Skip to Content

5 Manieren Om Hem Te Houden Als Hij Bindingsangst Heeft

5 Manieren Om Hem Te Houden Als Hij Bindingsangst Heeft

Weet je wat erger is dan iemand zijn die bindingsangst heeft? Met iemand daten die het heeft. Dat wil zeggen, als je überhaupt ooit in die fase komt.

Velen zouden bij het eerste teken dat de persoon die ze leuk vinden bindingsangst heeft vertrekken, maar jij niet. Je houdt van een uitdaging en bent bereid hard te werken om een man zich te laten binden. En ik juich je daarvoor toe.

Laten we over één ding duidelijk zijn: het zal moeilijk en uitdagend zijn en je zult jezelf met veel geduld moeten bewapenen.

Aan die hoop vasthouden zal het ding zijn dat je gaande houdt, maar wees voorzichtig. Je moet nooit andermans gevoelens boven die van jezelf stellen.

Het is oké om te proberen om hem te veranderen, maar wees op het ergste voorbereid. Sta jezelf niet toe om je behoeften en verwachtingen te negeren, alleen maar omdat ze niet met de zijne overeenkomen. Als jullie verschillende ideeën hebben over hoe relaties zouden moeten zijn, dan zijn jullie geen goede match.

Soms voelen we ons aangetrokken tot het idee dat wij degenen zijn die een man zullen helpen veranderen.

Dat is een veelgemaakte fout van vrouwen, dus wees voorzichtig. Meestal willen ze niet eens geholpen worden. Als je dit op tijd realiseert, dan bespaar je jezelf veel tijd en energie.

Als een man echter bereid is om aan zichzelf te werken en zijn bindingsangst als iets te zien dat hij zou moeten veranderen, dan zijn er enkele dingen die je zou kunnen doen die dit gemakkelijker voor hem kunnen maken. Laten we eens kijken wat ze zijn.

5 manieren om hem te houden als hij bindingsangst heeft

5 Manieren Om Hem Te Houden Als Hij Bindingsangst Heeft

1. Vraag naar zijn relatiedoelen

Voordat je hem zelfs maar met zijn bindingsangst probeert te helpen, is het belangrijk om eerst over zijn relatiedoelen te praten.

Als je op zoek bent naar een partner voor het leven, dan kunnen zijn doelen voor op de kortetermijn je pijn doen. Vooral als hij er in het begin niet open over was.

Het is belangrijk dat jullie doelen op elkaar zijn afgestemd als je je relatie wilt laten werken. Zorg er dus voor dat je duidelijk en open bent over je idee van een goede relatie en zorg ervoor dat je zijn idee kent.

Dit zal je helpen te zien hoe serieus zijn bindingsangst is, of dat ze gewoon een excuus zijn om een player te zijn. Je bent bereid om veel tijd en energie in deze relatie te investeren, dus zorg ervoor dat je het voor iemand doet die het niet voor lief neemt.

Om je datingdoelen te bereiken, moet je iemand vinden die dezelfde doelen deelt. Hoewel hij bindingsangst kan hebben, betekent dat niet dat hij niet hetzelfde idee van liefde kan hebben als jij. Het betekent gewoon dat hij te bang is om actie te ondernemen om het zijn realiteit te maken.

2. Probeer te begrijpen waarom hij bang is voor een serieuze relatie

Het is niet gemakkelijk om voor iemand te vallen die angst heeft om zich te binden. Je wilt niets liever dan je dagen met hem doorbrengen, wetende dat hij niet gaat twijfelen en zonder een waarschuwing weg zal gaan. Hoewel dit misschien moeilijk voor je is, is er een kans dat het voor hem nog moeilijker is.

Dat hij bindingsangst heeft moet namelijk door iets worden veroorzaakt. Wat is er met hem gebeurd dat hem zo bang heeft gemaakt voor een serieuze relatie? Er kunnen veel redenen zijn, en met hem erover praten kan jullie beiden helpen.

Meestal komen deze problemen voort uit iets dat in het verleden is gebeurd. Ze kunnen zelfs zo ver teruggaan als zijn jeugd toen hij door iemand in de steek werd gelaten, of het kan worden veroorzaakt door zijn slechte relatie-ervaringen.

Praat met hem wanneer hij er klaar voor is. En dwing hem niet om meer te delen dan waar hij zich comfortabel bij voelt.

Wees geduldig, open en veroordeel hem niet voor de dingen die hij besluit met je te delen. Je moet een veilige ruimte voor hem creëren en hem laten zien dat zijn ervaringen tot het verleden behoren.

3. Zet hem niet onder druk en geef hem wat tijd

Een man die bindingsangst heeft, die heeft één angst: om dingen te moeten doen die hij niet wil doen. Hem onder druk zetten om bij je te zijn, zal hem alleen maar wegduwen. En hem laten zien dat zijn angsten gerechtvaardigd waren.

Vermijd het om hem ultimatums te geven, hem te bekritiseren voor hoe hij is, boos op hem te worden omdat hij niet bij je wil zijn, of hem om de paar dagen vragen te stellen zoals “Wat zijn we?“. Laat hem ademen en er aan wennen om jou in zijn leven te hebben.

Laat hem zich op zijn gemak voelen, zodat het idee van een langdurige relatie met jou helemaal niet slecht lijkt. Ik begrijp dat je alleen je toekomst met hem wilt plannen en dat deze onzekerheid je vanbinnen opeet, maar je moet geduld hebben.

Hij heeft in het verleden slechte ervaringen gehad. En hij moet zich realiseren dat relaties niet het ergste in de wereld zijn. Geef hem wat tijd om je beter te leren kennen en te zien dat je hier niet bent om hem pijn te doen.

4. Laat hem zich er niet slecht over voelen

Hij besloot dat hij zijn angsten met je wilde delen omdat hij je vertrouwt, dus laat hem er geen spijt van krijgen. In plaats van hem te bekritiseren voor de manier waarop hij zich voelt of om je met zijn exen te vergelijken, probeer hem te begrijpen.

Laat hem zien dat jij zijn grootste steun bent en help hem om zijn angsten te overwinnen. Hij voelt zich al slecht, dus laat hem zich niet nog slechter voelen.

Stel hem gerust dat het goed is, dat zijn gevoelens geldig zijn en dat je er samen overheen komt.

5. Stel grenzen en geef je leven niet op

5 Manieren Om Hem Te Houden Als Hij Bindingsangst Heeft

Voordat je zelfs maar probeert zijn opvattingen over relaties te veranderen, moet je vrede sluiten met het feit dat hij misschien nooit zal veranderen. Zet niet je hele leven in om deze relatie te laten werken.

Je kunt er voor hem zijn terwijl je nog steeds grenzen hebt. Zijn angsten zijn niet van jou, dus verander je verwachtingen niet zodat je aan die van hem kunt voldoen. Het is niet jouw taak om iemands therapeut te zijn.

Blijf je leven leiden, verander niet je idee van liefde en steek geen energie in iets dat duidelijk nergens heen gaat. Hoewel je hem wat tijd moet geven, onthoud dat het goed is om het los te laten als het te veel voor je wordt.