Skip to Content

7 Redenen Waarom Hij Niet Emotioneel Gehecht Wil Raken

7 Redenen Waarom Hij Niet Emotioneel Gehecht Wil Raken

Het eerste dat je moet weten, is dat je niet de enige bent. Je bent niet de eerste en je zult niet de laatste vrouw zijn die een man tegenkomt die niet emotioneel gehecht wil raken.

Tegenwoordig komt dit steeds vaker voor. Misschien is het omdat de datingwereld te snel en te beschikbaar is geworden. Je kunt letterlijk alles hebben wat je wilt in een korte tijd.

Kijk maar eens op Tinder en andere dating-apps. Daten is zinloos geworden, meer iets om je tijd mee te doden.

Dat is de reden waarom mannen en vrouwen daten niet meer waarderen. We nemen niet eens de moeite om iemand beter te leren kennen.

Als hij of zij de eerste of twee uur niet meteen de ware blijkt te zijn, gaan we verder omdat we weten dat er om de hoek een ander staat te wachten.

Dat is de reden waarom vrouwen en mannen steeds meer moeite hebben om emotioneel gehecht te raken. Je hart openen en je kwetsbaarheid loslaten is gewoon de moeite niet waard.

Hoewel we allemaal emotioneel niet beschikbaar zijn, blijkt uit sommige onderzoeken dat mannen vatbaarder zijn voor emotionele onzekerheid dan vrouwen.

Waarom is dat? Waarom wil elke man waarin je geïnteresseerd bent niet emotioneel gehecht raken?

1. Hij is egoïstisch

7 Redenen Waarom Hij Niet Emotioneel Gehecht Wil Raken

Hij is een beetje egoïstisch en de reden dat hij niet emotioneel gehecht aan je kan raken, of aan vrijwel iedereen, is omdat hij te veel van zichzelf houdt. Er blijft geen liefde over voor iemand anders.

Hij is niet slecht, hij doet het niet met opzet. Hij wil je niet opzettelijk kwetsen.

Het is gewoon wie hij is. Hij heeft prioriteit gegeven aan dingen in zijn leven en hij heeft zichzelf op de eerste plaats gezet. Zodra er een paar plekken leeg zijn, kunnen andere dingen en mensen worden overwogen.

Dit is zowel goed als slecht. Het is goed, want zelden kan iemand hem pijn doen. Als je om niemand geeft, kun je niet gewond raken.

Maar het is erg, want hij zal alleen eindigen. Hij zal oud worden en als hij dat doet, zal hij er spijt van hebben dat hij iedereen uit zijn leven heeft verdreven.

2. Hij wil niet emotioneel gehecht raken omdat hij een player is

Hij wil niet emotioneel gehecht raken omdat hij een player is. Door alle emoties te vermijden laat hij zien dat hij je niet serieus neemt.

Als je hem vraagt ​​​​om te definiëren wat er tussen jullie twee aan de hand is, zal hij vermijden je het antwoord te geven.

Mannen zoals hij sturen voortdurend gemengde signalen. De ene dag krijg je alle aandacht en de volgende dag is hij nergens te bekennen.

Als hij zich zo gedraagt, is de kans groot dat hij een player is die zich nooit emotioneel aan jou of iemand anders zal hechten.

3. Hij wil niet emotioneel gehecht raken omdat hij niet kan toegeven dat hij ongelijk heeft

7 Redenen Waarom Hij Niet Emotioneel Gehecht Wil Raken

Oudere mannen weten wat ze moeten zeggen als ze spijt hebben. Ze weten dat als ze een fout hebben gemaakt, ze daarvoor verantwoording moeten afleggen en de consequenties moeten dragen.

Maar deze man doet precies het tegenovergestelde. Hij gedraagt ​​zich als een kind omdat hij een mannelijk kind is.

Hij wil niet toegeven dat hij ongelijk heeft, omdat het zijn ego zal schaden. Zo’n man kan nooit emotioneel gehecht raken.

Want als je een relatie hebt, moet je compromissen sluiten en moet je toegeven wanneer je ongelijk hebt.
Op die manier toon je respect voor je partner en houd je rekening met hun gevoelens.

4. Hij is een perfectionist

Hij kan niet emotioneel gehecht raken omdat er altijd iets aan jou zal zijn dat niet bij hem past. Je moet altijd voldoen aan een bepaalde standaard, die ook continu blijft veranderen.

Iets anders dan dat stoort hem omdat hij denkt dat het niet perfect is. Niets kan ooit perfect zijn, maar het punt is dat hij dat niet begrijpt.

Hij snapt niet dat zijn gedrag ook niet perfect is en dat iedereen fouten maakt, ook hij.

Voor hem is het onmogelijk om te zien dat hij misschien iets heeft gedaan dat je dwars zit, maar je bent daar overheen gekomen omdat je een volwassen persoon bent. Emotioneel gehecht raken is voor deze man echt onmogelijk.

5. Hij kan niet emotioneel gehecht raken omdat hij in het verleden is gekwetst

7 Redenen Waarom Hij Niet Emotioneel Gehecht Wil Raken

Hij is al eerder gekwetst, in het verleden. Een eerdere relatie is mislukt en dat heeft hem geraakt.

Waarschijnlijk hield hij van dat meisje, maar het was niet de bedoeling dat ze samen waren. Hij heeft zich waarschijnlijk voor haar opengesteld en zij heeft hem pijn gedaan.

Als je eenmaal gekwetst bent, is het moeilijk om weer in liefde te gaan geloven. Dit geldt vooral als het om mannen gaat.

Gedumpt worden is het ergste dat hun ego kan overkomen. Als dat gebeurt, beloven ze zichzelf nooit meer zoiets mee te maken.

Het resultaat is dat ze zich van binnen sluiten en nooit emotioneel gehecht raken, zelfs niet als ze dat zouden willen.

6. Hij had een moeilijke jeugd

Onze jeugd vormt onze toekomst. We zijn een product van dingen die in ons verleden zijn gebeurd.

Als je jeugd gelukkig was, zul je niet getraumatiseerd zijn, je zult geen irrationele onderbewuste angsten hebben.

Maar als je getraumatiseerd bent zoals hij waarschijnlijk was, dan zul je daar de rest van je leven mee worstelen.

Hij raakte emotioneel gekwetst, of hij had geen emoties toen hij een kind was en het resultaat hiervan is dat hij weigert om emotioneel gehecht te raken of iemand ook maar de geringste kans te geven hem pijn te doen.

7. Hij is onzeker

7 Redenen Waarom Hij Niet Emotioneel Gehecht Wil Raken

Hij zal in de vroege stadia proberen uit de relatie te stappen om te zien of je genoeg om hem geeft om hem te achtervolgen en hem terug te krijgen. Dit is wat zijn onzekerheid met hem doet.

Door zijn onzekerheid zal hij je testen hoeveel je echt van hem houdt en dan zal hij zich emotioneel terugtrekken, waardoor je je afvraagt ​​of je iets verkeerd hebt gedaan en of je hem hebt weggejaagd.

Maar jij was het nooit – vanaf het begin was het altijd hij en het feit dat hij niet emotioneel gehecht wil raken.

PinFlight Image