Skip to Content

7 Dingen Waar Je Niet Geobsedeerd Over Moet Zijn Om Indruk Te Maken Op Een Man

7 Dingen Waar Je Niet Geobsedeerd Over Moet Zijn Om Indruk Te Maken Op Een Man

Het is geen geheim dat vrouwen stressen over hun imago en of hun potentiële partner hen leuk zal vinden. Vrouwen hebben al deze details om zich zorgen over te maken – haar, make-up, kleding, schoenen, accessoires – waar mannen niet eens op letten.

Maar we kunnen niet anders dan ons afvragen: zijn vrouwen te veel geobsedeerd door bepaalde dingen en met de bedoeling om indruk te maken op een man?

Helaas wel. Het is een harde pil om te slikken, ik weet het. We willen graag geloven dat we de dingen voor onszelf doen, maar diep van binnen weten we dat dat niet altijd het geval is. Soms doen we extra moeite om aardig gevonden te worden door een man.

Maar in werkelijkheid merken jongens niet eens de dingen op waar we geobsedeerd door zijn. Ja, het is waar. Het grootste deel van de tijd – zijn ze onwetend.

Hier zijn de 7 meest voorkomende dingen waar je zeker niet meer geobsedeerd door moet zijn om indruk te maken op een man.

7 dingen waar je mee moet stoppen om indruk te maken op een man

7 Dingen Waar Je Niet Geobsedeerd Over Moet Zijn Om Indruk Te Maken Op Een Man

1. Hoe je lichaam eruitziet

Als er één ding is waar mannen niet veel aandacht aan besteden, is het hoe je lichaam eruitziet. Of je nu wel of niet een spleet tussen je dijen hebt, cellulitis op je benen hebt, love handles of een buikje – jongens hebben daar meestal geen idee van.

Soms zijn we, als vrouwen, overdreven geobsedeerd door ons lichaam. We hebben onszelf betrapt terwijl we voor een spiegel staan, waarbij we ons stressen over de extra kilo’s die we tijdens de vakantie zijn aangekomen en de striae die zonder onze toestemming is verschenen.

Maar we vergeten vaak dat die onbeduidende veranderingen in ons lichaam een product zijn van onze groei. Ze zijn het bewijs dat we als vrouwen groeien, en het is een mooie stempel van onze vrouwelijkheid.

En jongens? Jongens geven er niet echt om. Een keer liet ik een van mijn vrienden een foto van cellulitis zien, en hij wist niet eens waar hij naar moest kijken. Hij dacht dat ik hem een foto liet zien van de kont van een meisje. Hij was zich totaal nergens van bewust.

Dus ontspan je gewoon. Je lichaam is perfect zoals het is. Als er iets is dat je aan je lichaam wilt veranderen, laat het dan zijn omdat je jezelf trots wilt maken, niet voor een of andere man die je leuk vindt.

Je eigen mening over jezelf is de enige die telt.

2. Lichaamsbeharing

Van de vele lichamelijke ‘onvolkomenheden’ waar vrouwen geobsedeerd over zijn, moeten we vooral lichaamshaar vermelden.

Lichaamshaar is waarschijnlijk het nummer één ding waar vrouwen zich zelfbewust over voelen en geloven dat als er ergens op ons lichaam één haar aanwezig is, we automatisch onaantrekkelijk zijn voor jongens.

Dus we kiezen voor scheren, waxen, epileren of zelfs laser ontharen omdat we geloven dat dat iets is waar jongens de voorkeur aan geven.

Terwijl in werkelijkheid – het jongens niets kan schelen.

Onlangs sprak ik met mijn goede vrienden die al 5 jaar getrouwd zijn, en al 8 jaar samen zijn. Ik vroeg mijn vriendin wat het ene ding is waar ze voortdurend geobsedeerd over is, en ze zei – lichaamshaar.

Ze zei dat ze zich altijd onaantrekkelijk voelt als ze haar benen niet scheert, maar vanwege de verplichtingen van het getrouwde leven heeft ze soms gewoon geen tijd om zich te scheren.

En dan aan het eind van de dag, wanneer het tijd is om naar bed te gaan, zei ze dat ze zich extreem ongemakkelijk voelt om naast haar man te liggen met harige benen, zelfs na al die jaren samen te zijn geweest.

Waarop hij alleen maar antwoordde, “Haar harige benen storen me helemaal niet! Als het aan mij lag, hoefde ze zich nooit te scheren. Ze moet het voor zichzelf doen. Verder kan het me niet schelen. Ik kan me niet eens voorstellen hoe vervelend het moet zijn om het een of twee keer per week te moeten doen. In mijn ogen is dat echt onnodig.”

Doe het voor jezelf

Dus, niet te veel over je lichaamshaar stressen. Als je ze wilt blijven verwijderen, prima, maar doe het dan voor jezelf. Maar obsedeer er niet over in situaties waarin je gewoon geen tijd hebt om het te doen.

Een kleine snor, oksel of beenhaar hier en daar heeft nooit iemand kwaad gedaan, toch?

3. Make-up

7 Dingen Waar Je Niet Geobsedeerd Over Moet Zijn Om Indruk Te Maken Op Een Man

Moeten we hier überhaupt iets over zeggen?

Elke vrouw heeft de neiging om geobsedeerd te zijn door haar make-up en er goed uit te zien voor de man die ze leuk vindt, vergeet dat hij waarschijnlijk niet eens zou merken als ze iets op haar gezicht heeft, tenzij het midden op de dag een duidelijke heldere gouden oogschaduw is.

Ik zeg niet dat je plotseling moet stoppen met het gebruik van make-up, maar je moet zeker stoppen met het gebruik ervan om indruk te maken op een man. Gebruik het als je manier om je schoonheid te verbeteren en je innerlijke kunstenaar te kanaliseren.

4. Bruin zijn

Tegenwoordig zie ik veel TikTok-video’s van vrouwen die zich klaarmaken voor hun dates. En de moeite die deze vrouwen doen is krankzinnig.

Bijna elk meisje in haar ‘maak je klaar met mij’ video die ik zag, heeft een spray-tan genomen of heeft zichzelf thuis in haar routine gebruind.

En ik kan het niet helpen, maar me afvragen wanneer zijn we zo zelfbewust geworden over ons kleurtje? Geloven we echt dat het jongens iets kan schelen of we wel of niet een paar tinten donkerder zijn? Ze merken het niet eens.

Ze merken echter wel dat onze zelfbruiner vlekkerig is.

Dus ontspan je en maak je er geen zorgen over. Als je het leuk vindt om bruin te worden, ga er dan voor. Maar als je het wilt doen om indruk te maken op een man, vertrouw me dan – je hoeft het echt niet te doen.

5. Jezelf dwingen om van dezelfde dingen te houden als hij

Sommigen van ons vrouwen hebben ook de neiging om geobsedeerd te zijn door de dingen waar mannen die we leuk vinden geïnteresseerd in zijn. Wij geloven dat door onszelf te dwingen om van voetbal, basketbal, bepaalde muziek of filmgenres te houden, sommige jongens meer onder de indruk zouden zijn dan normaal.

In werkelijkheid is dat verre van de waarheid.

Jongens waarderen het wanneer onze fascinatie voor de dingen die ze leuk vinden echt is. Maar als het nep is, dan haten ze het echt.

6. Gedwongen overal om lachen

Soms zijn we ook geobsedeerd door de man waarin we geïnteresseerd zijn te laten weten dat we hem grappig vinden. We geloven dat als we om alles wat hij zegt of doet lachen, hij ons automatisch aantrekkelijker zal vinden.

Ik ga het je meteen vertellen: maak je er niet druk over. Als je de dingen die hij zegt grappig vindt, lach dan. Als dat niet zo is, dan is het niet nodig om een glimlach te forceren.

Hetzelfde geldt voor die momenten dat je de grap niet begrijpt. Zeg gewoon dat je het niet hebt begrepen en laat hem het je uitleggen. Dit kan een goede manier zijn om te zien of hij het wel of niet aan je uit gaat leggen. Dat is een grote rode vlag als hij dat niet doet.

7. Doen alsof je iemand bent die je niet bent

En ten slotte, in pogingen om indruk te maken op een man die ze leuk vinden, denken vrouwen ook dat het absoluut noodzakelijk is om iemand te zijn die ze niet zijn. Dus zetten ze een masker en gedragen ze zich op een manier waardoor ze een totaal andere persona zijn met de bedoeling om ‘leuker’ te zijn.

In werkelijkheid waarderen jongens eerlijkheid. Ze geven niets om de verzonnen versie van jou. Meestal willen ze je authentieke zelf zien.

Dus, maak je geen zorgen over het feit dat je iemand bent die je niet bent. Je weet wat Sting zegt, “Wees jezelf, ongeacht wat ze zeggen.” Als een man die jij leuk vindt jou niet leuk vindt, laat hem dan gaan. Er is iemand die van je zal houden om wie je bent, niet om wie je pretendeert te zijn.