig en bevrijdend. Je bent niet de enige die het probeert, omdat deze persoon je gevoelens beantwoordt. Ze bieden je consistentie en inspanning en ze stoppen nooit om voor je te vechten!

Als je moe bent van de achtbaanrelaties die je vroeger had, dan kun je vrede hebben omdat die periode van je liefdesleven voorbij is. En dit is waarom de 3 liefdes in het leven bestaan – ze helpen je om rust te vinden.

Het is een rustige soort liefde

Deze persoon twijfelt nooit aan je en hij speelt nooit spelletjes. Er is geen aantrekken en afstoten gedrag, maar juist onvoorwaardelijke liefde en zekerheid, die je als geen ander aantrekken.

Je voelt je niet langer ongewenst, ook niet voor een seconde. Deze keer laten word je niet helemaal in de war gebracht, maar hij verzekert je liever van zijn liefde, zelfs zonder dat je erom vraagt.

Als er een probleem is, dan los je dat op door te communiceren. Er zijn geen giftige ruzies of stille periodes. Je geeft er genoeg om om het probleem op een gezonde manier op te lossen.

Ware bedoelingen worden duidelijk gemaakt

Het is niet ongebruikelijk dat je eerste of tweede liefde een raadsel is. Je weet nooit helemaal zeker waar je staat. Je hebt een neprelatie of een situaties en je denkt constant na of het ooit nog iets meer gaat worden.

Nou, met deze tweelingvlamachtige liefde zijn er niet van dat soort problemen. Deze persoon vertelt je meteen wat zijn bedoeling met je is, zodat je niet de hele nacht wakker hoeft te blijven. Hij heeft de emotionele volwassenheid om met de liefde om te gaan die hij voor je heeft.

Er is vriendschap

We Hebben 3 Liefdes In Het Leven En Dit Is Hoe Elk Van Hen Ons Veranderd

Geen mens heeft ooit zo dicht bij mijn ziel gestaan als jij…” – James Joyce

Dit is niet alleen een romantische relatie tussen twee mensen, maar het zijn eerder twee beste vrienden die verliefd op elkaar zijn. Wat betekent dit?

Nou, als je iets in je hoofd hebt, dan is de ander bereid om te luisteren. Hij zal je verdriet nooit alleen laten ervaren, dus hij maakt het ook die van hemzelf.

Als jij gelukkig bent, dan is hij dat ook. Het is genoeg voor hem om je met vreugde te zien, zodat hij zich ook zo gaat voelen.

Je realiseert je waarom het allemaal gebeurde

Na het ervaren van andere soorten liefde, is er nog niets logisch. Pas wanneer je je derde liefde tegenkomt, besef je het doel van alles wat je is overkomen. Je realiseert je de betekenis van alle 3 de liefdes in het leven.

Je moest de pijn van een giftige relatie voelen om te begrijpen dat je al die tijd een gezonde verdiende.

Dit betekent niet dat wat er met je is gebeurd juist was en ook niet dat je dankbaar moet zijn. Niemand zou dankbaar moeten zijn voor het verdriet dat ze hebben ervaren.

Het gaat er eerder om te accepteren wat er is gebeurd en ervoor te kiezen de goede kant ervan te zien (maar jezelf toe te staan om te rouwen).

Als je van mening bent dat je je lessen op de gemakkelijke manier had kunnen leren, dan heb je gelijk. Maar dat is niet aan ons om te beslissen. Het enige wat we kunnen doen is vrede sluiten met het verleden en de huidige relatie koesteren.

Wensen dat je lot anders was, maakt je alleen maar ongelukkig. Waarom ga je niet liever naar je geliefde en vertel hem dat je hem waardeert, en dat je altijd op hem hebt gewacht, zelfs als je het niet wist.

Op welke leeftijd zal ik ware liefde vinden?

We Hebben 3 Liefdes In Het Leven En Dit Is Hoe Elk Van Hen Ons Veranderd

Het is voor elke persoon anders. Sommigen vinden het misschien heel vroeg en anderen aan het einde van hun dagen. Het is echt zowel een speling van het lot als je gretigheid om het te accepteren.

Als je nog steeds vastzit aan de eerste of tweede liefde en je lijkt niet verder te kunnen, dan kan de echte liefde recht voor je neus staan, maar je zult het toch missen. Het komt pas op het moment dat je er helemaal klaar voor bent.

Misschien ben je op dit moment gewoon nog niet klaar voor een relatie, ook al zou je dat wel willen. Iets wensen is niet genoeg, maar ik weet dat je je emoties ook niet zomaar uit kunt schakelen.

Dus, hoe kun je klaar zijn voor je ware liefde? Hoe kun je alle 3 de liefdes in het leven beleven? Als je gek wordt van nieuwsgierigheid, dan wil je misschien het volgende lezen:

  • sta jezelf toe om te rouwen om de verloren liefde
  • volg de geen contact regel
  • beoefen zelfliefde
  • controleer hun sociale media-accounts niet
  • als de herinneringen terugkomen, laat ze dan zijn wat ze zijn
  • fantaseer niet over de verloren liefde
  • vergelijk anderen niet met hen
  • accepteer elke kans op liefde en kijk waar het je leidt.

Is de theorie van 3 liefdes in het leven nauwkeurig?

Dat is het en het is het niet.

Sommigen ervaren echt 3 liefdes in het leven, terwijl anderen er maar één ervaren. Sommigen houden nooit op om aan de harde liefde vast te houden en de rest heeft er een groot aantal.

Het gebeurt ons niet allemaal drie keer. Het gebeurt zo vaak als we het nodig hebben om de lessen te leren. Helaas zijn er mensen die nooit iets leren…

Wanneer het verdriet over een liefde uit het verleden te overweldigend is, begin je bang te worden om verliefd te worden. Je beschermt jezelf op deze manier terwijl het enige wat je echt doet, is voorkomen dat je je ware liefde ziet en bij hem bent.

Dus ja, de theorie is juist… als je het toelaat. Heel langzaam je wonden en ga er weer op uit! Een wereld vol kansen wacht met smart op je.

Laatste gedachten

We hebben allemaal verschillende romantische ervaringen. Er is geen dezelfde liefde die twee keer gebeurt. Toch is de universele waarheid dat wanneer we verliefd worden, het ons meestal helpt om kennis en wijsheid op te doen.

De theorie van 3 liefdes in het leven legt dat perfect uit. Misschien zal niet iedereen precies drie soorten liefde ervaren, maar er zullen niettemin lessen zijn die tot doel hebben om hen naar hun ware liefde te leiden.

Weet dat hoe tragisch het ook is, je verdriet ook verhelderend en wijs is. Laat het zijn werk doen en aanvaard graag de vrucht van zijn arbeid. Leer opnieuw lief te hebben.

PinFlight Image