Skip to Content

7 Dingen Die Je Moet Weten Nadat Je Aan Een Narcistische Relatie Bent Ontsnapt

7 Dingen Die Je Moet Weten Nadat Je Aan Een Narcistische Relatie Bent Ontsnapt

Alles draait om hem. Hij is het centrum van de wereld. Nou, niet meer. Je hebt er genoeg van.

Je hebt eindelijk de moed om uit deze nachtmerrie van een narcistische relatie te stappen, maar het zal niet makkelijk zijn.

Het is niet alleen dat je niet zo makkelijk zult ontsnappen, maar zelfs als je dat doet, ben je emotioneel gezien beschadigd. Je zult heel lang niemand kunnen vertrouwen.

Je zult elke andere relatie als een potentiële dreiging zien om gekwetst te worden – om weer gevangen gezet te worden.

Als je een narcistische man ontmoet, dan is hij perfect.

Hij is de beste persoon die je ooit hebt ontmoet. Hij zet zijn ‘goede vent’ masker op en hij is klaar om de perfecte misdaad te plegen — om je in zijn kleine val te lokken.

Hij vleit je. Hij vertelt je precies de woorden die je wilt of nodig hebt om te horen.

Jij bent zijn doelwit en hij zal alles doen om je te krijgen. Je moet begrijpen dat hij het echt nodig heeft om je te krijgen.

Hij heeft iemand nodig om uit te putten zodat zijn ego een boost krijgt, zodat hij kan blijven leven en de lucht van iemand anders kan inademen.

Zodra je voor zijn truc valt en je je toewijdt, dan zal het vanaf daar bergafwaarts gaan. Dan begint hij, beetje bij beetje, zijn ware gezicht te onthullen.

Alle maskers zijn plotseling weg. Hij heeft je in zijn web gevangen.

Als je eindelijk de moed hebt om hem te verlaten, zal hij het voelen. Hij zal weten dat je hem wil verlaten en hij zal al zijn spelletjes gebruiken, om je maar terug te winnen. Hij zal je valse hoop geven.

Je zult heel even denken dat hij veranderd is. Je zult er helemaal naast zitten.

Het enige wat je kunt doen om deze nachtmerrie van een narcistische relatie te verlaten is om dingen voor eens en altijd af te breken — zonder genade, want hij zal daar misbruik van maken.

Zelfs als je het met hem uitmaakt, wees dan voorbereid dat de volgende dingen kunnen gebeuren:

1. Hij gaat je stalken

Ieder normaal mens zou gekwetst zijn, omdat je weg bent gegaan. Maar ergens langs de lijn, zou hij zich gerealiseerd hebben dat jullie in een relatie zaten die je meer ellendig dan gelukkig maakte.

Dus, een relatie verlaten die niet bij je past, is een normale stap.

Maar een narcist zou dat nooit accepteren. Zijn ego is te groot en hij is te veel verliefd op zichzelf om zich te kunnen realiseren dat iemand niet gelukkig met hem is.

Dus hij zal heel erg kwaad zijn. En als hij je niet kan verleiden om weer in een relatie met hem te komen, dan zal hij je stalken en lastigvallen.

Dat is zijn laatste stap, omdat hij superieur moet zijn aan jou, en als hij dat verliest, dan wordt hij wanhopig. Toen je hem dumpte, voelde hij zich machteloos.

2. Hij zal gaan aantrekken en afstoten

Stemmingswisselingen – het beste woord om hem te beschrijven. Hij neemt contact met je op na de breuk. Hij zal proberen dat jullie weer bij elkaar komen.

Eerst zal hij zijn charme en zijn ‘perfecte’ moves gebruiken om je terug te krijgen zoals de eerste keer dat hij je had versierd.

Als je daar niet in trapt, dan wordt hij gek. Zijn ware ik zal naar de oppervlakte komen. Dan zal hij beseffen wat hij gedaan heeft en zal hij kalmeren.

Hij zal overschakelen naar een ‘goede man’. Als hij zo vaak van stemming verandert, dan betekent dat dat je een zenuw hebt geraakt.

Je hebt hem weer machteloos gemaakt.

3. Hij zal slecht over je praten

7 Dingen Die Je Moet Weten Nadat Je Aan Een Narcistische Relatie Bent Ontsnapt

Hij zal proberen om slecht over je te praten. Hij zal proberen je reputatie te vernietigen. Elke mogelijke leugen die je je kunt voorstellen, zal hij vertellen.

Hij zal totaal geen grenzen hebben. Jij bent tenslotte degene die zich van zijn mishandelende gedrag heeft bevrijd.

Je realiseerde je dat je meer waard bent en dat vindt hij niet prettig.

Dit is zijn manier om wraak te nemen. Dit is zijn manier om je te raken.

4. Hij zal proberen je te manipuleren

Je moet het spel zonder emoties spelen. Geef hem geen reden of hoop geven dat jullie weer bij elkaar komen.

Zelfs als je nog iets voelt, dan moet je die gevoelens uitschakelen. Je weet dat hij niet gaat veranderen. Punt.

Hij zal je hoe dan ook proberen te manipuleren, maar als hij ziet dat het je allemaal koud laat, dan zal hij het opgeven.

5. Hij moet gelijk hebben

Hij moet winnen. Ondanks het feit dat jij degene was die hem verliet, zal hij alles doen wat in zijn macht ligt om ‘de breuk te winnen’.

Zijn ego moet onder controle zijn. Als je probeert een deal met hem te sluiten of een compromis te sluiten, dan zal hij het gebruiken om de situatie in zijn voordeel te draaien. Hij moet winnen!

6. Hij zal het grote geschut gebruiken

Omdat zijn trots en ego gekwetst zijn, omdat hij niet gewend is om gedumpt te worden, zal hij alles wat hij heeft tegen je gebruiken.

Alles wat je hem over jezelf hebt verteld is niet meer veilig. Elke geheime of diepe emotie die je met hem hebt gedeeld staat nu op het spel om openbaar te worden gemaakt.

Hij zal alles wat je in verlegenheid brengt tegen je gebruiken.

Op dit punt, zal hij dit niet doen om je terug te krijgen, omdat hij weet dat het schip is gevaren. Hij zal het doen om je expres pijn te doen.

7. Hij zal jou de schuld geven

7 Dingen Die Je Moet Weten Nadat Je Aan Een Narcistische Relatie Bent Ontsnapt

Als al het andere faalt en er geen hoop meer is, dan zal hij jou de schuld voor alles geven.

Hij zal proberen je te overtuigen dat jij degene was die jullie relatie heeft vernietigd. God verhoede dat hij het was—hij is onberispelijk.

Aan het begin van de relatie zette hij je op een voetstuk. Hij liet je je als een koningin voelen.

Dat was allemaal met opzet, en toen hij eindelijk zijn ware gezicht begon te laten zien, vernietigde hij alles door zichzelf te zijn.

Hij gaf jou de schuld. Je weet dat dat niet waar is, maar hij moet dat geloven zodat hij zijn narcistische leven kan blijven leiden.

PinFlight Image