Skip to Content

Wees De Vrouw Die Je Als Een Klein Meisje Nodig Had En Maak Haar Trots

Wees De Vrouw Die Je Als Een Klein Meisje Nodig Had En Maak Haar Trots

Weet je nog dat je je als een klein meisje onzeker voelde? Al die keren dat je het gevoel had dat je niet goed genoeg was, mooi genoeg, of slim genoeg?

Er was altijd iemand beter dan jij, en er was altijd iemand om je daaraan te herinneren.

Stel je voor dat je op die momenten iemand had om je te vertellen dat al die dingen niets anders waren dan leugens – iemand om je te vertellen dat de meningen van anderen niets met je leven te maken hebben.

We hebben allemaal wel moeite met iets gehad toen we opgroeiden en veel van die dingen zijn bij ons gebleven. Zoveel mensen zijn diep gekwetst door de woorden van anderen.

Zo velen hebben in die woorden geloofd en ze als deel van zichzelf genomen.

Het ergste wat er in het leven van een kind kan gebeuren is dat ze in andermans mensen leugens geloven.

Zelfs als we later op volwassen leeftijd die woorden als leugens herkennen, is het moeilijk om de impact die ze zo lang op ons hadden te negeren.

Wees De Vrouw Die Je Als Een Klein Meisje Nodig Had En Maak Haar Trots

Traumatische ervaringen of zelfs onbeschofte opmerkingen maken vaak veranderingen in persoonlijk gedrag en kapen op de een of andere manier hun ware persoonlijkheid.

Het laat ons beginnen met het meten van onze waarde op basis van dingen als ons uiterlijk en externe prestaties en we negeren onze natuurlijke talenten en empathie.

Gelukkig zijn er veel voorbeelden van hoe strijd ons uiteindelijk sterker maakt. We hebben altijd een kans om dingen beter te maken.

Soms, in het midden van de strijd, realiseren we ons hoe sterk we eigenlijk zijn. Zodra we onze valse overtuigingen over onszelf beginnen af te wijzen, beginnen we onze ware mogelijkheden op te merken.

Er is in de wereld niets krachtiger dan een vrouw die haar waarde kent en die geen toestemming nodig heeft.

Een vrouw die onbeschaamd zichzelf is. Het soort vrouw die niet aan de verwachtingen van anderen voldoet, maar die aan haar eigen verwachtingen voldoet.

Een vrouw die weet hoe ze grenzen moet stellen en die de mensen doorziet die niet het goede met haar voor hebben – degene die respect eist en in haar potentieel gelooft.

Wees De Vrouw Die Je Als Een Klein Meisje Nodig Had En Maak Haar Trots

Ze wacht op niemand, maar ze gaat verder met dingen in haar eentje te doen, op haar intuïtie en oordeel vertrouwend.

Zo’n vrouw had je als klein meisje nodig. Zo’n vrouw heb je nu nodig.

Zodra we onze waarde kennen, dan is er niets dat ons onzeker kan maken, zeker geen woorden van mensen die ons nauwelijks kennen.

De waarheid is, mensen geven niet echt zoveel om wat je doet als dat je denkt, dus waarom zou je hun mening ter harte nemen?

Het is belangrijk om te weten waar we toe in staat zijn en wat er in ons zit. Niets en niemand anders kan onze waarde als mens bepalen dan wijzelf.

Om de waarde van een mens op basis van uiterlijk en door God gegeven persoonlijkheidskenmerken te bepalen is zinloos en gemeen.

Iedereen is vrij om zijn authentieke zelf te zijn, zichzelf op natuurlijke wijze uit te drukken en zich tussen anderen veilig te voelen.

Wees De Vrouw Die Je Als Een Klein Meisje Nodig Had En Maak Haar Trots

Als je ooit gekwetst bent, laat het dan niet veranderen wie je bent en de wereld van je uniciteit ontdoen.

Vooral als vrouw, als de hele wereld gekke eisen aan je stelt. Het vraagt je om onafhankelijk te zijn en toch breekbaar te blijven, om te vechten en toch zacht te blijven.

Wees sterk op de manier waarop je trouw blijft aan wie je bent – en dat betekent luisteren naar niemand anders dan naar jezelf.

Doe het voor het kleine meisje dat in je zit die dacht dat er iets mis was met haar. En waarom? Voor dingen die nooit waar waren.

Omarm jezelf en wees aardig voor jezelf. Streef niet naar perfectie, alleen naar vooruitgang.

Je verdient het om gelukkig en geliefd te zijn zoals je bent – dezelfde woorden die het meisje die in je zit al die tijd moest horen.

PinFlight Image