Skip to Content

6 Dingen Die Ik Nooit Voor Een Relatie Zou Doen (En Die Jij Ook Niet Zou Moeten Doen)

6 Dingen Die Ik Nooit Voor Een Relatie Zou Doen (En Die Jij Ook Niet Zou Moeten Doen)

Eén ding is zeker: relaties zijn niet makkelijk. Ze vereisen veel tijd, moeite, toewijding, gezonde communicatie, begrip, empathie, vergeving en bereidheid om aan zelfverbetering te werken.

Mensen vergissen zich vaak. Ze geloven dat liefde het enige is wat ze nodig hebben om hun relatie te laten slagen. Dat is echter ver van de waarheid.

Liefde is noodzakelijk, zeker, maar voor een gezonde relatie is het niet genoeg. Je kunt nog zoveel van iemand houden en jezelf toch elke nacht in slaap huilen vanwege de dingen die ze hebben gedaan.

Of iemand kan beweren dat hij enorm veel van je houdt, maar toch doorgaan met de dingen die je pijn doen.

Liefde is zo’n complex concept, maar tegelijkertijd is het zo eenvoudig. Het is een gevoel van zo tevreden zijn met je leven en je partner, dat je niet het gevoel hebt dat je iets mist.

Om ware liefde te begrijpen en te vinden, heb ik een lijst met dingen gemaakt die ik nooit voor een relatie zou doen, omdat ik diep van binnen weet dat ware liefde deze dingen nooit van me zou eisen. Ik raad je ten zeerste aan een kijkje te nemen en deze regels zelf aan te nemen.

6 dingen die ik nooit voor een relatie zou doen

6 Dingen Die Ik Nooit Voor Een Relatie Zou Doen (En Die Jij Ook Niet Zou Moeten Doen)

1. Mijn eigen identiteit verliezen

Het eerste wat ik mezelf heb beloofd dat ik nooit meer voor een relatie zou doen, is hoe verliefd ik ook op mijn partner ben, is mijn eigen identiteit verliezen.

Ik zeg het nogmaals omdat, waarschijnlijk zoals elke jonge dame in de wereld, er ooit een tijd is geweest dat ik mijn individualiteit volledig was verloren om geliefd te worden door een man. Zijn interesses werden mijn interesse, zijn hobby’s werden mijn hobby’s, enzovoort.

Dus na verschillende mislukte pogingen om naar de muziek te luisteren die ik niet echt leuk vond, de films te bekijken die ik niet echt leuk vond en over het algemeen de persoon te zijn die ik niet ben, besefte ik eindelijk dat het het niet waard was.

Geen enkele liefde is het waard om jezelf voor te verliezen. Dat is een vreselijke prijs om te betalen voor iets dat veel minder kost. Want echte liefde en een sterke relatie met je partner zullen dat nooit van je eisen.

Echte en oprechte liefde zal je eigenlijk verheffen en je individuele karakter koesteren. Het zal je niet dwingen om het te verliezen.

Dus, op het moment dat je het gevoel hebt dat je jezelf niet meer herkent – dan is dat het moment dat je je koffers moet pakken en moet vertrekken.

2. Mijn dromen in de wachtstand zetten voor mijn partner

Net als bij het vorige voorbeeld zou ik mijn dromen en doelen nooit uitstellen voor een relatie. Nogmaals, hoeveel ik ook van mijn partner hou, mijn dromen zijn wat van mij, mij maakt.

Als je je dromen in de wachtstand zet omdat je gewoon heel veel van je partner houdt, dan riskeer je in de toekomst spijt te krijgen. Waardoor je een extreem verdrietig of extreem bitter persoon kunt worden.

En nogmaals, dat is gewoon geen liefde. Als je door je partner wordt gedwongen om te stoppen met het nastreven van je dromen en tussen je carrière en hem te kiezen, zet jezelf dan altijd op de eerste plaats. Je partner moet je luidste cheerleader zijn, niet je afperser.

3. Vriendschappen verwaarlozen

Ik had het geluk om dit nooit mijn eigen vrienden aan te doen, maar ik haatte het wel als sommige van mijn ex-besties dit deden.

Ze vonden een man waar ze dolverliefd op waren, ze brachten elke seconde van de dag met hem door en ze vergaten onze vriendengroep helemaal.

En wanneer ze uit elkaar gingen (omdat het onvermijdelijk moest gebeuren), dan zouden die meiden ofwel onhandig naar ons terug kruipen of gedwongen worden om andere vrienden te zoeken, omdat de banden gewoon te verbroken waren om weer met elkaar om te gaan.

Dus ik heb een belofte gedaan dat ik mijn vrienden nooit zou verwaarlozen. Natuurlijk zou ik mijn partner ook nooit verwaarlozen.

En in sommige gevallen zou hij gewoon mijn prioriteit moeten zijn. Mijn vrienden zijn echter mijn ondersteuningssysteem en ik zou nooit het risico lopen om dat te verliezen. En dat zou jij ook niet moeten doen.

4. Ergens mee instemmen dat ik eigenlijk niet wil of leuk vind

Stel je grenzen en leer “Nee!” te zeggen. Dat is buitengewoon belangrijk. Waarom? Omdat die grenzen dat zijn waar je je prettig bij voelt. En als je iemand over hen heen laat stappen, dan loop je het risico ernstig gekwetst te raken.

Als je je niet op je gemak voelt bij iets wat je partner eist, dan moet je er nooit mee instemmen omdat hij geïrriteerd, boos of verdrietig wordt. “Ik hou van hem, ik zou dit wat ik niet leuk vind moeten doen. Dat is toch liefde?” Fout! Dat is verre van liefde.

Je hoeft niet te bewijzen dat je van iemand houdt door iets te doen wat je niet wilt. Helaas heb ik dit op de harde manier moeten leren. En dat is precies waarom ik onvermurwbaar ben geworden om het nooit meer te doen.

5. Tegen mijn vrienden en familie over mijn partner liegen

6 Dingen Die Ik Nooit Voor Een Relatie Zou Doen (En Die Jij Ook Niet Zou Moeten Doen)

Onze beste vrienden en familieleden zijn meestal ons systeem om de realiteit te blijven zien. Als we verliefd zijn, dan hebben we de neiging om de wereld door een roze bril te zien en onze partner te idealiseren. Maar onze vrienden en familie – zij zien de situatie voor wat het werkelijk is.

Dus, op het moment dat je merkt dat je iets over je partner wilt verbergen voor iemand die het dichtst bij je staat, hoe klein of onbeduidend het ook is.

Dan moet je jezelf onmiddellijk een grote klap geven als een herinnering dat dat niet de manier is.

Liegen over je relatie met de bedoeling om het beter te laten lijken dan het is, is het eerste teken dat er iets niet klopt. Je partner hoort op de lange termijn naast je te staan. Ga je de rest van je leven over hem liegen? Hopelijk niet.

6. Voortdurend over mijn partner huilen

Mensen zien tranen vaak als een wonderbaarlijke vloeibare substantie die een teken is van kracht, groei, toewijding en liefde. En hoewel dit in sommige gevallen waar kan zijn, is het vaak iets heel anders.

Dit is wat ik bedoel. Ik beschouw mezelf als heel emotioneel. Ik kan mezelf tot tranen toe brengen door te denken hoe dankbaar ik ben dat ik mijn lieve partner heb.

Er is echter een groot verschil tussen huilen omdat je dankbaar bent dat je iemand hebt, en huilen omdat iemands acties je gevoelens (opnieuw) hebben gekwetst.

Dus huilen om mijn partner is iets wat ik heb gezegd dat ik nooit zou doen. Als ik voortdurend om mijn partner huil terwijl ik in een relatie met hem blijf, dan zal dit alleen maar tot een triest huwelijk en een giftige relatie voor onze kinderen leiden om in op te groeien.

Om iemand huilen is niet (en zal dat ook nooit zijn) een teken dat je met die persoon samen zou moeten zijn. Het is eigenlijk een teken dat je moet vertrekken.