Skip to Content

In Het Hoofd Van Het Meisje Dat Door Een Narcist Gebroken Is

In Het Hoofd Van Het Meisje Dat Door Een Narcist Gebroken Is

Het probleem met verliefd worden op een narcist is dat je nooit weet dat hij een narcist is totdat het te laat is. Als je al gebroken bent.

Een ander probleem met verliefd worden is het feit dat je jezelf er niet van kunt weerhouden. Als die lawine eenmaal gelanceerd is, kun je alleen maar blijven wachten totdat hij vanzelf stopt.

Zelfs als het meisje dat door een narcist werd gebroken zichzelf wilde stoppen—dan kon ze het niet.

Omdat narcisten zo goed zijn in vermommen had ze geen idee waar ze in terechtkwam.

Als ze dat wel wist, ook al was ze niet in staat om te voorkomen dat ze voor hem viel, dan had ze op zijn minst kunnen voorkomen dat ze hem een kans gaf.

Ze zou zichzelf ervan weerhouden hebben om hem een kans te geven en hem in haar leven te verwelkomen.

Maar, helaas, ze had geen idee dat ze zichzelf in een spel bevond met een speler die ze niet kon overtreffen.

Ze was het slachtoffer van dit spel dat ze onbewust met een narcist begon te spelen. En nu, lang nadat het over is, leeft ze nog steeds met de gevolgen van hem.

In haar hoofd is het een puinhoop. Het is erger dan in een spookhuis, omdat ze nooit weet welke vreselijke herinnering naar boven zal komen en haar zal achtervolgen.

Ze ziet haar kwelgeest overal. Ze is niet paranoïde, maar dit is het deel wat je niet zal snappen als je nog nooit door een narcist gekwetst bent.

In Het Hoofd Van Het Meisje Dat Door Een Narcist Gebroken Is

Overal waar ze kijkt, doet iets haar aan hem denken. Elke keer als een nieuw iemand haar benadert, dan zoekt ze naar eigenschappen van haar kwelgeest in die persoon.

En ze loopt ervan weg. Ze heeft geen kracht om te blijven en te bewijzen dat ze ongelijk heeft. Ze waakt liever over haar hart.

Ze is bang om iemand te vertrouwen. Ze geeft liever niemand het voordeel van de twijfel. Dat is iets dat vorige keer bijna haar ondergang is geworden.

Als ze voorzichtig was geweest met wie ze haar vertrouwen gaf, dan zou ze zich niet voelen zoals ze zich nu voelt.

Ze kan zichzelf niemand laten vertrouwen.

Want elke keer als iemand te dichtbij komt, elke keer als iemand maar één stap verwijderd is van haar hart, begint het heel snel te kloppen, haar handen beginnen te trillen bij de gedachte om een nieuw iemand in haar leven te verwelkomen en ze trekt zich terug.

Ze is bang om weer lief te hebben. Misschien zag ze liefde als iets betoverend en misschien was het ooit haar uiteindelijke doel om lief te hebben en bemind te worden.

In Het Hoofd Van Het Meisje Dat Door Een Narcist Gebroken Is

Maar nu niet meer. Want nu, is liefde in haar hoofd een gevoel dat met pijn geassocieerd wordt.

Toen ze de laatste keer liefhad, kreeg ze er geen liefde voor terug, ze kreeg alleen beledigingen, constant onderuitgehaald worden en veel emotionele afranselingen.

Ze vergat hoe echte liefde voelt. De man van wie ze hield had haar moeten laten zien hoe liefde voelt, maar hij koos ervoor om in een narcist te veranderen en haar te breken.

Ze denkt dat ze niet goed genoeg is.

Als je niet de liefde krijgt die je verdient, als je niet de tijd of waardering krijgt van de ene persoon die je het meest nodig hebt, dan wordt het idee dat je niet goed genoeg bent behoorlijk diep in je hoofd gepland.

Niet alleen dit, maar er werd haar voortdurend verteld dat ze niet goed genoeg is, dat het allemaal haar schuld is en dat alles wat haar is overkomen – ze erom vroeg.

Ze verdiende het. Dus ze kan het gevoel niet van zich afschudden dat ze niet goed genoeg is.

Ze voelt zich leeg. Ze heeft geen idee wat ze nu moet doen. Ze heeft geen idee wat ze voelt.

In Het Hoofd Van Het Meisje Dat Door Een Narcist Gebroken Is

Het enige gevoel dat haar bekend is, is angst. Ze is bang om iets te voelen, dus koos ze ervoor om niets te voelen. Het is veel gemakkelijker en ook al is het misschien eenzaam, het is veel veiliger.

Ze hunkert naar eenzaamheid. Ze wil zichzelf niet uitleggen aan anderen. Ze wil niet opnieuw vertellen of herinneren ophalen aan alle slechte dingen die haar zijn overkomen, omdat niemand het kan begrijpen.

Ze geven haar de schuld dat ze bleef en niet wegging. Ze kunnen niet begrijpen waarom ze zich al zo lang zo voelt en waarom ze er niet uit kan komen. Dus ze isoleert zichzelf.

Maar ook al is eenzaamheid de enige ontsnapping die ze heeft aan mensen, het is ook erg eng.

Want als ze alleen blijft, komen alle dingen die haar zijn overkomen op haar af. En ze kan niet beslissen welke van deze twee kwaden het minste kwaad is.

Ze denkt dat ze zichzelf kwijt is. Ze gaf het op om te proberen te zijn zoals ze was, je weet wel, voordat ze een narcist in haar wereld verwelkomde.

Ze denkt dat ze nooit meer zal lachen, dat ze nooit echt gelukkig zal zijn en dat dit, wat haar is overkomen, iets zal zijn dat haar de rest van haar leven zal volgen.

In Het Hoofd Van Het Meisje Dat Door Een Narcist Gebroken Is

Maar niets van dit alles hoeft zo te blijven. Ze hoeft niet slecht over zichzelf te denken.

Ze hoeft geen afscheid te nemen van haar leven of hoe ze vroeger was. Ze heeft iemand nodig die haar eraan herinnert hoe het is om voluit te leven.

Ze is geen verloren zaak. Dat is niemand van ons die door een narcist gebroken zijn.

Ze heeft iemand nodig die haar laat zien dat ze zichzelf niet heeft verloren.

Ze heeft iemand nodig die haar laat zien dat haar kwelgeest nietvan haar gewonnen heeft. Dat ze misschien gebroken, maar niet gebogen is.

Ze heeft iemand nodig die haar laat zien dat ze nog steeds een hart en een ziel heeft. Dat ze kan voelen. Dat er nog steeds liefde in haar zit. Dat ze geen verloren zaak is.

Ze heeft iemand nodig die goed voor haar is, die haar laat zien dat ook al had ze een duister verleden, ze nog steeds een mooie toekomst kan hebben.

Ze heeft iemand nodig die alles is wat haar narcist niet was. Ze heeft iemand nodig die haar als prioriteit behandelt. Iemand die haar niet het gevoel geeft dat ze gek is.

In Het Hoofd Van Het Meisje Dat Door Een Narcist Gebroken Is

Ze heeft iemand nodig die haar begrijpt. Iemand die er is als ze hem nodig heeft. Ze heeft iemand nodig die voor haar zorgt en die van haar houdt.

Ze heeft iemand nodig die haar verleden uitwist. Zelfs als dit onmogelijk lijkt, heeft ze iemand nodig die het zal proberen.

Iemand die van haar zal houden alsof ze nooit gebroken was, die naar haar zal kijken alsof ze geen gebreken heeft, die ervoor zal kiezen om van haar te houden ondanks al haar onvolkomenheden en wiens liefde en steun zo sterk zal zijn dat het haar haar angst zal laten trotseren om iemand weer dicht bij haar te laten komen.

Dus kies ervoor om op de juiste manier van haar te houden. Wees niet weer een ondergang voor haar. Doe wat je zegt.

Elk meisje verdient het om op de juiste manier bemind te worden. Vooral degene die gebroken zijn door een narcist.

PinFlight Image