Skip to Content

9 Irrationele Angsten Die Alle Mannen In Relaties Hebben

9 Irrationele Angsten Die Alle Mannen In Relaties Hebben

Angst kan ons ervan weerhouden om geweldige dingen te doen. Meestal zijn het de vrouwen die de grootste irrationele angsten over de relatie hebben.

Ze trekken altijd alles in twijfel om te weten of er iets mis is. Maar wat als ik je zou vertellen dat mannen degenen zijn met de meest irrationele angsten in hun relaties?

In hun ogen kan een relatie geweldig of angstaanjagend zijn; er is geen tussenweg. Ze zijn voor dezelfde dingen bang als wij vrouwen, en nog veel meer.

Dit geldt natuurlijk niet voor alle mannen. Iedereen is compleet anders en vrouwen kunnen deze irrationele angsten ook ervaren.

9 irrationele angsten die mannen in relaties hebben

9 Irrationele Angsten Die Alle Mannen In Relaties Hebben

1. Niet genoeg tijd hebben

Mannen zijn bang dat ze gedurende de week niet genoeg tijd hebben om zich aan de relatie te wijden.

Ze vinden het niet rationeel om een hele dag in een roadtrip met hun vriendin te investeren als ze een project kunnen afmaken dat ze zijn begonnen of de wedstrijd die avond kunnen kijken.

2. Niet genoeg moeite doen

Omdat ze bang zijn dat ze geen tijd voor hun vriendin zullen maken, leidt dit automatisch tot de angst om niet genoeg moeite te doen.

Mannen hebben geen idee hoeveel aandacht een vrouw eigenlijk nodig heeft en wat ze moet doen om haar zich speciaal te laten voelen.

Dit legt dus veel druk op hen en ze vrezen dat ze het niet goed zullen doen.

3. Te snel gaan is een van de irrationele angsten

Deze angst kan zo onlogisch zijn dat het het relatieproces kan vertragen. Zie je, mannen zijn gewoontedieren en als ze na een lange periode van vrijgezel zijn een relatie beginnen, dan lijkt er iets mis te zijn en ze lijken het niet echt leuk te vinden dat de dingen zo snel gaan.

Jullie zijn misschien al jaren samen en hij kan je nog steeds geen ‘ring geven’ vanwege zijn angst. Dit kan tot overdenken leiden en hij kan de hele relatie in twijfel trekken.

4. Verandering

Deze angst is een beetje rationeel. Ons leven gaat over onszelf zijn en alle dingen doen die we graag doen, toch? Mannen zijn dus van nature bang dat hun relatie hen zodanig kan veranderen dat ze niet meer van de dingen houden waar ze van hielden toen ze vrijgezel waren.

Relaties kunnen tijdrovend zijn en hij denkt misschien dat je op geen enkele manier moeite kunt doen om je partner zich gelukkig te laten voelen en andere de andere dromen en doelen te hebben die je naast de relatie hebt.

5. Een partner die te behoeftig is

Nou ja, relaties bouwen natuurlijk afhankelijkheden van elkaar op, maar mannen zijn bang dat hun vriendin te afhankelijk en behoeftig van hen is.

Omdat hij van je houdt, zal hij alles doen wat nodig is om je gelukkig te maken, maar dat creëert ook scenario’s die hem niet echt bevallen.

Mannen willen meer ademruimte terwijl ze hun partner leren kennen en dat geeft hen wat zekerheid.

6. Een van de irrationele angsten is vreemdgaan

Vreemdgaan is het ergste en meest oneerlijke wat een persoon van wie je houdt je kan aandoen.

Nadat je bent bedrogen, begin je het gevoel te krijgen dat je niet goed genoeg bent en mannen, net als vrouwen, willen dat niet.

Ze zijn bang dat je hen bedriegt en wat ze ook zeggen, het zal hun hart tot in de kern breken als je dat doet.

7. Kwetsbaarheid

We weten allemaal dat mannen geboren beschermers zijn. De samenleving laat ze geen zwakte van welke aard dan ook zien en ze zijn aan die mentaliteit gewend geraakt. Maar op het moment dat ze emotioneel betrokken zijn in de relatie, dan kan er angst voor kwetsbaarheid zijn.

Ze zijn niet opgevoed met het idee dat kwetsbaar zijn acceptabel is, maar eerder om zelden hun emoties te tonen. Ze vrezen hun emoties als de pest en ze kruipen gewoon terug naar hun kamer en verbergen zich daar samen met hun kwetsbaarheid.

8. Vrienden verliezen

9 Irrationele Angsten Die Alle Mannen In Relaties Hebben

Mannen houden van hun vrienden en familie en de gedachte dat een relatie hen misschien niet genoeg ruimte en tijd geeft om aan hen te besteden, is angstaanjagend.

Het is alleen zo dat als je jezelf te veel in een serieuze, toegewijde, romantische relatie investeert, je minder (of helemaal niets) in andere relaties investeert.

9. Hartzeer

Ze zijn bang om gekwetst te worden. Als een man het moeilijk had met relaties uit het verleden, dan is het normaal als hij nu bang is voor toewijding.

Mannen zijn bang dat hun partner hen verlaat, het uitmaakt of vreemdgaat. Ze vrezen het verlies van iemand die zo speciaal voor hen is en dat hun hart gebroken wordt.