Skip to Content

5 Belangrijkste Verschillen Tussen Hechtheid En Intimiteit

5 Belangrijkste Verschillen Tussen Hechtheid En Intimiteit

Wat is in elke relatie normaal? Het antwoord is dat wat mensen willen hebben, hechtheid en intimiteit met hun partner. Het klinkt ongeveer hetzelfde als je ernaar kijkt, maar het verschil tussen deze twee termen is eigenlijk veel groter dan je denkt.

Sommige mensen denken dat deze twee niet met elkaar verbonden zijn. Je kunt echter niet echt intiem zijn met een persoon waar je niet hecht mee bent, en vice versa, heb ik gelijk? Intimiteit gaat niet alleen over de liefde met iemand bedrijven, dus verwar het daar niet mee. Het is veel betekenisvoller.

Alles is met elkaar verbonden, dus een gebrek aan intimiteit in het huwelijk kan tot verveeldheid leiden en elders naar plezier op zoek gaan. Een gebrek aan hechtheid zal echter ook verstoringen in je relatie veroorzaken. Wat is dan het geheime recept voor succes?

Je moet een mix van beide hebben om een gelukkige en gezonde relatie te hebben die een leven lang zal duren. Hechtheid gaat over alles van voorspelbaarheid, weinig angst, en het gevoel van veiligheid. Maar als intimiteit meedoet, dan brengt het opwinding en mysterie in je relatie. Zo krijg je een perfecte mix.

5 verschillen tussen hechtheid en intimiteit

Maar om je te helpen het belang te begrijpen om beide in je relatie te hebben, intimiteit en hechtheid, moet ik je helpen om de belangrijkste verschillen tussen hen te leren kennen. Ik heb de 5 belangrijkste voorbereid, dus laten we eens kijken wat ze zijn.

1. Routine

Hechtheid wordt een routine. Als je een langdurige relatie hebt, dan krijg je de kans om de meeste dingen over je partner te leren. En dat betekent dat je weet waar je partner wel en niet van houdt.

Als je echter constant dezelfde routine hebt, dan zal dat deel van je relatie voorspelbaar worden en sommigen zouden kunnen zeggen dat het zelfs saai is. Het is waar dat het altijd goed zal voelen, maar wat opwinding en wat kleine veranderingen zijn meer dan welkom.

Combineer intimiteit en hechtheid. Gebruik je fantasie en maak iets nieuws van de dingen waarvan je weet dat je partner ervan geniet. Je zult zien hoe geweldig dat recept is. Wees dus niet bang om van tijd tot tijd je routine te doorbreken.

2. Fantasieën voor jezelf houden

Het is een feit dat elke persoon op zijn minst een paar fantasieën heeft. Maar mensen zijn het meest bang om ze met anderen te delen. Sommigen zijn bang dat hun partner denkt dat ze te raar zijn, terwijl anderen het gewoon niet prettig vinden om daar informatie over te delen.

Als je een van de mensen bent die hun fantasieën voor zichzelf houden, dan betekent dit dat je hechtheid in je relatie hebt. Je wilt niet het risico lopen je angstig te voelen tijdens het delen van die informatie, dus hou je het voor jezelf.

Als je echter intimiteit in je relatie wilt, dan moet je van die angst af. Het delen van je wildste dromen met je partner kan voor vele nieuwe avonturen deuren openen. Je moet gewoon degene kiezen die perfect bij jullie passen.

3. Het op veilig spelen

Wil je weten wat een van de grootste uitdagingen is voor een getrouwd stel met kinderen? Het is eraan werken om de kans te krijgen om op zijn minst wat tijd alleen door te brengen, zonder dat hun kinderen rondlopen.

En als dat uiteindelijk gebeurt, dan zijn mensen meestal al moe, zodat ze op hun meest bekende patronen terugvallen. Dus je zult ze waarschijnlijk hun favoriete tv-show op Netflix zien bekijken (ook al hebben ze die al 8 keer bekeken).

Ze zullen in hetzelfde restaurant eten en ze zullen niet de behoefte voelen om iets nieuws uit te proberen. Als ze besluiten om iets te bestellen, dan zal het steeds dezelfde maaltijd zijn. En als ze wat vrije tijd hebben, dan zullen ze zich tot een lang vervlogen hobby van hen wenden.

Terwijl je dit las, heb je misschien jezelf of een stel dat je kent, herkent. En ik weet zeker dat je je afvraagt waarom dit gebeurt. Het antwoord bestaat maar uit één woord: veiligheid.

Het is makkelijker om het op veilig te spelen, omdat het kalm en voorspelbaar aanvoelt en het brengt geen angst met zich mee. Klinkt dat niet bekend? Doet het je aan iets denken wat ik al heb genoemd? Ja! Hechtheid.

Als alles altijd hetzelfde blijft, dan zal het geen opwinding in je leven brengen. Daarom raad ik je aan om enkele wijzigingen aan te brengen. Kleur een beetje buiten de lijnen en je zult zien hoe zelfs de kleinste veranderingen een grote impact hebben.

4. Nieuwsgierigheid

Nieuwsgierigheid gaat hand in hand met intimiteit. Hoewel je misschien het gevoel hebt dat je alles over je partner weet, is het helemaal niet waar. Er is altijd wel iets wat je niet weet en als je nieuwsgierig blijft, dan zul je altijd plezier hebben om uit te vinden wat die dingen zijn.

Je partner zal zo nu en dan nieuwe meningen, gedachten en verlangens hebben, en dat geeft je de kans om iets nieuws te ontdekken en te leren. Geloof me, je zult altijd door iets verrast worden, dus het plezier zal altijd aanwezig zijn.

Alles heeft lagen, en jij en je partner ook. Houd er daarom rekening mee dat er altijd een dunne laag is die je nog niet hebt gezien.

Laat je niet door hechtheid misleiden. Denk in plaats daarvan na over hoe je je partner nooit volledig zult kennen en geef jezelf een kans om jezelf in hun aanwezigheid beter te leren kennen, maar hen ook. En dat is wat je intimiteit kunt noemen.

Het zal je helpen passie met liefde te combineren en je zult op een spannende manier nieuwe dingen over jullie beiden ontdekken.

5. Verlangens

Hoewel het lijkt alsof verlangens alleen verband houden met dingen die mensen in bed willen uitproberen, gaat het daar eigenlijk niet alleen om. We voelen een verlangen naar hobby’s en andere interesses. Als je hecht met iemand bent, dan kun je op een aantal van hen inboeten brengen om de status quo te behouden.

Dat betekent dat je misschien nee zegt tegen een aantal van je favoriete hobby’s, plaatsen waar je altijd van gedroomd hebt of activiteiten die je wilde uitproberen. Het gebeurt meestal omdat een van de partners het comfort van de relatie wil behouden.

Intimiteit betekent echter dat je je verlangens kunt uiten. Het betekent dat je weet dat je behoeften en wensen erg belangrijk zijn. Je kunt er met je partner over praten en wie weet gaan jullie misschien samen op avontuur.

Onthoud dat als je een mooie langdurige relatie wilt hebben, je moet leren hoe je intimiteit en hechtheid moet combineren. Het hebben van slechts één van deze zal je niet het leven geven waar je van gedroomd hebt.