Skip to Content

Mentaal Vreemdgaan: Hoe Te Weten Of Hij Aan Een Andere Vrouw Denkt Als Hij Naar Je Kijkt

Mentaal Vreemdgaan: Hoe Te Weten Of Hij Aan Een Andere Vrouw Denkt Als Hij Naar Je Kijkt

Wanneer iemand het over vreemdgaan heeft, dan is het eerste wat in ons opkomt fysiek bedrog. Er is echter iets dat nog gebruikelijker is. En sommige mensen zullen het ermee eens zijn dat het nog destructiever is – het is mentaal vreemdgaan.

En als je hier bent, dan heb je waarschijnlijk wat veranderingen opgemerkt in je vriend. Het kan niets zijn, maar het kan ook betekenen dat hij aan een andere vrouw denkt. Om het je makkelijker te maken heb ik een lijst van dingen gemaakt die een man doet als hij mentaal vreemdgaat.

7 tekenen van metaal vreemdgaan

Mentaal Vreemdgaan: Hoe Te Weten Of Hij Aan Een Andere Vrouw Denkt Als Hij Naar Je Kijkt

1. Hij gedraagt zich anders

Er is niemand anders die je partner beter kent dan jij, dus je kunt waarschijnlijk snel veranderingen opmerken. Misschien gaat hij ineens vaker uit, werkt hij tot laat, kijkt hij veel vaker in zijn DM’s, of is hij plotseling geïnteresseerd in iets wat hij nooit eerder heeft genoemd?

Als je het gevoel hebt dat sommige van deze veranderingen zijn gebeurd en hij zich echt anders gedraagt, dan is het een groot teken dat hij misschien mentaal vreemdgaat. Je moet echter niet meteen conclusies trekken. Misschien is hij door iets heel anders zo gaan handelen. Vraag het hem, je hebt niets te verliezen.

2. Hij praat niet meer met je over zijn leven

Koppels delen meestal alles over hun leven met elkaar. Je vriendje zou je veilige plek moeten zijn, en gezonde relaties werken goed vanwege goede communicatie. Het is essentieel om te weten wat er gaande is in het leven van de persoon van wie je houdt en degene met wie je een levenslange relatie wilt hebben.

Als je alle dingen weet die er aan de hand zijn, dan voel je je specialer en is het makkelijker om te helpen. Het is echter een ander verhaal, als jij en je partner elkaar bijna alles vertelden, en je nu nauwelijks weet wat er aan de hand is. Dan is het waarschijnlijk dat hij met iemand anders praat.

3. De telefoon is zijn nieuwe beste vriend

De meesten van ons besteden veel tijd aan onze telefoons. Als we echter naast iemand zitten waar we om geven, dan gebruiken we hem meestal niet zo vaak. Het is niet omdat we het niet kunnen. Het is omdat we geen kostbaar moment willen verliezen met de persoon van wie we houden.

Als je relatie er eerder zo uitzag, maar je vriend nu constant op zijn telefoon scrolt terwijl hij naast je zit. Dan wil je hem misschien naar de reden erachter vragen. Het kan zijn dat hij weet dat je er altijd bent, maar het kan ook betekenen dat hij niet geïnteresseerd is.

4. Hij wil je niet in de buurt van zijn telefoon hebben

Mentaal Vreemdgaan: Hoe Te Weten Of Hij Aan Een Andere Vrouw Denkt Als Hij Naar Je Kijkt

En nog iets belangrijks over telefoons! Als hij op de telefoon zit, omdat hij dat graag doet, dan zal hij er geen probleem mee hebben dat jij naast hem ligt, en samen naar zijn FB tijdlijn kijkt. Hij vindt het zelfs schattig en je zult waarschijnlijk eindigen met samen naar een aantal grappige reels te kijken.

Het is echter duidelijk als hij je niet in de buurt van zijn telefoon wil hebben. Misschien vergrendelt hij het als je dicht bij hem komt, verandert hij het onderwerp als je er iets over zegt, of merk je dat hij constant naar het profiel van dezelfde vrouw kijkt. Als dit gebeurt dan is het een groot teken dat hij mentaal vreemdgaat.

5. Je voelt je niet meer zijn prioriteit

Als je met iemand uitgaat, dan verwacht je dat je hun nummer één persoon bent. En je partner moet ervoor zorgen dat je je zo voelt.

Het gaat niet alleen om de grote dingen, zoals helpen met problemen. Het gaat ook om de kleine dingen. Zoals het meenemen van je favoriete bloem of het annuleren van plannen om bij je te blijven als je verdrietig bent.

Als je je niet meer als zijn prioriteit voelt, dan is het mogelijk dat iemand anders je plaats in zijn hoofd heeft ingenomen.

6. Hij raakt altijd zonder enige reden van streek

Een ander teken van mentaal vreemdgaan is zonder enige speciale reden op alles boos worden. Je liet altijd je tandenborstel op je wasbak liggen, en het stoorde hem nooit. Nu is hij daar zo geïrriteerd over.

Of je zong veel en hij vond het geweldig. Nu zegt hij dat het te veel is en hij wat stilte nodig heeft. Als dat is wat er in je leven gebeurt, dan denkt hij misschien aan een Andere Vrouw. En ze heeft hem de kleine dingen laten vergeten die hij leuk aan je vond.

7. Hij lijkt ongeïnteresseerd te zijn in enige intimiteit met jou

Als je denkt dat hij ongeïnteresseerd is in enige intimiteit met jou, dan kan het een rode vlag zijn. Als je niet zeker weet waar ik het over heb, dan gaat het over minder kussen, hand vasthouden, knuffelen of elkaar in het algemeen aanraken. Alles wat een paar van een platonische vriendschap onderscheidt.

Was hij vroeger erg schattig als het om deze dingen ging, en nu lijkt het alsof hij je negeert? Dit kan een teken zijn dat hij aan een andere vrouw denkt. En hij voelt zich slecht om intiem met je te zijn terwijl hij aan iemand anders denkt.

8. Hij wordt defensief

Mentaal Vreemdgaan: Hoe Te Weten Of Hij Aan Een Andere Vrouw Denkt Als Hij Naar Je Kijkt

Als hij vaak boos op je is, hij altijd een ruzie probeert te beginnen en hij je af en toe de stille behandeling geeft, dan betekent het dat er zeker iets mis is.

Maar als je hem iets vertelt dat je dwarszit en hij meteen defensief wordt en het onderwerp verandert, dan kun je er zeker van zijn dat er iets aan de hand is.

En als hij je steeds het gevoel geeft dat je het mis hebt, en dat je vermoedens de relatie schaden, dan begint hij manipulatieve emotionele mishandeling te gebruiken genaamd gaslighting. En dat is zeker niet iets wat je moet pikken.

Ik hoop dat je je vriend niet in deze tekenen van mentaal vreemdgaan herkend. Maar als dat wel zo is, dan weet je dat hij niet de juiste man voor je is. Geef jezelf een kans om naar buiten te gaan en je prins op het witte paard te ontmoeten.

Ik weet dat het moeilijk is om iemand van wie je houdt achter te laten. Maar je verdient het om iemand te vinden die van jou zijn nummer één prioriteit zal maken. Je bent het waard, dus wees niet bang om de nodige veranderingen aan te brengen.