Skip to Content

Daten Als Een Kameleon: 7 Tekenen Dat Je In Je Datingleven Niet Trouw Bent Aan Jezelf

Daten Als Een Kameleon: 7 Tekenen Dat Je In Je Datingleven Niet Trouw Bent Aan Jezelf

Heb je ooit van de term ‘daten als een kameleon’ gehoord? En nee, het heeft niets te maken met iemand die een hagedismens is.

Als een kameleon daten is eigenlijk een term die wordt gebruikt om naar iemand te verwijzen die bang is om in een relatie op te vallen. Deze persoon heeft de neiging om niet op te vallen. En alleen maar goedkeuring en liefde van hun partner wil hebben.

Een vrouw die als een kameleon date, kan haar partner delen van zichzelf en haar persoonlijkheid laten zien. Vanwege haar diepgewortelde angst om afgewezen te worden, staat ze zichzelf niet toe om hem haar ware aard te laten zien.

Ze is geenszins slecht omdat ze weigert haar ware zelf te tonen. Ze is gewoon erg onzeker. En ze heeft alle steun nodig die ze kan krijgen om eindelijk te leren zichzelf te waarderen.

Twijfel je of je misschien als een kameleon date? Hier zijn 7 tekenen die je kunnen helpen om dit te ontdekken!

7 tekenen dat je aan het daten bent als een kameleon

Daten Als Een Kameleon 7 Tekenen Dat Je In Je Datingleven Niet Trouw Bent Aan Jezelf

1. Je stemt altijd in met alles wat je date zegt of doet

Je hebt het gevoel dat de enige manier waarop je date je leuk zal vinden, is als je het met alles wat hij zegt en doet eens bent. In je gedachten is het toestaan van je eigen mening een potentieel risico om de interesse te verliezen van de man die vlak voor je zit.

Als jij eerst je mening geeft en je merkt dat je date het er niet mee eens is, spring je automatisch op om het te veranderen. Je zegt dingen als, “Oh, je hebt helemaal gelijk. Ik heb er nooit op die manier over nagedacht.” Of,“Ja, ik denk dat jouw mening beter is.” Ongeacht hoe sterk je diep van binnen over je eigen mening denkt.

Om mezelf te verduidelijken. Er is niets mis mee om jezelf toe te staan om van tijd tot tijd ongelijk te hebben. Maar als dat je hele persoonlijkheid is, dan haat ik het om het je te vertellen, maar je doet iets verkeerd.

2. Je neemt gemakkelijk de voorkeuren en antipathieën van je date over

Toen ik in mijn tienerjaren voor het eerst begon te daten, nam ik de voorkeuren en antipathieën van mijn geliefde als de mijne over. Als een jongen waar ik iets mee had van heavy metal muziek hield – dan hield ik van heavy metal muziek. Als hij van horrorfilms hield, dan was dat natuurlijk mijn favoriete genre.

Ik deed dit omdat ik onzeker was in mijn eigen persoonlijkheid en interesses. Waardoor ik echt geloofde dat niemand van me zou houden als ik hen vertelde wat ik echt leuk vond om naar te luisteren, te kijken of in mijn vrije tijd te doen.

Dus als jij ook de behoefte voelt om alles leuk en niet leuk te vinden wat je partner leuk en niet leuk vindt, dan ben je waarschijnlijk ook onzeker. En een echte dating kameleon.

3. Je verdraait bij je date altijd de waarheid

Je weet dat je als een kameleon date als je de behoefte voelt om de waarheid zoveel mogelijk uit te rekken. En een heleboel witte leugens over je leven te vertellen om aardig gevonden te worden.

Je hebt het gevoel dat je volledig transparant bent over jezelf met je partner. En hem precies vertelt wat je wel en niet bent.

Voor jou is het uitvinden van de perfecte en verbeterde versie van jezelf door leugens te vertellen de enige manier waarop je zeker weet dat je date je leuk zal vinden. Wat natuurlijk complete onzin is.

4. Je hebt een aparte persoonlijkheid voor wanneer je met je partner en je vrienden bent

Je voelt niet alleen de behoefte om de interesses en voorkeuren van je partner na te bootsen, je doet hetzelfde met je vrienden.

Voor elke vriendengroep heb je een aangepaste persoonlijkheid omdat je niet wil dat iemand een hekel aan je heeft. En je wil ook niet dat je ware zelf iemand beledigt.

Je hebt verschillende gedragspatronen wanneer je met je jeugdvrienden bent (dat is meestal je ware aard), je collega’s op het werk, je neven en nichten, je kennissen uit de yogales en je partner.

Het is onvoorstelbaar moeilijk om al die verschillende persoonlijkheden in evenwicht te houden. En het is een nachtmerrie wanneer een of twee groepen vrienden plotseling samenkomen. Welke persoonlijkheid moet je dan kiezen, vraag ik me af?

5. Je bent er altijd voor in om te doen wat je partner wil

Daten Als Een Kameleon 7 Tekenen Dat Je In Je Datingleven Niet Trouw Bent Aan Jezelf

Wanneer je een relatie met iemand hebt, vind je het moeilijk om een beslissing te nemen. En je verlangen te uiten over de plek die je wilt bezoeken, het restaurant waar je wilt eten, de activiteit die je wilt doen, de film die je wilt bekijken, enzovoort.

Je hebt het gevoel dat, als je je voorkeur uitspreekt, je partner misschien denkt dat je saai of dom bent om dat te kiezen. Dus je houdt je veel liever afzijdig en vertelt je partner dingen als, “Wat jij wil, schat. Laten we doen wat jij wilt doen.”

Hoewel het misschien iets is waarvan je weet dat je het niet leuk zult vinden, doe je het nog steeds. Je wilt namelijk niet het risico lopen dat iemand je niet aardig vindt.

6. Je vergelijkt jezelf constant met iemand anders

Wanneer je met iemand uitgaat, voel je altijd de behoefte om jezelf met zijn beste vriend, ex, meisjes op zijn volglijst, of over het algemeen meisjes online te vergelijken.

Je zegt dan tegen jezelf dat je niet goed genoeg bent en nooit zult zijn. Dat je niet zeker weet waarom die man überhaupt met je uitgaat. En dat er mooiere, slimmere of grappigere meisjes zijn en meer van dat soort dingen.

Zelfs als de date geweldig was (volgens jouw normen, natuurlijk). En je gelukkig en tevreden thuiskwam, daalt je zelfrespect meestal zodra je je telefoon aanzet. En je met foto’s van prachtige Instagram-modellen wordt gebombardeerd.

Je betrapt jezelf erop dat je door de feed van een meisje scrolt en je lichaam, inkomen, uiterlijk, humor en wat niet met de hare vergelijkt. Waarna je concludeert dat je partner nooit voor altijd bij je zal zijn omdat er zoveel betere meisjes zijn.

7. Je hebt de neiging om ‘onder’ je stand te daten

Vanwege je heersende onzekerheden en je oneerlijkheid over jezelf in je datingleven, heb je de neiging om op een bepaalde manier op date te gaan met mensen die ‘onder’ je staan. Ze hebben ofwel niet hetzelfde opleidingsniveau als jij, religieuze of politieke overtuigingen. Of ze bevinden zich over het algemeen niet op hetzelfde intellectuele en emotionele niveau als jij.

Dit soort mensen zijn je veilige optie. Je hebt ze gekozen omdat je het gevoel hebt dat ze zullen blijven, wat er ook gebeurt. Je gelooft echt dat ze ondanks al je gebreken van je zullen houden. Alleen maar omdat ze blij zullen zijn om met zo’n geweldig persoon te zijn die tien keer beter is dan zijzelf.

Maar deze relaties zorgen ervoor dat je je onvervuld, wrokkig en verveeld voelt. Diep van binnen weet je dat je meer verdient – je bent gewoon bang om het te laten zien.