Skip to Content

11 Redenen Waarom Interesse Hebt In Ongeïnteresseerde Mannen

11 Redenen Waarom Interesse Hebt In Ongeïnteresseerde Mannen

Val je de hele tijd voor ongeïnteresseerde mannen? Wil hij niet deelnemen aan je bestaan door je mee uit te vragen, bloemen voor je te kopen en je eeuwige man te worden?

Ja, ja, ik praat tegen jou. Mevrouw Waarom-vindt-hij-mij-niet-leuk-zoals-ik-hem-leuk vind.

Je aangetrokken voelen tot iemand die niet hetzelfde niveau van aantrekking tot jou ervaart, kan een zeer complexe en gecompliceerde situatie zijn om uit te komen.

Als je er eerst uit wilt komen natuurlijk. Maar ik weet zeker dat je dat wel doet. Wie zou eigenlijk voor altijd op ongeïnteresseerde mannen willen jagen?

Maar voordat je jezelf eruit haalt, moeten we eerst vaststellen waarom je jezelf zelfs zo’n slechte dienst bewijst. Dus, zonder verder oponthoud, hier zijn 11 redenen waarom je je aangetrokken voelt tot mannen die niet in jou geïnteresseerd zijn.

1. Je hebt de neiging om valse beelden te creëren van de mannen in je leven

11 Redenen Waarom Interesse Hebt In Ongeïnteresseerde Mannen

Veel mensen worden zo haastig verliefd dat ze zichzelf niet eens toestaan die persoon te leren kennen. In plaats daarvan creëren ze een vals beeld in hun hoofd van wat zij denken dat de persoon werkelijk is. Uiteindelijk ‘aanbidden’ ze die ingebeelde en overdreven geïdealiseerde persoon.

Dus de eerste reden waarom je je aangetrokken blijft voelen tot mannen die niet in jou geïnteresseerd zijn, ligt in het feit dat je moeite hebt om mensen te zien zoals ze werkelijk zijn.

Daarom, in plaats van een gemiddelde man te zien die niet eens in staat is tot het absolute minimum, stel je je een ridder in glanzend pantser voor.

2. Je hebt een laag zelfbeeld en daarom val je altijd voor ongeïnteresseerde mannen

Een deel van het niet ontvangen van dezelfde hoeveelheid aantrekkingskracht van bepaalde mannen is te wijten aan je lage zelfwaardering.

Je hebt het gevoel dat je iemand onwaardig bent en niet verdient die echt in jou geïnteresseerd is, dus kies je voor iemand die duidelijk ongeïnteresseerd is en die je op de loer kunt houden vanuit de schaduw van je veilige comfortzone.

Maar in werkelijkheid voelen mannen zich aangetrokken tot het vertrouwen in vrouwen. En als je maar bereid genoeg was om aan je gevoel van eigenwaarde te werken, zou je elke man kunnen aantrekken die je maar wilt.

3. Je hebt een diepgewortelde angst voor intimiteit en toewijding

Als je bang bent voor intimiteit, voel je je misschien onbewust aangetrokken tot mannen die emotioneel niet beschikbaar zijn. Of die over het algemeen niet in jou geïnteresseerd zijn, omdat je daardoor een veilige afstand tot hen kunt bewaren.

Het is veel beter om geobsedeerd te zijn door ongeïnteresseerde mannen, dan betrokken te raken bij een serieuze relatie met iemand die misschien bereid genoeg is om je op een dieper niveau te leren kennen.

Hetzelfde geldt voor de angst voor binding. Als je bang bent om je volledig aan één persoon te binden, is het achtervolgen van ongeïnteresseerde mannen jouw manier om een romantische interesse te hebben, zonder enige verantwoordelijkheid. Een gebroken hart is slechts een slachtoffer.

4. Je trekt naar ongeïnteresseerde mannen omdat het vertrouwd is

Is je ervaring op de relatieafdeling positief of negatief? Is je vorige liefdesleven gevuld geweest met loze beloften van emotioneel onbeschikbare en afstandelijke mannen?

Zo ja, dan ken je misschien maar al te goed het gevoel dat je je aangetrokken voelt tot iemand die nooit de ware voor je kan zijn.

In jouw ogen staat vertrouwdheid gelijk aan veiligheid. Het is veel comfortabeler om ongeïnteresseerde mannen te achtervolgen dan iets vreemds te doen, zoals daten met iemand die je echt leuk vindt.

5. Je bent wanhopig op zoek naar validatie

11 Redenen Waarom Interesse Hebt In Ongeïnteresseerde Mannen

Veel vrouwen hebben deze onverklaarbare behoefte aan externe mannelijke validatie. Vooral als het afkomstig is van de mannen die toevallig ongeïnteresseerd in hen lijken te zijn.

Het kan zijn dat het krijgen van de aandacht van die mannen voor jou betekent dat je eindelijk gewaardeerd wordt en dat je je waardevol en gewenst voelt. De gedachte dat je interessant wordt voor een van die mannen, betekent dat je het eindelijk waard zult zijn.

6. Je bent verslaafd aan de spanning van achter iemand aan zitten

Het is vrij simpel: sommige vrouwen HOUDEN van de uitdaging om het hart te veroveren van de mannen die aanvankelijk niet in hen geïnteresseerd waren.

‘Wat vind je ervan dat hij niet in mij geïnteresseerd is? Ik zal hem laten zien wat hij mist!” is iets dat meestal door de hoofden van dit type vrouw gaat. En het gaat meestal gepaard met een goed doordachte tactiek om ervoor te zorgen dat hij haar leuk vindt.

7. Je hebt interesse in ongeïnteresseerde mannen omdat je een onopgelost trauma uit het verleden hebt

We hebben gezegd dat sommige vrouwen er de voorkeur aan geven zich aangetrokken te voelen tot mannen die niet in hen geïnteresseerd lijken. Voor sommigen kan die hele situatie echter veel ernstiger zijn.

Soms kan een onopgelost trauma uit het verleden, zoals een ingrijpende breuk, ervoor zorgen dat ze nooit helemaal emotioneel stabiel zijn en niet meer beschikbaar zijn voor een nieuwe serieuze relatie, waardoor ze zich alleen maar aangetrokken voelen tot afstandelijke en ongeïnteresseerde mannen.

In dit geval kun je het beste aan het oplossen van dat trauma werken door met een therapeut te praten.

8. Je interpreteert hun signalen voortdurend verkeerd

In andere gevallen is de situatie helemaal niet zo ernstig. Sommige vrouwen hebben helaas ernstige problemen met het lezen en decoderen van mannelijke signalen.

Misschien vindt hij je foto’s leuk of lacht hij naar je als hij dronken is in een bar. Misschien stuurt hij je zelfs laat op de avond “Wat ben je aan het doen?” berichten. We weten allemaal wat die betekenen. Maar dat is nooit een teken van oprechte interesse. En dat kun je maar beter zo snel mogelijk beseffen.

9. Je bent voornamelijk geïnteresseerd in iemands uiterlijk

Sorry dat ik zo direct ben, maar ja, misschien ga je alleen maar voor uiterlijk. En ik denk dat iedereen weet dat hoe aantrekkelijker een man is, hoe groter en egocentrischer hij is.

10. Je hebt interesse in ongeïnteresseerde mannen omdat je het gevoel hebt dat je mogelijkheden beperkt zijn

De reden waarom je je aangetrokken voelt tot jongens die duidelijk niet in jou geïnteresseerd zijn, is dat je het gevoel hebt dat je geen andere keus hebt.

Ik hoor van veel van mijn vrienden: “De beste zijn bezet, getrouwd of zo beroemd dat ze niet eens weten dat we bestaan.”

Dit is natuurlijk complete onzin. Er zijn nog steeds goede en geïnteresseerde jongens. Het is niet nodig om ontmoedigd te raken.

11. We willen allemaal hebben wat we niet kunnen krijgen

11 Redenen Waarom Interesse Hebt In Ongeïnteresseerde Mannen

En ten slotte: de reden waarom je je aangetrokken voelt tot mannen die niet in je geïnteresseerd zijn, is omdat je een normaal mens bent.

Meestal willen we allemaal wat we niet kunnen hebben – en dat is oké, zolang het maar geen gewoonte wordt die moeilijk af te leren is.