Skip to Content

Als Je Probeert Uit Te Zoeken Of Je Samen Zou Moeten Zijn, Dan Ben Je Niet Echt Verliefd Op Hem (En Hier Is Waarom)

Als Je Probeert Uit Te Zoeken Of Je Samen Zou Moeten Zijn, Dan Ben Je Niet Echt Verliefd Op Hem (En Hier Is Waarom)

Liefde is voor ons mensen speciaal en uniek. We hebben een aangeboren behoefte om lief te hebben en bemind te worden. Het zit in onze aard. Liefde is niet gemakkelijk. Het is meer alsof je over hete stenen en doornen stapt. Desalniettemin – is het zeer de moeite waard.

Dit complexe gevoel komt niet echt uit de lucht vallen. Het is zwaar en het vergt veel werk. Soms verheft het onze geest tot we in de zevende hemel zijn, en andere keren maakt het ons gek. Maar al met al is liefde troostend, zielvervullend en zeer noodzakelijk.

Wanneer we van iemand houden, dat wil zeggen wanneer we een romantische relatie met iemand hebben, dan worstelen we met de eeuwenoude vraag, “Is deze persoon de ware voor me?” Van tijd tot tijd is het goed om jezelf vragen te stellen en te twijfelen, maar wat gebeurt er als deze vraag eigenlijk het enige is waar je aan denkt?

In die situaties, wanneer je je constant afvraagt of je wel of niet bij iemand moet blijven, is het echte antwoord eigenlijk heel negatief, en het verbergt zich in de lelijke waarheid dat je niet echt verliefd bent op deze persoon.

Hoe kan ik dat zeker weten? Nou, liefde is in feite complex, maar in zekere zin is het ook vrij eenvoudig. Als je echt van iemand houdt, dan voel je het. Je weet dat die persoon degene is waar je bij hoort te zijn.

Dit is waarom ik je vertel dat je niet echt verliefd bent op je partner.

Dit zijn de signalen dat je niet echt verliefd op hem bent

Als Je Probeert Uit Te Zoeken Of Je Samen Zou Moeten Zijn, Dan Ben Je Niet Echt Verliefd Op Hem

1. Wanneer je verliefd op iemand bent, dan zit die persoon constant in je gedachten

Gaat er een seconde voorbij zonder dat je aan je partner denkt? Meestal, wanneer we verliefd op iemand zijn, dan is die persoon een permanente bewoner van onze geest (en hart).

Dus, als je niet echt kunt zeggen dat je constant aan hem denkt, dan haat ik het om het je te vertellen, maar dan ben je niet echt verliefd.

Natuurlijk, je bent een volwassene en je hebt je baan, hobby’s, vrienden en familieverplichtingen, maar je kunt je dag voortzetten en vrijwel alles doen terwijl je nog steeds aan de man van wie je houdt denkt. Heb je ooit van multitasking gehoord?

Dus, als je probeert uit te zoeken of je met een man moet zijn waar je niet eens zoveel aan denkt, dan weet je je antwoord al.

2. Je voelt je veilig bij hem

Als je echt verliefd bent, dan is die persoon je veilige plek, je menselijke schild van al het slechte, je haven in een onrustige zee.

Maar je vraagt je af of je wel of niet bij elkaar moet blijven? Vraag jezelf af waarom? Ben ik veilig bij deze man? Veroorzaakt hij stress bij me? Triggert hij mijn trauma? Zie ik mezelf voor een lange tijd, misschien voor altijd, gelukkig met hem zijn?

Vertrouw ik deze man met mijn hart? Weet ik zeker dat hij me nooit pijn zal doen? Heeft deze man me al pijn gedaan? Vertrouw ik erop dat hij het niet weer zal doen?

Probeert hij me van mijn vrienden en familie te vervreemden? Manipuleert hij me emotioneel? Voel ik me gespannen als ik bij hem ben?

Als een van deze vragen je een ongemakkelijk gevoel geeft of je aan je geestelijke gezondheid laat twijfelen, dan is dit zeker niet de man voor jou.

3. Je wilt elke seconde van je vrije tijd met hem doorbrengen

Net als bij de eerste, als je niet elke seconde van je vrije tijd met je partner wilt doorbrengen, ben je dan wel echt verliefd of vertel je jezelf gewoon dat je dat bent?

Natuurlijk hebben we allemaal grenzen en persoonlijke ruimte nodig en tijd uit elkaar is erg belangrijk voor een relatie om te werken.

Maar als er niet op zijn minst een sterk en brandend verlangen is om hem onmiddellijk te zien nadat je je ogen hebt geopend, wat heeft het dan eigenlijk voor zin om het liefde te noemen?

4. Hij roept mededogen in je op

Ik zeg niet dat je niet alleen meelevend bent, maar als je echt van iemand houdt, dan ontwikkel je een soort van sterk medeleven specifiek voor die persoon.

Je geeft om zijn dag op het werk, of iemand hem heeft lastiggevallen en op zijn knoppen heeft gedrukt. Je maakt je zorgen of hij een voedzame maaltijd heeft gegeten en zijn medicijnen in heeft genomen. Het kan je schelen of hij ‘s ochtends op tijd is opgestaan of ‘s avonds naar de sportschool is gegaan.

Je wilt voor deze persoon zorgen, niet zoals je voor je vrienden en familie zorgt, maar op een veel dieper niveau. En je wilt ook door deze persoon verzorgd worden.

Dus als je je niet zo verbonden voelt met je partner, dan ben je niet echt verliefd op hem.

5. Je voelt een steek van jaloezie wanneer hij zijn vrije tijd met iemand anders doorbrengt

Als Je Probeert Uit Te Zoeken Of Je Samen Zou Moeten Zijn, Dan Ben Je Niet Echt Verliefd Op Hem

Ik heb het niet over die ziel verpletterende giftige jaloezie die zo onverklaarbaar giftig is dat ik me afvraag waarom mensen het überhaupt voelen. Ik heb het over die schattige kleine hoeveelheid jaloezie die je ervaart wanneer je partner zijn vrije tijd met zijn vrienden of familie doorbrengt (zoals hij helemaal zou moeten doen).

Jaloezie is een normale emotie. Het is belangrijk hoe je het onder controle hebt. Als er echter helemaal geen jaloezie is in je relatie, en het je letterlijk niet kan schelen wie je partner ziet en als je hem dagen niet ziet, ben je dan wel verliefd, schat? Ik denk het niet.

6. Je respecteert elkaars grenzen

Je weet dat je verliefd bent op de juiste man als je elkaars grenzen respecteert, hoe onrealistisch of beperkend ze je ook lijken.

Proberen iemands grenzen niet te overschrijden is voor elke relatie uiterst belangrijk, niet alleen voor de romantische.

Als jij en je partner je best doen om ze niet over te gaan, dan kun je er zeker van zijn dat jullie elkaar enorm liefhebben en respecteren.

Maar als een van jullie dat niet doet, dan ontstaan er problemen. De persoon wiens grenzen zijn geschonden, voelt zich dan onveilig, angstig en overweldigd.

Dus, als je partner je grenzen niet respecteert, of als je het gevoel hebt dat je onwetend bent tegenover de zijne, dan ben je niet echt verliefd en zouden jullie niet samen moeten zijn.