Skip to Content

8 Dingen Om Te Doen In Plaats Van Hem Te Smeken Om Van Je Te Houden

8 Dingen Om Te Doen In Plaats Van Hem Te Smeken Om Van Je Te Houden

Geen enkel meisje wil ooit vrijwillig het “kies mij meisje” zijn. Die hele, “Kies mij. Kies mij. Hou van me,” energie is noch aantrekkelijk, noch bekrachtigend. Het doet voor jou zeker niet veel.

Soms trappen meisjes echter in die val zonder het zelfs maar te beseffen. Hun partners geven ze de broodkruimels van hun liefde.

Het is niet genoeg om ze überhaupt verzadigd te houden, maar precies de juiste hoeveelheid om ervoor te zorgen dat ze altijd hongerig zijn naar meer.

En zo eindigen ze. Hongerig naar de aandacht die nooit genoeg is, hem te smeken om liefde die hij bijna nooit zal kunnen geven.

Wat kun je doen om te voorkomen dat je hem om iets gaat smeken waar je niet eens om zou moeten vragen? Nou, hier zijn 9 dingen om te overwegen.

8 dingen om te doen in plaats ven hem om liefde te smeken

1. Praat met hem over je behoeften

Als je constant het gevoel hebt dat je om de liefde en aandacht van je partner moet smeken, maar er verandert nooit iets, dan wil je misschien je aanpak veranderen, omdat je partner waarschijnlijk niet eens ziet waar het probleem ligt.

Ik zal een voorbeeld geven. Mijn beste vriendin was vroeger zo wanhopig omdat haar nieuwe vriend haar op dat moment niet genoeg aandacht gaf.

Ze huilde bijna elke dag bij me over hoe ze geloofde dat hij niet genoeg van haar hield en hoe hun relatie zou eindigen.

Ik vertelde haar dat ze misschien alleen maar haar gevoelens hoefde te communiceren. En met hem over elkaars favoriete liefdestaal moesten praten.

Ze stemde ermee in om het te doen. En een lang verhaal kort, ze slaagden erin om alles op een rijtje te zetten.

Het bleek dat hij zijn gebrek aan aandacht heel normaal vond, want zo is hij met zijn maatjes. Dat was echter een leermogelijkheid voor hen beiden, waarna hun relatie floreerde.

Soms hoef je alleen maar iets te zeggen. Die moeilijke en vaak ongemakkelijke gesprekken zijn altijd de moeite waard.

2. Ga hem niet smeken en geef niet meer dan je ontvangt

Als het open gesprek echter niet helpt en je hem nog steeds om liefde moet smeken, dan moet je je spel veranderen. En je partner een koekje van eigen deeg geven en hem beginnen te behandelen zoals hij jou behandelt.

Laten we zeggen dat je partner slechts ongeveer 30% van zijn tijd en moeite in jullie relatie investeert, terwijl jij 70% geeft.

Dat is een enorm verschil en een onevenwichtigheid waarbij de ene kant (jij dus) na verloop van tijd onvermijdelijk gekwetst zal raken.

Het is prima om af en toe aan alle touwtjes van een relatie te trekken, maar dat zou niet je realiteit moeten zijn.

Natuurlijk is het moeilijk om liefde te onderdrukken en te doen alsof het je niets kan schelen. Vooral omdat je dat al hebt laten zien, maar in het belang van je eigen mentale en emotionele gezondheid, zul je het gewoon moeten doen.

Je weet dat je een goed persoon bent die in staat is om lief te hebben; van iemand houden die op zijn beurt niet van jou houdt, zet niet jou op een slechte manier neer.

Dus, de volgende keer dat je meer wilt geven dan je ontvangt, vraag jezelf dan af: zal hij hetzelfde voor mij doen?

3. Neem een pauze van social media

Als je merkt dat je constant op je telefoon kijkt in de hoop een melding van hem te zien, dan is het waarschijnlijk tijd om een pauze te nemen van de wereld van social media.

Dit kan een uitdaging zijn. Vooral als je gewend bent om door je favoriete social mediaplatforms te scrollen, of als dat je echte baan is.

Maar het is zeker niet onmogelijk en het kan voor jou en je geestelijke gezondheid een groot voordeel zijn.

Begin met babystapjes. Beperk je in eerste instantie tot maximaal een uur of twee per dag. Neem vervolgens een hele dag vrij. Dan een paar dagen. Dan een hele week.

Ik verzeker je dat je een drastische verandering zult opmerken in de manier waarop je de wereld om je heen waarneemt.

Je zult niet zo geobsedeerd zijn door het gebrek aan interesse van je man. En je zult zeker niet naar de externe validatie hunkeren die je meestal krijgt als je online bent.

En bovendien zal die vrije tijd je veel dingen veel duidelijker maken.

4. Ga hem niet smeken, maar focus je op jezelf

Zodra je je losmaakt van de wereld van social media, zul je merken dat je al die vrije tijd hebt die je nooit eerder had. Dus, wat ga je ermee doen?

Nou, investeer het in jezelf. Leer een paar vaardigheden, volg interessante lessen, haal je rijbewijs of schrijf je masterscriptie. Alles wat je maar kunt bedenken en wat je al zo lang wilt doen – doe het!

5. Leef je beste leven

Wacht niet op de aandacht van je man. Hem smeken om om je te geven en van je te houden zal niet veel doen, behalve je ellendig en uitgeput achterlaten.

Realiseer je dat dit leven dat je leeft van jou is om te leven. Je hebt niet de aandacht van een gemiddelde man nodig om iets te doen! Zoek uit wat je graag doet en wacht niet tot hij die dingen met je doet.

6. Stel persoonlijke grenzen (en respecteer ze!)

Als vrouwen verliefd worden, geven ze meestal alles, omdat ze geloven dat het allemaal wederzijds zal zijn. Vanwege die mentaliteit bieden ze hun lichaam en geest aan mannen aan die ze uiteindelijk alleen maar in hun voordeel gebruiken.

Daarom is het belangrijk om persoonlijke grenzen te stellen. Je moet jezelf en je vrede beschermen tegen mannen die alleen om zichzelf geven.

Je moet leren hoe je nee kunt zeggen, zodat je partner geen misbruik van je kan maken. Als hij niet goed van je kan houden, dan kan hij niet zoveel toegang tot je hebben als hij zou willen.

7. Praat met iemand

Iedereen weet dat relatieproblemen en gebroken harten met een beetje hulp van je vrienden kunnen worden doorstaan.

Wees dus niet verlegen en praat met je naasten. Ze kunnen je helpen om over alles heen te komen wat je dwarszit, en ze kunnen zeker van je houden op de manier waarop je het verdient om van gehouden te worden.

En zoek indien nodig professionele hulp. Met een therapeut praten kan op veel manieren nuttig zijn. Het kan je helpen om met de pijn van onbeantwoorde liefde om te gaan en je helpen bepalen waarom je je, laten we zeggen, in de eerste plaats tot afstandelijke mannen aangetrokken voelt.

8. Hou eerst van jezelf!

En het laatste, maar zeker het belangrijkste, je moet eerst van jezelf houden. Die liefde die je in een man zoekt, zit eigenlijk in je.

Dus als je partner niet van je wil houden zoals jij dat verdient, kanaliseer dan je innerlijke Thanos en zeg: “Prima, ik doe het zelf!”