Skip to Content

5 Meiden Onthullen Hoe Het Is Om Met Een Narcist Te Daten (Zet Je Schrap)

5 Meiden Onthullen Hoe Het Is Om Met Een Narcist Te Daten (Zet Je Schrap)

Als je nog nooit het onfortuinlijk geluk hebt gehad om met een narcist te daten, dan moet je een van de gelukkigen zijn. Het is moeilijk om die kogel te ontwijken als je echt niets van ze af weet.

We hebben allemaal de verhalen gehoord en bekentenissen van zowel narcisten als hun slachtoffers gelezen. Maar er van tijd tot tijd over horen is niet hetzelfde als er oog in oog mee staan.

Mensen die met dit soort mensen om zijn gegaan, hebben veel moed. Ik weet dat ik daar zo snel mogelijk weg zou willen.

Het kost echter veel tijd en geduld om je uit hun harde behandeling te wriemelen. Na enige tijd doorgebracht te hebben met een narcist, begin je al je acties, woorden en gedachten in twijfel te trekken.

Je voelt je niet eens meer als jezelf. Het is alsof je iemand anders bent geworden, zoals een marionet die alles doet wat hem gezegd wordt.

De gelukkigen zijn degenen die aan de narcistische mishandeling ontsnappen. Degenen die nog gelukkiger zijn, zijn mensen die erin geslaagd zijn om goed te genezen na alles waaraan ze zijn onderworpen.

Hoe het is om met een narcist te daten

Wat nog moeilijker is dan het verlaten van die giftige relatie, is besluiten om erover te praten. Hier hebben we een paar bekentenissen van meiden die ons vertellen hoe het is om met een narcist te daten.

Een pluim voor iedereen die openlijk kan spreken over wat ze hebben meegemaakt en alles wat er tussen hen en hun misbruiker is gebeurd. We kunnen ons alleen maar voorstellen dat het een van de moeilijkste tijden van hun leven was.

Laten we wat informatie uit de eerste hand ontdekken. En laten we bidden dat de gevolgen niet te veel voor hen zijn om te dragen.

1. Het is vermoeiend

5 Meiden Onthullen Hoe Het Is Om Met Een Narcist Te Daten (Zet Je Schrap)

“Het voelde alsof ik elke dag meer en meer van mijn energie werd beroofd. Elk uur was vermoeiend en ik was moe zodra ik met hem ophing.

Het is niet makkelijk om met een narcist te daten. Je maakt je namelijk constant zorgen over het volgende wat hij gaat doen. Wat gaat hij zeggen, zal het mijn gevoelens kwetsen, enz.

Ik was nog niet eens voor een minuut tevreden of zorgeloos. Het voelde alsof ik altijd in een schuilplaats zat, omdat ik hem niet echt wilde zien. Ik wist dat zodra hij me zag, hij iets gemeen te zeggen zou hebben.

Het was een echte nachtmerrie om met een narcist te daten. Hij ontnam me mijn avontuurlijke geest, zelfvertrouwen en mijn vertrouwen.

Het is echt vermoeiend als je constant over zijn volgende stap na moet denken en waar het toe zal leiden. Na de breuk ben ik zo dankbaar voor een goede nachtrust en wat rust.”

– Anna, 25

2. Het is vernederend

“Als we samen waren, dan had ik het gevoel dat ik hem niet waard was. Hij liet me geloven dat hij veel beter was dan ik, maar hij deed het zo gladjes zodat ik geen argwaan zou krijgen.

Als je het mij vraagt, heb ik nog steeds geen idee hoe hij het heeft gedaan, maar het is waar. Mijn zelfvertrouwen was uiteindelijk zo laag dat ik stopte met alleen uitgaan. Ik vertrouwdealtijd op hem om ergens heen te gaan.

Het voelde vernederend, omdat ik volledig afhankelijk van hem was. Diep van binnen, in mijn achterhoofd, wist ik dat dit precies was wat hij wilde, waardoor ik me nog slechter voelde.

Ik gaf mezelf de schuld dat ik niet sterk genoeg was om mijn eigen beslissingen te nemen en een apart leven van hem te hebben. Maar het leek toen niet mogelijk.

Ik schaam me nu dat ik het zover heb laten komen. Als ik terugkijk op mijn vroegere zelf, dan kan ik het niet helpen dat ik mijn hoofd met afkeuring schud.”

– Melanie, 28

3. Het is onvergetelijk

5 Meiden Onthullen Hoe Het Is Om Met Een Narcist Te Daten (Zet Je Schrap)

“Het is echt iets wat ik nooit helemaal uit mijn hoofd kan wissen. Wat ik heb meegemaakt heeft me geleerd, dat het niet makkelijk is om met een narcist te daten.

Ze zijn zo onvoorspelbaar. Het ene moment lach je en het volgende moment zit je te huilen. En dat allemaal om iets wat hij zei of deed.

Hoe graag ik ook alle herinneringen uit mijn hoofd zou willen verwijderen, ik hou nog steeds aan een aantal delen vast. Het helpt me om te weten hoe ik niet behandeld zou moeten worden.

Natuurlijk heb ik spijt en zal er de rest van mijn leven spijt van hebben dat ik jou in mijn leven heb toegelaten. Maar ik probeer mijn fouten te erkennen en ervan te leren.

Het is zeker geen gemakkelijke taak. Maar het is een ervaring die ik nooit zal kunnen vergeten, dus ik probeer er het beste van te maken.”

– Lilian, 26

4. Het maakt je gek

“De hele tijd dat we samen waren, voelde het alsof ik mijn verstand begon te verliezen. Ten eerste, waren het de liefdesbombardementen die me lieten denken dat hij het echt meende.

Ik kon mijn eigen ogen niet geloven, en ik wist dat het te mooi was om waar te zijn. Maar ik bleef blindelings elk woord geloven dat ooit uit zijn mond kwam.

De volgende strategie die hij gebruikte om me gek te maken is gaslighting. Dit heeft mijn hoofd echt in de war gebracht. Het is niet geschikt voor angsthazen.

Hij deed nog heel veel andere dingen om me te laten flippen. Ik kan me ze niet eens allemaal herinneren, want op dit moment is het allemaal een waas voor me.

Het gebeurde allemaal gedurende een lange tijd, maar het gebeurde ook al te snel voor mij om het feit te begrijpen dat ik op het punt stond om met een narcist te daten.”

– Evelyn, 27

5. Het is triest

5 Meiden Onthullen Hoe Het Is Om Met Een Narcist Te Daten (Zet Je Schrap)

“Het zet je echt op een plek waar je niet echt veel keuzes hebt. Je opties worden geminimaliseerd en je hebt slechts een beperkt aantal pogingen om een nieuwe start in je leven te krijgen.

Het ruïneert je echt als persoon. Ik ben nooit in staat geweest om weer de persoon te zijn die ik was voordat ik met een narcist ging daten.

Het verpest je band met jezelf, het verbreekt je relatie met de mensen waar je het meest van houdt, zoals familie en vrienden. Het is echt een krachtig iets.

Ik zou het niemand toewensen, want het is zo’n vreselijk iets voor iemand om te ervaren. Als ik daar nog een dag langer was gebleven, dan had ik het niet gered. Misschien ligt het aan mij, maar zo zie ik het.”

– Kate, 27

PinFlight Image