Skip to Content

4 Manieren Waarop Een Narcist Je Charmeert Om Van Hem Te Houden

4 Manieren Waarop Een Narcist Je Charmeert Om Van Hem Te Houden

Als je een man ontmoet die al zijn aandacht aan je besteedt, dan kun je niet anders dan voor hem vallen. Hij laat je denken dat jij het enige bent wat hij ziet.

Als je ooit een zielsverwant hebt ontmoet, dan ziet hij er zo uit, toch? Verliefd worden kan pijn doen, maar we zijn ons er in het begin niet van bewust, vooral niet als hij zo verdomd charmant is.

Als je door die wittebroodsweken-fase komt, begin je te voelen dat er iets mis is. Hij is niet meer zo in je geïnteresseerd en lijkt minder tijd met je door te brengen.

Hij bedriegt je niet, dus wat is het dan? Als hij het niet met je uit wil maken, wat wil hij dan? Je voelt je verward en eist antwoorden, maar je krijgt er geen.

Helaas heb je met een narcist te maken. Hun nep charme is niet makkelijk te detecteren, en voor je het weet, heeft hij je misleid om van hem te houden.

Je vond jezelf slim genoeg om niet in deze val te trappen. Ook werd je door je vrienden en familieleden gewaarschuwd om uit de buurt van mensen als deze te blijven.

Je had nooit gedacht dat dit je zou overkomen, maar toch ben je hier. Op de een of andere manier is hij erin geslaagd om zich een weg in je wereld te wurmen en onder je huid te kruipen.

Dit kan je het gevoel geven dat je vastzit, omdat je niet weet hoe je hier bent gekomen. Het is alsof je de hele tijd in een illusie hebt geleefd.

Maar hoe is dat mogelijk? Je hebt over alle narcistische rode vlaggen gelezen en je weet zeker dat je er geen hebt opgemerkt.

Een vermomde narcist is een van de ergste dingen die je kan overkomen. Ze lokken je naar binnen en je kunt je niet uit hun greep wurmen.

Op welke manier charmeert een narcist je om van hem te houden, en hoe heb je het gemist?

1. Copy-paste

4 Manieren Waarop Een Narcist Je Charmeert Om Van Hem Te Houden

Dit is een van de beruchte manieren waarop een narcist je charmeert om van hem te houden, en je bent je er niet van bewust! Spiegelen is een tactiek die een narcist gebruikt, waarbij hij je gedrag en gedachten weerspiegelt.

Als je zegt dat je lievelingskleur groen is, dan is hij ineens dolblij. Het is ook zijn favoriet! (Nee dat is het niet.) Wat je ook zegt of doet, hij is het volledig met je eens.

Van de kleinste dingen en voorkeuren, tot grote toekomstplannen. Het komt erop neer dat jullie allebei hetzelfde aantal kinderen willen, naar dezelfde plaatsen willen reizen, enz.

Hij steunt je in wat je maar wilt, wat je misleidt te geloven dat hij je zielsverwant is. Maar terwijl jij denkt dat jullie een match made in heaven zijn, is hij gewoon om dingen te verzamelen om je te manipuleren!

Wat is een betere manier om in iemands gedachten te komen dan honderd procent op dezelfde pagina te zitten als zij? Jullie worden geliefden, en terwijl jij hem als je beste vriend en vertrouweling beschouwt, ben jij voor hem alleen zijn narcistische voorraad.

Je verwart zijn sluwe manieren met charme en voor je het weet, zit je helemaal in zijn net van leugens verstrikt. Hij blijft zich zo lang als nodig is zo gedragen.

Het einddoel is om je te misleiden om hem te geloven en als je hem al je vertrouwen geeft, dan is het doel bereikt. Vanaf dat moment zit je gevangen in een lus van zijn constante geruststelling dat zijn wegen de enige juiste zijn.

2. Je staat in de schijnwerpers

4 Manieren Waarop Een Narcist Je Charmeert Om Van Hem Te Houden

Je nieuwe vriend lijkt misschien wel het beste vriendje ooit te zijn. Hij probeert je altijd op je gemak te stellen en contact met je op te nemen om te zien of het goed met je gaat.

Hij overspoelt je voortdurend met genegenheid, en je vermoedt nooit dat het liefdesbombardementen zijn. Je bent zo verstrikt in zijn charmante persoonlijkheid en hoe deze narcist je charmeert dat je er niet bij stilstaat.

Je twijfelt niet aan zijn daden, omdat hij je ervan verzekert dat het gewoon zijn manier is om liefde en waardering te tonen. Dit zorgt ervoor dat je nog meer voor hem valt.

Je ziet iemand die zorgzaam en liefdevol is. Je ziet echter niet alles wat onder dit masker zit.

Later begin je op te merken hoe hij zijn zogenaamde liefde voor jou gebruikt om uit de problemen te komen. Als hij een fout maakt, dan is dat omdat hij van je houdt en niet beter wist.

Het enige wat hij wil is jou gelukkig maken, en hij lijkt heel succesvol te zijn. In je hoofd kruipen en al die hersenspelletjes met je spelen.

Een narcist is een uitstekende manipulator en voor je het weet zit je er tot je nek in. Het is bijna onmogelijk om uit deze aangrijpende cirkel te komen waarin hij je pijn doet en tegelijkertijd van je houdt.

3. Hij heeft berouw

4 Manieren Waarop Een Narcist Je Charmeert Om Van Hem Te Houden

Wanneer hij eindelijk zijn ware gezicht begint te laten zien, gaan de alarmbellen in je hoofd af. Het trieste is dat het dan misschien te laat is.

Zodra hij je zijn ware zelf ziet ontdekken, zal hij zijn tactiek veranderen. Een narcist heeft voor elk type situatie altijd een troef achter de hand. Hij is in een mum van tijd klaar om naar plan B te springen.

Dit zal zich manifesteren in zijn schuldgevoel voor alles wat hij verkeerd heeft gedaan. De spijt zal duidelijk zijn en hij zal met al zijn kracht proberen om dingen te herstellen. Maar niet omdat hij van je houdt – maar omdat hij je dicht bij hem wil houden voor zijn behoeften.

Uiteindelijk zal hij je laten geloven dat je gewoon overdrijft of dingen verzint. Je denkt bij jezelf dat je gek wordt, omdat je aan de persoon twijfelt die om je geeft.

Als gevolg daarvan zul jij degene zijn die de schuldige is, omdat je ooit aan zijn liefde voor jou hebt kunnen twijfelen.

4. Hij heeft je nodig

4 Manieren Waarop Een Narcist Je Charmeert Om Van Hem Te Houden

Wat is er aantrekkelijker dan een man die een vrouw nodig heeft om hem te helpen? Meisjes zitten meer aan de gevoelige kant, dus we vallen bijna elke keer voor een man in nood.

Dit werkt alleen maar in zijn voordeel. Het was zelfs al die tijd al een deel van zijn plan. Een narcist charmeert je door te doen alsof hij afhankelijk van je is, terwijl het andersom is.

Je vriendje kan je vertellen hoe je aanwezigheid en hulp nodig zijn voor zijn herstel. Hij kan je zelfs over zijn eerdere giftige relaties vertellen waarvoor hij op de vlucht is gegaan.

Je zult medelijden met hem hebben en hem vergeven voor het ongemak dat hij tot nu toe heeft veroorzaakt. Hierdoor is hij je altijd een stap voor.

Hij weet dat hij je vertrouwen heeft gewonnen en heeft gecharmeerd om van hem te houden. Maar het ‘ik hou van je‘ van een narcist, is niet waar je op had gehoopt.

PinFlight Image