Skip to Content

5 Tekenen Dat Je Niet Jaloers Bent: Hij Respecteert Je Echt Niet

5 Tekenen Dat Je Niet Jaloers Bent: Hij Respecteert Je Echt Niet

Veel vrouwen hebben de neiging om enkele belangrijke rode vlaggen in hun relaties te negeren. Ze zijn zich er duidelijk van bewust dat er iets niet klopt en dat ze meer verdienen, maar ze blijven stil en doen niets. Ze willen niet gek, jaloers of dramatisch overkomen en doen er daarom alles aan om hun partners te plezieren om ze te verzachten en anders te laten handelen.

In deze cirkel van slechte behandelingen en vaak emotionele mishandeling, verliezen vrouwen vaak zichzelf uit het oog en beginnen ze te twijfelen aan hun potentieel en waarde. Dit gebeurt omdat hun partners hen niet respecteren zoals ze het verdienen om gerespecteerd te worden.

Je man kan je midden in de zin onderbreken, grappen maken over je doelen en dromen, of weigeren je met iets in huis te helpen. Hij kan zijn beloften niet nakomen, met andere vrouwen flirten of zelfs gemene dingen zeggen.

Dit zijn enkele duidelijke tekenen van gebrek aan respect waarmee veel vrouwen worden geconfronteerd. Als je twijfelt aan de bedoelingen van je partner met jou, kan dit artikel je helpen enig licht op de waarheid te werpen. Hier zijn 5 tekenen dat je partner respectloos is voor jou en dat jij niet jaloers bent.

1. Hij liket foto’s van andere meisjes

5 Tekenen Dat Je Niet Jaloers Bent: Hij Respecteert Je Echt Niet

Het leuk vinden van foto’s van andere meisjes online is een zeer omstreden onderwerp. Sommige stellen denken er niet te veel over na, terwijl anderen het erg frustrerend vinden. Gewoonlijk is een gezonde relatie er een wanneer beide partners aan dezelfde kant staan.

Een lelijke realiteit is echter dat veel paren niet op deze manier functioneren. Meestal zijn het mannen die andere meisjes leuk vinden en volgen, terwijl vrouwen sociaal media loyaal blijven aan hun partners.

Begrijp me niet verkeerd. Het is één ding als je partner de foto’s van zijn zus, neef, goede vriend, collega of je vriend leuk vindt op Instagram. Maar als hij actief op zoek gaat naar bikinifoto’s van willekeurige meisjes, moet je weten dat dat niet erg respectvol voor hem is.

En het is vooral respectloos van hem als hij oplaait en je jaloers noemt elke keer dat je zegt dat dit soort gedrag je stoort.

Het is oké als het je pijn doet. Wat niet oké is, is als hij er opzettelijk voor kiest om je pijn te doen.

2. Jij bent niet jaloers, hij is te flirterig (en dan bedoel ik niet met jou)

Er is niets verwoestender dan je vriend te zien flirten met een andere vrouw. Hij kan alle excuses verzinnen om je te vertellen dat hij gewoon beleefd is, maar als iemand weet hoe hij is als hij verleidelijk is, dan ben jij het wel.

Weet je het niet meer? Jij was ooit ook zijn “prooi”.

Een man die besluit met iemand anders te flirten in het bijzijn van zijn partner en haar later jaloers noemt als ze erop reageert, verdient geen plaats in haar leven. Vergeet dat nooit.

Het maakt niet uit hoe lang jij en je partner al samen zijn, als hij met iemand zou moeten flirten, zou jij het moeten zijn. Punt uit.

3. Hij is overdreven close met zijn vriendinnen

Vrouwen raken vaak geïrriteerd als hun vriend te dicht bij zijn vriendinnen staat. Vooral als hij die ene, speciale, “ze is niet zoals de rest” vriend heeft.

Als hij meer tijd met haar doorbrengt dan met jou. Wanneer hij constant om zijn telefoon lacht omdat ze iets hilarisch heeft gestuurd. Als ze af en toe op zijn schoot zit en hem liefdevol omhelst, of als ze logeerpartijtjes hebben.

Zus, ik haat het je te vertellen, maar je deelt je man met haar.

Laten we één ding rechtzetten. Er is niets mis mee als je vriend goede vriendinnen heeft.

Ik kan je vertellen uit mijn persoonlijke ervaring. Ik heb een beste vriend van een jongen en zijn vriendin kiest mij als hun bruidsmeisje. Dat komt omdat hij altijd als een broer voor me was, en zijn vriendin (nu vrouw) werd in een oogwenk mijn nieuwe bestie.

Dat soort vriendschap is helemaal prima. Maar als je partner haar behandelt zoals hij jou behandelt (of beter!), dan heb je alle recht om boos te zijn. Hij hoeft niet met haar naar bed te gaan om dit gedrag als bedrog te beschouwen.

4. Jij bent niet jaloers, maar hij plaatst je nooit op sociale media

“Oh lieverd. Waarom reageer je overdreven? Je weet dat ik dat soort dingen niet graag op mijn socials post.”

Nee. Ik heb dit niet zomaar verzonnen. Dit is de exacte zin die de vriend van mijn vriend haar vertelde toen ze hem vroeg waarom hij nooit foto’s van hen samen op zijn Instagram plaatst.

Dat soort dingen? Is hij serieus? Voor een echte man is zijn vriendin niet ‘dat soort dingen’.

Dames, maak je hier geen zorgen over. Je bent niet jaloers, je reageert niet overdreven, je bent niet dramatisch.

Het is niet alsof je hem vraagt om zijn hele profiel aan jou te wijden. Het is prima als je wilt dat hij hier en daar een schattige foto plaatst om de wereld te laten zien dat hij “van de markt is”.

Een schattige foto van jullie twee samen van jullie laatste reis met een lief bijschrift. Een verhaal over jou waar je pizza eet in je favoriete restaurant. Die dingen zouden geen probleem voor hem moeten zijn om te doen.

5. Hij bewaarde zijn dating-apps

5 Tekenen Dat Je Niet Jaloers Bent: Hij Respecteert Je Echt Niet

Dit is een schoolvoorbeeld van wat duidelijk gebrek aan respect is. Als jij en je vriend al geruime tijd aan het daten zijn, dingen officieel hebben gemaakt en zelfs elkaars vrienden en familieleden hebben ontmoet, is er echt geen reden voor hem om nog steeds zijn Tinder-profiel te hebben.

‘O, kom. Waarom ben je jaloers? Ik heb geen tijd om het te verwijderen. Het is me echt ontschoten. Jeetje, je bent zo’n drama-koningin!

Meisje, je bent misschien wat dan ook, maar je bent zeker geen dramaqueen. Het duurt letterlijk twee tot drie seconden om een app te verwijderen. Hij kan niet zeggen dat hij geen tijd heeft gehad om het te doen en wegkomen met zo’n waardeloos excuus.

De enige reden waarom hij nog steeds zijn Tinder-profiel of een andere dating-app behoudt, is omdat hij zijn opties graag openhoudt. Denk je dat hij de app ‘s avonds laat niet swipet als je slaapt? Denk nog eens na!

Neem mijn advies aan: als je man zich graag vrijgezel gedraagt, moet je hem vrijgezel maken.