Skip to Content

5 Dingen Waar Elk Meisje Dat Haar Pijn Verbergt Zich In Kan Herkennen

5 Dingen Waar Elk Meisje Dat Haar Pijn Verbergt Zich In Kan Herkennen

Ze zeggen dat de sterkste zielen in stilte lijden. Zij zijn degenen die anderen niet met hun problemen willen belasten en degenen die alleen door het leven gaan.

Degenen die nooit om hulp vragen en degenen die meestal van buiten het gelukkigst lijken, terwijl ze eigenlijk uit elkaar vallen.

Als dit de dingen zijn waar je jezelf in kunt herkennen, dan betekent dit dat je op de juiste plek bent, want je staat op het punt 5 dingen te lezen waar bijna iedereen die zijn pijn voor anderen verbergt zich in kan herkennen.

1. Soms verberg je zelfs je gevoelens voor jezelf

5 Dingen Waar Elk Meisje Dat Haar Pijn Verbergt Zich In Kan Herkennen

Je draagt al zo lang het masker van een stoere meid dat het op de een of andere manier een deel is geworden van wie je bent.

Je doet al zo lang alsof je harteloos bent dat je uiteindelijk bent vergeten dat je een hart hebt.

Je liegt al zo lang tegen mensen dat je in orde bent dat je het ook bent gaan geloven, ook al weet je diep van binnen dat het niet verder van de waarheid kan zijn.

De waarheid is dat er momenten zijn waarop je pijn zo’n enorme intensiteit bereikt dat je er niet eens tegen kunt om het zelf onder ogen te zien, laat staan om het met iemand anders te delen.

Ook al is dat iets wat je niet zou moeten doen, met de tijd heb je geleerd dat het enige dat je op zijn minst tijdelijke verlichting brengt, is doen alsof het lijden dat je voelt niet bestaat.

2. Je bent bang

5 Dingen Waar Elk Meisje Dat Haar Pijn Verbergt Zich In Kan Herkennen

Ook al is dit het laatste wat je ooit aan jezelf zou toegeven, de waarheid is dat je diep van binnen tot op het bot bang bent.

Je blijft je afvragen hoeveel je nog kunt hebben en voor hoe lang.

Je bent bang om je hart opnieuw te laten breken en opnieuw door dezelfde emotionele pijn te gaan.

Bang om nieuwe mensen binnen te laten en bang om slechte oordelen en beslissingen te nemen.

Tegelijkertijd ben je ook bang dat er iemand komt en de muren afbreekt die je zo zorgvuldig hebt gebouwd.

Bang om in het bijzijn van een ander persoon emotioneel en mentaal naakt te zijn, wie die persoon ook is.

Bang om je kwetsbaarheden en je zwakke kanten aan anderen te laten zien.

3. Je bent je eigen held

5 Dingen Waar Elk Meisje Dat Haar Pijn Verbergt Zich In Kan Herkennen

Door je pijn voor de rest van de wereld te verbergen, verwacht je minder van mensen.

Het heeft je laten geloven dat er geen persoon in je leven bestaat op wie je altijd kunt rekenen of op wie je honderd procent kunt vertrouwen.

In plaats daarvan heb je het heft in eigen handen genomen en ben je je eigen held geworden. Je werd je eigen redder, wind onder je vleugels, fan nummer één en beschermengel.

Je hebt je gerealiseerd dat er niemand is die met een toverstaf in je hoofd kan komen en die al je problemen in een oogwenk op zal lossen.

Jij bent degene die haar eigen gevechten moet voeren en haar best moet doen om haar eigen demonen weg te jagen voordat ze verwacht dat iemand anders dat doet.

4. Je verwacht elke dag uit elkaar te vallen

5 Dingen Waar Elk Meisje Dat Haar Pijn Verbergt Zich In Kan Herkennen

Als je erover nadenkt, is het de laatste tijd alsof je het vertrouwen in jezelf verliest.

Je blijft verwachten dat je in een miljoen stukjes uiteen zult vallen en je ziet elke nieuwe dag die komt als de dag waarop je je breekpunt zult bereiken – als de dag waarop je genoeg hebt gehad en als de dag waarop je zult breken en niet meer gerepareerd zal kunnen worden.

5. Maar je blijft doorgaan omdat je sterker bent dan dat

5 Dingen Waar Elk Meisje Dat Haar Pijn Verbergt Zich In Kan Herkennen

Op de een of andere manier gebeurt dit echter niet. Op de een of andere manier red je het altijd en vind je altijd een manier om uit de as van je gebroken hart te herrijzen.

Op de een of andere manier ga je altijd door, ondanks alle pijn die je ervaart.

Weet je waarom dat zo is? Omdat je veel sterker bent dan je je ooit zou kunnen voorstellen. Je bent je zelf niet eens bewust van alle kracht die je in je draagt.

Je bent je duidelijk niet bewust van het feit dat je eigenlijk een bikkel bent die in alle levensgevechten altijd als winnaar naar voren komt. En het grootste bewijs hiervan is het feit dat je jezelf nog steeds niet hebt opgegeven.

PinFlight Image