Skip to Content

9 Tekenen Dat Hij Een Man Is Die Veel Moeite Doet, Die Je Liefde Verdient

9 Tekenen Dat Hij Een Man Is Die Veel Moeite Doet, Die Je Liefde Verdient

Ik geloof dat elke vrouw met hoge normen op zoek is naar een man met dezelfde of vergelijkbare waarden. Ze heeft waarschijnlijk haar persoonlijke mentale lijst van ‘de eigenschappen van een ideale man’ of ‘relatie must-haves en dealbrekers’.

Als je toevallig een van die vrouwen bent die nog steeds geen van deze lijsten heeft (maar er graag een zou hebben), dan wil ik je graag helpen.

Hier zijn 9 tekenen dat de man met wie je uitgaat een man is die veel moeite doet. Lees het aandachtig en let goed op: als de kenmerken van die man die je aan het daten bent niet overeenkomen met deze – dump hem dan en ga op zoek naar degene die je liefde verdient.

9 tekenen dat hij een man is die veel moeite doet

9 Tekenen Dat Hij Een Man Is Die Veel Moeite Doet, Die Je Liefde Verdient

1. Hij is emotioneel beschikbaar

Het eerste teken dat de man die je ziet je tijd en liefde waard is, dat is als hij je laat zien dat hij emotioneel beschikbaar is – of op zijn minst ernaar streeft om dat te zijn.

Soms is het moeilijk om uit onze hechtingsstijl of de manier waarop we zijn opgevoed te breken. En mannen vinden het vooral moeilijk om dit uit te werken en de manier waarop ze vrouwen benaderen en zichzelf presenteren te verbeteren.

Maar het is niet onmogelijk om jezelf toe te staan om in een relatie open, eerlijk en kwetsbaar te worden. En een man die veel moeite doet, is zich daar goed bewust van.

Weten of leren hoe je een intieme relatie met een vrouw aangaat, betekent proberen om niet voor afsluiten, doodzwijgen, passieve agressiviteit en andere disfunctionele gedragspatronen te kiezen.

Als je merkt dat de man met wie je uitgaat bereid is om zichzelf voor je open te stellen en aan jullie relatie te werken, dan kun je er zeker van zijn dat hij emotioneel beschikbaar is.

2. Hij heeft gezonde grenzen – en hij respecteert de jouwe

Een ander teken dat je te maken hebt met een man die veel moeite doet, is als hij gezonde grenzen heeft. Hij heeft een leven voor zichzelf gecreëerd. En hij is zich er terdege van bewust dat zijn huidige of toekomstige partner hem niet zal vervullen.

Hij weet dat hij een individu is, een persoon voor zichzelf, en om een gezonde en langdurige relatie te hebben, moet hij aan zijn zelfverbetering, zijn werkgerelateerde en persoonlijke dingen en zijn hobby’s werken.

Een man die veel moeite doet, zal voor de vrouw van wie hij houdt alles doen. Oftewel voor jou – maar hij zal nooit het leven opofferen dat hij voor zichzelf heeft gecreëerd. Hij zal voor de vrouw van zijn dromen graag ruimte maken, maar hij zal ook voor altijd loyaal en respectvol zijn naar zijn routine.

Hij zal natuurlijk ook je grenzen en persoonlijke leven respecteren en nooit proberen je iets op te dringen.

3. Hij is financieel verantwoordelijk

Een man met hoge waardes is ook financieel onafhankelijk en verantwoordelijk. En in de huidige uitdagende en steeds veranderende economie is dit een prachtige eigenschap om te bezitten.

Dit betekent niet dat hij enorm rijk is. Maar eerder dat hij zijn financiën serieus neemt en zijn geld eerlijk verdient.

Hij heeft geen onbetaalde schulden of studieleningen. Hij is hardwerkend en ambitieus en streeft altijd naar verbetering. En hij laat zich nooit meeslepen en is niet roekeloos in zijn aankopen. Maar hij is ook niet gierig. Hij beheert zijn geld uitstekend.

4. Hij heeft enorm veel respect voor ALLE vrouwen

Je weet dat je te maken hebt met een man die veel moeite doet, als je merkt dat hij niet alleen respectvol naar jou is om te krijgen wat hij wil, maar naar elke vrouw.

Je hoort hem nooit iets vrouwonvriendelijks zeggen. Hij behandelt elke vrouw als zijn gelijke en predikt altijd hoe de rest van de wereld hetzelfde zou moeten doen.

Dit komt tot uiting in de manier waarop hij met en over zijn vrouwelijke collega’s praat, zijn moeder, zussen of andere familieleden behandelt, en vooral in het feit dat hij niet verwacht dat je voor hem kookt of schoonmaakt.

Hij respecteert je tijd en carrière en is bereid om huishoudelijke taken gelijk met je te delen.

5. Hij geeft om zijn uiterlijk

Een man met die veel moeite doet, zal nooit worden betrapt zonder zich gedoucht te hebben of slecht gekleed te zijn. Hij zorgt goed voor zijn persoonlijke hygiëne en verzorging.

Hij is altijd mooi gekleed. Dit betekent niet dat hij 24/7 een volledig pak draagt, maar eerder dat zijn kleding stijlvol, schoon, gestreken en zonder mysterieuze gaten is.

Door te zorgen voor hoe hij eruitziet, laat hij je zien dat hij genoeg zelfrespect heeft. En dat hij in een serieuze relatie een goede partner kan zijn.

6. Hij is respectvol in alles wat met jou te maken heeft

9 Tekenen Dat Hij Een Man Is Die Veel Moeite Doet, Die Je Liefde Verdient

Dit is vooral belangrijk in tijden dat jullie ruzie hebben. Een man die veel moeite doet, zal nooit zijn stem verheffen, je uitschelden en over het algemeen zeer respectloos zijn.

Hij zal zoveel mogelijk proberen kalm te blijven en naar de dingen te luisteren die je te zeggen hebt voordat hij de tijd neemt om zijn standpunt met je te delen.

Een man die veel moeite doet, zal zelden overhaaste conclusies trekken. Zijn eerste reactie zal altijd zijn om jouw kant van het verhaal te krijgen, proberen zichzelf de hele tijd in jouw schoenen te plaatsen om jou, je gevoelens en je reacties te begrijpen.

Hij zal nooit proberen je opzettelijk pijn te doen – niet emotioneel en vooral niet fysiek. En hij zal zich altijd bewust zijn van het gewicht dat gesproken woorden kunnen hebben. En hoe ze soms meer pijn kunnen veroorzaken dan iets anders.

7. Hij is betrouwbaar en verantwoordelijk

Met een man die veel moeite doet, weet je altijd waar je aan toe bent. Als hij iets belooft, dan zorgt hij ervoor dat hij zich eraan houdt. Je weet dat je voor vrijwel alles altijd op hem kunt rekenen.

En het goede deel is – hij is ook zo met andere mensen. Anderen houden van hem omdat ze weten dat hij betrouwbaar, consistent en verantwoordelijk is.

8. Hij is integer

Een andere manier waarop je een man kunt herkennen die veel moeite doet, is als hij integriteit heeft. Dit betekent dat de man met wie je uitgaat weet wie hij is. Hij heeft bepaalde morele waarden die hij koestert en respecteert, en hij kan niet gemakkelijk in zijn overtuigingen worden geschokt.

En hij weet wat goed en wat verkeerd is. En je zult hem zelden betrappen op gedrag dat buiten zijn principes gaat.

Hij is ook ruimdenkend en laat zich over bepaalde dingen zijn ongelijk bewijzen. Maar in het algemeen respecteert hij zijn persoonlijke code en behandelt hij het als de basis van zijn wezen.

9. Hij is in zelfgroei en zelfverbetering geïnteresseerd

En tot slot, een man die veel moeite doet, die je liefde waardig is, is iemand die weet dat hij niet perfect is. Deze man is zich er terdege van bewust dat er altijd ruimte is voor verbetering en dat een echte man zijn hele leven leert.

Hij doet aan zelfgroei en zoekt altijd manieren om zichzelf te verbeteren, om beter te worden. Eerst voor zichzelf en vervolgens voor de vrouw van wie hij houdt.