Skip to Content

Waarom Je Man Een Affaire Had (Dat Had Niks Met Jou Te Maken)

Waarom Je Man Een Affaire Had (Dat Had Niks Met Jou Te Maken)

Ik weet dat het moeilijk is en misschien heb je jezelf de schuld gegeven. Maar ik ben hier om je te bewijzen dat wat je man deed niets met jou te maken had.

Hij koos ervoor om een affaire te hebben en je huwelijk te ruïneren, en het is alleen zijn schuld.

Vreemdgangers proberen zichzelf vaak te verdedigen, maar één ding is zeker: als je echt van iemand houdt, ga je niet naar een ander.

Je man heeft geprobeerd uit te leggen dat het een vergissing was. Maar fouten worden per ongeluk gemaakt en vreemdgaan is nooit een ongeluk.

Het kan niet in een paar seconden gebeuren. Een fout is wanneer je een type fout maakt of een verkeerd resultaat krijgt op een toets.

Maar flirten en eindigen met een andere vrouw is geen vergissing of een ongeluk. Hij had genoeg tijd om te beseffen dat hij jou heeft, maar het kon hem niet schelen.

Het heeft niets met jou te maken. Het was zijn keuze en nu moet hij leven met de gevolgen van zijn eigen daden.

Maar om je te helpen begrijpen waarom het niet jouw schuld is, heb ik een lijst gemaakt met de meest voorkomende redenen waarom getrouwde mannen een affaire hebben.

1. Ego boost

Waarom Je Man Een Affaire Had (Dat Had Niks Met Jou Te Maken)

Vind je het leuk om complimenten te krijgen? Ik weet zeker dat je dat doet, want het voelt fijn als iemand zegt dat je mooi haar hebt, of dat je nieuwe jurk je mooi staat. Het geeft echt een boost aan je humeur. Maar dat is het, het is gewoon iets dat je dag opfleurt.

De meeste mannen zijn echter geobsedeerd door het stimuleren van hun ego. En als ze getrouwd zijn, krijgen ze meestal niet zoveel complimenten als voorheen.

Als ze erachter komen dat iemand zich tot hen aangetrokken voelt, voelen ze zich krachtiger en daarom vallen ze voor die mensen. Of om preciezer te zijn, ze vallen voor hun woorden.

2. Hij begint een affaire uit woede

Een van de meest voorkomende redenen waarom een getrouwde man een affaire aangaat, is woede. Als ze boos zijn, is het alsof ze totaal andere mensen worden. Al hun morele codes verdwijnen en ze worden beesten die alleen aan zichzelf denken.

Het ergste is dat ze soms boos worden om de kleinste dingen. Iemand sloeg je bijvoorbeeld en ze denken dat jij het was die dat uitlokte.

Of ze hadden gewoon het gevoel dat je ze negeerde. Weet je wat? Het is nog steeds niet jouw schuld!

3. Situatie

Een andere veel voorkomende reden die bewijst dat het niet jouw schuld was, is de situatie. Overspelige echtgenoten proberen vaak te zeggen dat ze het deden omdat ze dronken waren en niet helder konden nadenken.

Of dat ze erg gestrest waren over iets en dat deze andere vrouw dichtbij was, dus maakten ze een fout door een affaire te beginnen.

Het is niet jouw schuld dat hij dronken is geworden. Het is niet jouw schuld dat hij niet aan je dacht op de momenten dat hij gestrest was.

Dat zijn slechts excuses die hij gebruikt om je een slecht gevoel te geven en hem te vergeven. Trap daar niet in. We weten allemaal wat we doen, zelfs als we erg dronken zijn.

4. Hij begon een affaire om te ontsnappen aan de realiteit

Je man had misschien een affaire omdat hij probeerde te ontsnappen aan de realiteit. Hij werd overweldigd door iets dat gaande was in zijn leven en hij besloot iets te doen om zijn gedachten af te leiden.

Maar hij koos slecht en vernietigde het kostbaarste wat hij had, jouw huwelijk. Hij wist dat hij met je kon praten, maar hij maakte geen gebruik van die mogelijkheid.

In plaats daarvan kreeg hij een verlangen om weg te komen van zijn dagelijkse leven en handelde hij egoïstisch.

5. Hij koos er bewust voor

Een andere reden is heel simpel. Hij had een affaire omdat hij ervoor koos. Hij is een ontrouwe echtgenoot die niet wist hoe hij zijn vrouw moest respecteren. In plaats daarvan vond hij iemand anders en wilde hij iets nieuws uitproberen.

Hij dacht niet na over wat er daarna zou gebeuren. Hij deed wat hij op dat moment wilde doen, en ik weet dat het moeilijk is om dit te lezen, maar hij dacht toen waarschijnlijk niet aan jou. Waarom? Omdat hij egocentrisch is.

Het is niet jouw schuld dat hij zo is. Geef jezelf dus niet de schuld van iets wat hij heeft gedaan.

6. Hij begon een affaire voor het avontuur

Weet je waarom mannen graag videogames spelen? Omdat ze van avontuur houden. Elk nieuw level brengt iets wat ze nog nooit eerder hebben gezien, nieuwe personages om mee te spelen en nieuwe uitdagingen en taken.

Je man heeft misschien een affaire gehad omdat hij ook een soortgelijk soort avontuur in zijn leven wilde. Ook al hadden jullie samen nieuwe avonturen kunnen beleven, hij koos ervoor ontrouw te zijn. Het is dus niet jouw schuld. Het was vanaf het begin zijn keuze.

7. De opwinding

Als je mannen vraagt waarom ze vreemdgaan, zijn enkele van de meest voorkomende antwoorden dat het gevoel hen opwond. Ze raken opgewonden door het risico om betrapt te worden dat het groter wordt dan hun gevoelens van liefde.

Het is, nogmaals, een van de bewijzen dat je met een jongen te maken had en niet met een echte man. Omdat echte mannen nooit het risico zouden lopen om de vrouw van hun dromen een paar dagen van opwinding te verliezen.

8. Hij begon een affaire omdat hij nog niet volwassen is

Waarom Je Man Een Affaire Had (Dat Had Niks Met Jou Te Maken)

Je man is onvolwassen. Hij dacht er niet aan dat hij een mooi huwelijk op het spel zette.

In plaats daarvan was het enige waar hij aan dacht plezier maken. En als dat het enige is waar je aan denkt, verlies je een mooie, sterke, slimme en interessante vrouw die je naast jezelf hebt.

9. Hij dacht dat hij ermee weg kon komen

En ten slotte had hij een affaire omdat hij er zeker van was dat hij ermee weg zou komen. Hij gaf alleen om zichzelf en daardoor vergat hij het feit dat je heel goed in staat bent om erachter te komen dat hij iets doet wat hij niet hoort te doen.

Zijn egoïsme leidde ertoe dat hij dacht dat hij de slimste was en dat er geen kans was dat je achter zijn acties zou komen. Maar Raad eens? Je hebt hem gevangen.

Zie je, je man die een affaire had, had niets met jou te maken. Het was alleen zijn schuld en dat zal voor altijd zo blijven, hoe vaak hij ook probeert zich te verontschuldigen.

Hij koos voor zichzelf en hij ruïneerde je huwelijk. Je verdient zoveel beter, dus trap niet in zijn tranen. Je bent zoveel meer waard!