Skip to Content

5 Enorme Signalen Die Je Vertellen Dat Het WEER Ongezond Wordt

5 Enorme Signalen Die Je Vertellen Dat Het WEER Ongezond Wordt

Geestelijke gezondheid is iets waar we nooit mee moeten rotzooien. En in de wereld waarin we leven, kunnen veel factoren het erger maken, maar ook verbeteren. We moeten gewoon voorzichtig zijn bij het kiezen van welke factoren we dicht bij onszelf willen houden en welke we af moeten wijzen.

Natuurlijk willen we allemaal omringd worden door mensen die onze geestelijke gezondheid verbeteren. Maar soms is het echt moeilijk om erachter te komen wat goed voor ons is en waar we bij uit de buurt moeten blijven.

Als je hier bent, dan vraag je je waarschijnlijk af of je relatie weer de verkeerde kant op gaat.

Om je te helpen erachter te komen of dit echt is wat er aan de hand is, heb ik 7 signalen voorbereid die zeggen: “Ja, het wordt weer ongezond” Laten we eens naar ze kijken.

5 signalen die je vertellen dat het weer ongezond wordt

1. Je voelt je apathisch

Als je in een giftige relatie vastzit dan verandert je hele leven. Misschien zal je het niet snel merken, maar naarmate de tijd verstrijkt zul je zien dat sommige dingen niet meer hetzelfde zijn als ze waren. Een van die dingen is je kijk op andere relaties in je leven.

Ik heb het over degene die je hebt met je familie, vrienden, collega’s, huisdieren, of zelfs kennissen die je op straat begroet. Als je partner giftig is, dan kun je elke behoefte verliezen om met iemand anders te communiceren, omdat je van zijn woorden en daden zo moe kunt worden.

Dus als je vroeger een vrolijk iemand was die graag tijd doorbracht met haar dierbaren, en nu voel je je apathisch tegenover al je relaties, dan wordt het waarschijnlijk weer ongezond.

2. Je hele lichaam doet pijn

Tijd doorbrengen in een giftige omgeving kan echt vermoeiend zijn. Als je collega’s of vrienden zich zo gedragen, hoef je gelukkig niet veel tijd met ze door te brengen. Als je echter een giftige relatie hebt, dan moet je er dagelijks mee omgaan.

Maar hoe weet je dat het te ver gaat? Heb je je ooit zo gestrest gevoeld dat je hele lichaam zwakker leek dan voorheen? Voelde je je elke dag ziek en voelde je lichaam veel zwaarder aan dan vroeger?

Als je ja op deze vragen hebt geantwoord, dan moet je over je relatie nadenken. In een stressvolle omgeving leven, is niet alleen slecht voor je mentale gezondheid, maar ook voor je lichaam. Verpest het dus niet door te ontkennen dat je partner je niet goed behandelt.

Je bent sterker en slimmer dan dat, dus laat niemand je gezondheid vernietigen. Houd er altijd rekening mee dat als het de juiste man was, je niet elke dag hoefde te stressen.

3. Je voelt je uitgeput

Net zoals stress je hele lichaam pijn kan doen, kan het je ook gemakkelijk een uitgeput gevoel geven. Een paar weken geleden had je het gevoel dat je een halve marathon kon lopen, maar nu heb je moeite om de trap op te gaan als je thuiskomt.

Of misschien voel je je niet alleen moe door alle activiteiten die je in je leven hebt, maar ook door andere mensen. Je kunt er gewoon niet tegen om de hele dag naar ze te luisteren en je weet dat het niet aan jou ligt, maar het is moeilijk om uit te leggen wat er veranderd is.

Ik weet wat er anders is. Je relatie wordt weer ongezond. En die relatie zorgt ervoor dat je je door alles en iedereen om je heen uitgeput voelt. Dus als je wilt dat het weggaat, denk ik dat je weet wat je moet doen.

4. Je motivatie is weg

Ben jij iemand die haar werk altijd op tijd doet? Iemand die zichzelf en de anderen om zich heen weet te motiveren? En een vrouw die veel doelen heeft waar ze niet op kan wachten om ze te bereiken? Heb je onlangs het gevoel gekregen dat al deze dingen onmogelijk waren?

Aangezien je hier bent, weet ik vrij zeker dat het antwoord op die vraag “Ja” is. Ik weet dat het stressvol is en je gewoon niet kunt achterhalen waar al je motivatie gebleven is, maar ik denk dat je diep van binnen eigenlijk het antwoord al weet.

Het is waarschijnlijk dat je giftige partner al je energie wegtrekt, en dat is waarom je je zo voelt. Onthoud dat de juiste man er moet zijn om je hand vast te houden en je te helpen je doelen te bereiken, en je daar niet van te weerhouden.

5. Wie is dat in de spiegel?

Na een giftige relatie waarin hij minstens 50 keer heeft beloofd dat hij zou veranderen, verloor ik mezelf. En elke keer als ik in de spiegel keek zag ik iemand die op mij leek, maar ik wist dat het niet de oude ik was.

Maar wie was het dan? Het was een gebroken vrouw, die haar dromen liet varen en haar uiterlijk en persoonlijkheid veranderde, omdat de man van wie ze hield dat wenste.

Dat in de spiegel zien was een van de engste dingen die me ooit is overkomen. Maar ik ben dankbaar dat ik het zag, want het heeft me geholpen om te beseffen wat hij me had aangedaan. En ik had eindelijk door dat het steeds ongezonder werd en dat het tijd werd dat ik dat achter me liet.

Dus als je jezelf niet in de spiegel kunt herkennen, negeer het dan niet. Het is je oude zelf die je vertelt dat je haar moet redden.

Tot slot

Ja, hij heeft beloofd om te veranderen, en dat zei hij waarschijnlijk al een tijdje, maar als je jezelf herkende terwijl je dit las, dan betekent het dat het weer ongezond wordt.

Je bent zoveel meer waard dan dat, dus pas goed op jezelf. Geloof niet de leugens die hij je elke dag vertelt. Als je je zo voelt, dan heb je dus een bewijs dat hij je niet op de juiste manier behandelt.

Ik weet dat weglopen eng kan zijn, maar je leven met de verkeerde persoon doorbrengen is veel enger dan dat. Vind je het leuk dat je je elke dag ongemotiveerd voelt? Of dat je lichaam pijn doet elke keer dat je probeert op te staan? Ben je een fan van het gevoel van apathie tegenover je vrienden?

Ik denk niet dat dat zo is. Breng een verandering teweeg. Ik weet dat je het kan!