Skip to Content

4 Lessen Die Ik Heb Geleerd Van Het Daten Van Giftige Mensen

4 Lessen Die Ik Heb Geleerd Van Het Daten Van Giftige Mensen

Omdat ik in het verleden zo vaak gekwetst ben, zou je denken dat ik mijn lesje heb geleerd. In mijn verdediging, daten met giftige mensen is niet iets dat ik op een dag terloops besloot te doen omdat ik me verveelde met mijn volkomen vredige leven.

Ik kreeg het idee dat de irrationele liefde die ervoor zorgt dat je porseleinen borden aan de muur breekt in een vlaag van tranen, op de een of andere manier romantisch was. Sorry, wat?!

De pijn en twijfel die me verteerden elke keer dat ik een nieuwe relatie aanging met weer zo’n lieftallige, manipulatieve eikel, brak me bijna onherstelbaar.

Het kostte me jaren en jaren om de stukken op te rapen en verder te gaan. Jaren om van mijn leven te genieten zonder het gevoel te hebben dat ik iets verkeerds en egoïstisch deed.

Om te gaan leven voor die kleine dingen die het geluk terug in mijn leven brachten. En vooral, om meer van mezelf te gaan houden dan van wie dan ook.

Maar dat betekent niet dat ik nooit momenten meemaak waarin ik worstel met gevoelens van angst, schaamte en verdriet.

Er zijn nachten dat ik, na een drankje of twee, merk dat ik hun namen typ in de zoekbalk. Me afvragend wat ze hebben uitgespookt. Hopend dat ze het niet beter hebben gedaan zonder mij aan hun zijde.

Ik hoopte dat ik niet de enige was die cynisch en bang voor de liefde was. Ik hoopte dat ik niet de enige was met een hoop littekens die me herinnerden aan de ergste gevoelens die ik ooit in mijn leven heb meegemaakt.

Maar dan herinner ik mezelf aan de kracht die ik verzamelde toen ik begon te accepteren dat de dingen die ik doorstond slechts een hulpmiddel waren voor mijn eigen groei.

Ik ben hier om je te vertellen dat je niet dezelfde pijn hoeft te doorstaan ​​als ik. Hier zijn enkele dingen die ik heb geleerd van het daten van giftige mensen.

1. Rode vlaggen zijn niet altijd rood

4 Lessen Die Ik Heb Geleerd Van Het Daten Van Giftige Mensen

Wat bedoel ik daarmee? Wanneer je andere stellen observeert die relatieproblemen lijken te hebben, betrap je jezelf er vaak op dat je denkt: “Ik zou dat nooit laten gebeuren” of “Ik zou zijn manipulatieve gedrag van mijlenver opmerken.”

De trieste realiteit is dat je het waarschijnlijk niet zou merken. Rode vlaggen zijn niet altijd rood. Giftige mensen zijn niet altijd giftig. Of dat is tenminste wat ze je willen laten geloven.

Zie je, daten met iemand die giftig is, betekent niet dat je bent met iemand die je de hele tijd ongelukkig maakt. Die je de hele tijd manipuleert. Hij laat je niet de hele tijd slecht over jezelf voelen.

Dat zou het zoveel gemakkelijker maken om ze te verlaten, maar geloof me, ze zijn slimmer dan dat. Ze leren hoe ze hun gebreken kunnen verbergen. Hoe ze hun bedoelingen kunnen maskeren en je kunnen manipuleren door je te denken dat jij degene bent die paranoïde is!

Dus, hoe voorkom je dat je verstrikt raakt in een vicieuze cirkel waarin je je eigen gezond verstand in twijfel trekt? Vertrouw op dat onderbuikgevoel dat je krijgt als je iemand voor het eerst ontmoet. Geef jezelf wat ruimte en ga niet meteen een relatie aan. Geloof me, iedereen heeft zijn verhaal!

2. Dingen die ik heb geleerd van het daten van giftige mensen: Je bent je eigen beste vriend

Als je een groot deel van je leven met giftige mensen omgaat, leer je jezelf een beetje meer te vertrouwen. Je leert aandacht te besteden aan je eigen oordeel, intuïtie, of hoe je het ook wilt noemen.

Het punt is dat je hem zijn lieve woorden niet laat gebruiken om je te manipuleren door te denken dat je je dingen inbeeldt. Je laat hem je niet vertellen hoe je over iets moet denken. Dat kan je prima zelf.

Dus die vreselijke opmerking die hij zachtjes maakte over de serveerster op je tweede date? Die glimp van irrationele woede die je opmerkte toen je met zijn vrienden rondhing?

Dat verbeeld je je niet! Je had jezelf op dat moment uit die relatie moeten verwijderen.

Geloof me, er is nog veel meer waar dat vandaan kwam. Giftige mensen veranderen niet, ze doen gewoon alsof. Totdat ze niet meer op hun hoede zijn en je hun echte gezicht laten zien. Dus als ze dat doen… Verspil je kostbare tijd niet aan hen en vertrek!

3. Geen relatie is beter dan een schadelijke relatie

4 Lessen Die Ik Heb Geleerd Van Het Daten Van Giftige Mensen

Ik kan niet zeggen dat ik verkering heb gehad met giftige mensen omdat ik bang was om alleen te zijn, maar … ik kan ook niet zeggen dat daar geen waarheid in zit.

Mensen hebben de neiging om ongezonde relaties aan te gaan (en erin te blijven) omdat ze het niet prettig vinden om alleen te zijn. Wat ze niet begrijpen, is dat alleen zijn niet gelijk staat aan eenzaam zijn. Je kunt alleen zijn zonder te verlangen naar de aanwezigheid van iemand anders.

Ik begrijp dat alleen blijven voor sommigen misschien een moeilijke keuze is, maar het is er een die je op de lange termijn zeker vrede zal brengen. Laten we eerlijk zijn, je kunt jezelf nooit pijn doen zoals iemand anders dat zou kunnen.

En geef me niet dat “beter de duivel die je kent dan de duivel die je niet kent” excuus. Het vergelijken van je partner met de duivel zou een rode vlag op zich moeten zijn. Wees niet bang voor het onbekende, vooral als het alternatief niet zo beter is.

Geloof me, ik heb het op de harde manier geleerd. Relaties hebben alles te maken met compromissen, maar zodra je ontdekt dat er dingen zijn waar je geen compromissen over moet sluiten, ben je vrij.

Dit klinkt misschien egoïstisch voor mensen die nooit met manipulatieve schokken te maken hebben gehad, maar … dat is het niet.

4. Dingen die ik heb geleerd van het daten van giftige mensen: Wat je niet doet is belangrijker dan dat wat je wel doet

4 Lessen Die Ik Heb Geleerd Van Het Daten Van Giftige Mensen

Dit is misschien wel de grootste les die je leert door een geschiedenis te hebben met het daten van giftige mensen. Bedenken wat je niet doet, is zoveel belangrijker dan uitzoeken wat je wel doet.

Wie wil er worden gemanipuleerd, bekritiseerd voor alles wat ze doen, en zo vergast dat ze hun eigen gezond verstand in twijfel gaan trekken? Wie wil er nu gereduceerd worden tot een minder mens en onder druk gezet worden om te smeken om een greintje liefde?

Ik zal dat elke dag van de week doorgeven, bedankt.

Dus, hoe vermijd je deze situaties in de toekomst? Zorg ervoor dat je weet wat je niet wilt, en maak het je prioriteit om gezonde grenzen te stellen zodra je merkt dat je een relatie hebt met een nieuw iemand.

Laat niemand aan de touwtjes van je eigen leven trekken. Je bent zoveel beter dan dat. Als je net uit een giftige relatie komt en je voelt je goed, dan ben je vastbesloten om beter te worden… Jij bent de echte winnaar. Geloof me.

PinFlight Image