Skip to Content

7 Ongelukkige Tekenen Dat Je Met Een Machiavellist Uitgaat Die Je Niet Verdient

7 Ongelukkige Tekenen Dat Je Met Een Machiavellist Uitgaat Die Je Niet Verdient

Je ontmoet iemand en hij brengt eindelijk alle vlinders weer tot leven. Het is moeilijk te geloven dat er iemand is die zo charmant en perfect is. Zijn zelfvertrouwen is erg aantrekkelijk en je voelt je speciaal omdat hij jou heeft gekozen.

Echter, na enige tijd begin je een aantal eigenschappen op te merken die erop wijzen dat hij misschien niet zo perfect is. Misschien denkt hij dat zijn plannen belangrijker zijn dan de jouwe, of geeft hij nooit toe dat hij een fout heeft gemaakt? Helaas kan dit een teken zijn dat je met een machiavellist uitgaat.

De meeste mensen weten niet hoe ze er een moeten herkennen, dus ik ben hier om je te helpen. En als je je partner herkent, dan hoop ik dat je erachter komt hoe giftig hij echt is. Hier is alles wat je moet weten.

Wat is machiavellisme?

Heb je ooit van Niccolò Machiavelli gehoord? Hij was een beroemde filosoof en politicus die tijdens de renaissance leefde. Maar waarom is deze persoonlijkheidsstoornis naar hem vernoemd?

Het is omdat hij een opstel ‘De Prins’ schreef waarin hij stelde dat elke heerser moet weten hoe hij moet manipuleren om te krijgen wat hij wil. Dus, als je de zin ‘het doel heiligt de middelen’ hebt gehoord, dan weet je waar ik het over heb.

Machiavellisme kan bij iedereen voorkomen, ongeacht leeftijd of geslacht. Het komt echter vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Maar hoe weet je zeker dat je met een machiavellist uitgaat?

7 onfortuinlijke tekenen dat je met een machiavellist uitgaat

7 Ongelukkige Tekenen Dat Je Met Een Machiavellist Uitgaat Die Je Niet Verdient

Geweldig, nu je weet wat machiavellisme is, ben je klaar om te leren hoe je een machiavellist herkent. Het is een van de meest giftige soorten mensen en een van de leden van de donkere triade.

De donkere triade is een groep met drie antisociale persoonlijkheidskenmerken: psychopathie, narcisme en machiavellisme. Al deze hebben één ding gemeen: hun kwaadaardige eigenschappen.

Als je bang bent dat je met een machiavellist uitgaat, dan ben je op de juiste plek. Dit zijn de 7 meest voorkomende tekenen die je kunnen vertellen dat je een verkeerde relatiekeuze hebt gemaakt. Maar maak je geen zorgen, het is nooit te laat om veranderingen aan te brengen!

1. Hij is te gefocust op zijn eigen wensen en behoeften

Elke machiavellist is geobsedeerd door zijn eigen wensen en behoeften. En niemand zal ooit zijn nummer één zijn, want hoeveel hij ook van je houdt, hij zal altijd meer van zichzelf houden en om zichzelf geven.

Omdat hij charmant is, zal hij je laten geloven dat zijn wereld om jou draait, maar dat zijn slechts woorden die een machiavellist zal gebruiken om te krijgen wat hij wil. En in dit geval ben jij het.

Ja, hij kan verliefd op je zijn en ja, hij wil je. Maar jij zult nooit belangrijker voor hem zijn dan hij voor zichzelf is.

2. Hij probeert je te manipuleren en te controleren

Er is niets dat machiavellisten liever hebben dan de controle. Maar om dat te bereiken, moeten ze mensen om hen heen manipuleren. Zelfs hun partners en familieleden.

Ze bestuderen mensen en gebruiken die informatie om te krijgen wat ze willen. Dus als je partner tot deze groep mensen behoort, dan kan hij zich op een aantal van je talenten richten waardoor je er beter uitziet dan hij.

En hij zou kunnen proberen je te laten geloven dat je eigenlijk niet zo getalenteerd bent, hoewel jij en andere mensen om je heen weten dat dat niet waar is. Hij zal dat doen omdat hij je wil manipuleren om op te geven, zodat hij de succesvolle in jullie relatie kan zijn.

3. Hij is meestal emotieloos

Als je het gevoel hebt dat je partner niet veel emoties toont tegenover jou of iemand anders met wie hij close zou moeten zijn, dan is hij misschien een machiavellist. Waarom? Omdat die mensen zich geen zorgen willen maken over andermans gevoelens.

In plaats daarvan besteden ze graag hun tijd aan het maken van plannen over hoe ze zichzelf beter kunnen laten lijken en hoe ze hun doelen kunnen bereiken (niet door hard te werken, maar door te manipuleren).

4. Hij is ZEER ambitieus

Als het favoriete citaat van je vriendje ‘Het doel heiligt de middelen’ is, dan heb ik slecht nieuws voor je. Zeer ambitieuze machiavellisten geven niets om hoe andere mensen zich bij hen zullen voelen. Zodra ze een doel hebben gesteld dan zullen ze alles doen om het te bereiken.

Zo’n partner wil je gebruiken om z’n dromen waar te maken. Herinner je je talenten die hij probeerde te ontkennen? Elke keer als hij iets nodig heeft en hij weet dat je kunt helpen zal hij proberen om ze te gebruiken. Wees voorzichtig!

5. Voor hem is alles een wedstrijd

Ik weet zeker dat je veel mensen hebt ontmoet die naar alles kijken alsof het een wedstrijd is. Vind je hun nieuwe Insta post leuk? Een wedstrijd! Een nieuwe auto kopen? Ook een wedstrijd! Sociale status? Een wedstrijd. Is je vriend een van deze mensen?

Zo ja, dan hoop ik dat dit artikel je zal helpen om erachter te komen of hij echt de juiste keuze voor je is. Ik zeg dit omdat hij je ook als zijn concurrent zal zien, en in plaats van je te helpen je dromen en doelen te bereiken, zal hij proberen je te stoppen om dat te doen.

6. Er is altijd een reden waarom

7 Ongelukkige Tekenen Dat Je Met Een Machiavellist Uitgaat Die Je Niet Verdient

Alles wat een machiavellist doet is goed gepland. Denk niet dat als hij een mooi boeket rozen voor je koopt, het gewoon een mooi gebaar is. Hij wil waarschijnlijk iets van je, maar hij moet eerst iets aardigs doen, zodat je niets vermoedt.

Je zult er gemakkelijk achter komen of hij het doet omdat hij van je houdt of omdat hij wil dat je iets voor hem doet. Als hij altijd iets aardigs doet en dan om een gunst vraagt, dan heb je je antwoord.

7. Gaslighting!

Elke machiavellist houdt ervan om andere mensen zich gek te laten voelen. Vooral hun partners omdat ze de meeste tijd met hen doorbrengen.

Heb je je vriend ooit iets gevraagd over wat er gebeurd is, maar heeft hij je gewoon verteld dat je overdrijft en dat je alles verkeerd ziet? Toen hij ‘uitlegde’ wat er echt was gebeurd, wist je dat hij loog. Wees daar voorzichtig mee.

Als het te vaak gebeurt, dan kun je je afvragen wat wel en niet echt is. En als je eenmaal die weg inslaat, zal alles veranderen. Je zult je zelfvertrouwen verliezen en het is makkelijker voor hem om je te manipuleren en te controleren. Dat is precies wat een machiavellistisch vriendje zou willen dat er gebeurt!

Houd rekening met al deze tekenen en vergeet niet dat dit een van de meest giftige soorten mensen in de hele wereld is. En zulke mensen zijn zeker niet degene met wie je uit moet gaan.

Je verdient het om iemands nummer één te zijn, dus neem geen genoegen met iemand die je het gevoel geeft dat je het niet waard bent. Je bent geweldig en er is iemand die niet kan wachten om je gelukkig te maken.